Închide meniul

Super Liga Europei | Real Madrid şi Barcelona, singurele rămase în competiţie. Ce a transmis Juventus despre abandonarea proiectului

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 aprilie 2021, 14:05

Super Liga Europei | Real Madrid şi Barcelona, singurele rămase în competiţie. Ce a transmis Juventus despre abandonarea proiectului

profimediaimages

Juventus, clubul condus de Andrea Agnelli, a transmis că se delimitează de Super Liga Europei, dar nu definitiv

"Cu referire la comunicatul de presă publicat de Juventus Football Club SpA la 19 aprilie 2021, referitor la propusa creare a Superligii şi la dezbaterea publică care a urmat, emitentul precizează că este conştient de cererea şi intenţiile altfel exprimate de anumite cluburi de a se retrage din acest proiect, deşi procedurile necesare prevăzute de acordul dintre cluburi nu au fost finalizate. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest context, deşi clubul Juventus rămâne convins de temeinicia premiselor sportive, comerciale şi legale ale proiectului, crede că în prezent există şanse limitate ca proiectul să fie finalizat în forma concepută iniţial. 

Juventus rămâne angajată să urmărească crearea unei valori pe termen lung pentru companie şi pentru întreaga industrie a fotbalului”, se arată în comunicatul torinezilor.

Poziţia lui Juventus a venit după ce preşedintele Agnelli refuzase să dea înapoi. "Există un pact de sânge între cluburile noastre, proiectul Super Ligii are o şansă succes de 100%, mergem mai departe. Dacă UEFA şi FIFA vin cu propuneri, le vom evalua", declara Agnelli după retragerea echipelor din Premier League.

Destrămarea Super Ligii Europei a pornit noaptea trecută, când Manchester City şi-a anunţat oficial retragerea. Au urmat celelalte cinci cluburi din Premier League, implicate în proiect: Chelsea, Liverpool, Manchester United, Arsenal şi Tottenham.

Reclamă

Super Liga Europei s-a destrămat după două zile

Unele dintre cluburi au emis comunicate prin care şi-au cerut scuze în faţa fanilor. Cea mai dură reacţia a fost din partea suporterilor lui Chelsea. Peste o mie de persoane s-au adunat aseară în faţa stadionului Stamford Bridge, unde au blocat circulaţia şi au oprit autocarul echipei.

O întâlnire a celor 12 membre fondatoare ale Super Ligii Europrei a avut loc noaptea trecută. Atletico, Inter, AC Milan s-au retras şi ele oficial din acest proiect, în timp ce Juventus şi-a nunţat abandonul prin comunicatul de astăzi în care vorbeşte despre un angajament valabil pentru viitor.

Real Madrid şi Barcelona sunt singurele care nu renunţat public la Super Ligă, deşi preşedintele catalanilor, Joan Laporta, a vorbit despre nevoia unui vot al exprimat de socios. 

Reclamă 4 / 0/3

Motivul pentru care Super Liga Europei a fost suspendată

Spaniolii de la Mundo Deportivo au anunţat care a fost motivul pentru care competiţia nu va mai exista, cel puţin deocamdată.

Ibericii susţin că UEFA le-a oferit sume uriaşe de bani celor 6 cluburi din Anglia, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Manchester City şi Manchester United. Această propunere nu a ajuns însă şi la cluburile din La Liga, pe care UEFA le consideră cei mai mari inamici, conduşi de Florentino Perez.

Recomandări
  • 12 cluburi au fondat Super Liga Europei
  • Competiţia s-a destrămat după reacţia dură a fanilor

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 12:00 Al Hilal – Al Ain, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker Vezi toate știrile
Citește și