Închide meniul

Super Liga Europei | "Steaua este scoasă din Europa!". Anunţul îngrijorător făcut de jurnaliştii de la Marca! "Nu mai e loc de surprize, asemeni celei dintre Atletico şi Poli Timişoara"

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 aprilie 2021, 10:42

Super Liga Europei | "Steaua este scoasă din Europa!". Anunţul îngrijorător făcut de jurnaliştii de la Marca! "Nu mai e loc de surprize, asemeni celei dintre Atletico şi Poli Timişoara"

Profimediaimages

Helmut Duckadam a ajutat-o pe Steaua să câştige Cupa Campionilor Europeni

Decizia va avea repercusiuni grave şi în fotbalul din România. Situaţia a fost analizată în detaliu în Marca, iar spaniolii îi plâng de milă Stelei. Aceştia au amintit şi de succesul istoric înregistrat de Poli Timişoara cu Atletico Madrid, în 1990. Bănăţenii reuşeau atunci să câştige cu 2-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Super Liga Europei o va afecta pe campioana României

"Odată cu apariţia Supe Ligii, nu mai e loc de surprize precum cele înregistrate de Real Madrid cu Odense sau Spartak, de Barcelona cu Metz sau Dinamo Kiev, de Atletico cu Politehnica Timişoara şi OFI Creta. Giganţi din istoria fotbalului european sunt lăsaţi pe dinafară.

Echipele din estul Europei nu mai au loc în noul format. Vă puteţi gândi că fotbalul din Rusia ar putea avea o şansă să îşi facă apariţia. Totuşi, celelalte, precum fostele campioane Steaua şi Steaua Roşie, sunt scoase din Europa. Alături de ele Dinamo Kiev, Ferencvaros, Partizan Belgrad, echipele din Grecia şi Turcia", se anunţă în articolul jurnaliştilor de la Marca.

Steaua a devenit campioana Europei în 1986, după ce a învins-o la lovituri de departajare pe Barcelona. Helmut Duckadam a avut, în finala de vis de la Sevilla, o prestaţie magică!

Echipele care vor să înființeze Super Liga Europei

12 cluburi mari din Europa s-au unit și vor să înființeze noua Super Ligă. Este vorba de trei echipe din Spania, trei din Italia și șase din Anglia. Florentino Perez va fi preşedintele competiţiei şi a anunţat că este unica soluţie pentru salvarea fotbalului european.

Reclamă

Care va fi formatul Super Ligii Europei

Liga va avea 20 de echipe – cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.

Conform propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.

Primele trei echipe din fiecare grupă s-ar califica în sferturile de finală, formaţiile de pe locurile al patrulea şi al cincilea jucând un play-off cu două manşe pentru cele două locuri rămase.

Reclamă 4 / 0/3

Din sferturi, formatul va fi eliminatoriiu în două manşe, la fel precum cel folosit în Liga Campionilor, cu o finală într-un singur meci, în luna mai, într-un loc neutru.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și