Închide meniul
Video

Detalii spectaculoase despre noul stadion al lui Dinamo. Ionuţ Popa vrea să îl scoată din „groapă”. Când vor intra buldozerele pe arena din Ştefan cel Mare

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 iulie 2022, 12:29 / Actualizat: 8 iulie 2022, 14:42

Demolarea stadionului Dinamo a intrat în linie dreaptă.

Actualul stadion al lui Dinamo, inaugurat în 1951 / Profimediaimages

Ionuţ Popa a oferit detalii spectaculoase despre noul stadion al lui Dinamo. Preşedintele lui CS Dinamo a venit cu veşti uriaşe pentru fani, care au primele motive de bucurie după retrogradarea istorică suferită de echipa lor favorită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În Ştefan cel Mare se fac ultimele pregătiri pentru demolarea arenei inaugurată în 1951. Aceasta va fi pusă la pământ cel târziu la începutul anului viitor pentru a face loc unui stadion ultramodern de 25.000 de locuri. În următoarele zile se va afla numele constructorului care a câştigat licitaţia.

Detalii spectaculoase despre noul stadion al lui Dinamo

Şeful lui CS Dinamo a fost invitatul lui Cătălin Oprişan la emisiunea AS.ro LIVE. Ionuţ Popa a dezvăluit că îşi doreşte ca noul stadion să nu mai fie în „groapă”. A cerut înălţarea construcţiei şi mutarea amplasamentului mai aproape de bulevardul principal.

Din momentul în care la ziua clubului, la 74 de ani, am predat amplasamentul, CNI a demarat procedura legală. Sunt nişte paşi de urmat, au publicat o licitaţie pe site. Acum se închide licitaţia, am înţeles. Se atribuie contractul şi încep lucrările. Sunt studiile aferente… sonorizare, iluminat, toate studiile, prefezabilitate, fezabilitate.

E totuşi în „groapă”, acolo. Eu am propus să îl înălţăm, să fie la baza străzii stadionul. Să nu mai fie jos. Jos să fie parcări. Eu vreau să-l scot şi în stradă, aşa am propus, ca să îl îmbrăcăm în leduri şi să avem reclamă, să vindem reclamă.

Reclamă

(Cătălin Oprişan: Se ştie când ar începe demolarea?) Da. La sfârşitul anului acesta, începutul anului următor, să intre buldozerele. Noi am vrea să îl împingem chiar în stradă. Să fie doar o promenadă, câteva magazine. Şi în spate să generăm mai mult spaţiu, să mai construim nişte terenuri. Stadionul va fi mai mic pentru că nu mai e pistă de atletism„, a declarat preşedintele lui CS Dinamo, în direct la AS.ro LIVE.

În ziua în care clubul a împlinit 74 de ani, CS Dinamo a organizat o festivitate impresionantă la care au participat mai multe nume legendare, precum Mircea Lucescu (76 de ani), Dănuț Lupu (55 de ani), Cornel Dinu (73 de ani) și Ioan Andone (62 de ani).

Arenă de 25.000 de locuri în Ştefan cel Mare

În cadrul evenimentului respectiv, Lucian Bode a oferit ultimele detalii legate de noul stadion al „câinilor”. Viitoarea arenă va avea o capacitate de 25.000 de locuri și va putea găzdui meciuri din mai multe sporturi.

Reclamă 4 / 0/3

Noi estimăm că în 2024, noul stadion, cu o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri, să fie gata. Aceasta este intenția Companiei Naționale de Investiții, intră minimum 25.000 de locuri.

Am lămurit o enigmă. Sper să avem și echipă în 2024, care să se bată la cupele europene. Cu siguranță azi am aflat că, în 2024, Dinamo va avea antrenor de echipă de cupe europene, pe Mircea Lucescu„, a declarat Ministrul de Interne, Lucian Bode.

Unde va juca Dinamo primele meciuri din Liga 2

Dinamo va evolua pe arena din Ştefan cel Mare, la începutul sezonului de Liga a 2-a. „Câinii” au ales să-şi dispute meciurile tot în „Groapă”, până la începerea lucrărilor de reconstrucţie a bătrânului stadion.

Dinamo se pregăteşte de debutul în liga secundă, ce va lua startul pe 6 august. „Câinii” au mari porbleme financiare, după prima retrogradarea suferită în istoria de 74 de ani a clubului.

Alb-roşiii rămâne în Bucureşti şi va evolua tot pe arena din Ştefan cel mare, până la demolarea sa. Proiectul pentru un nou stadion a fost aprobat, urmând să se stabliească data la care se vor demara lucrările de reconstrucţie.

Răzvan Zăvăleanu s-a înţeles cu preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Popa, pentru ca echipa să-şi dispute meciurile pentru o scurtă perioadă în „Groapă”, anunţă Fanatik. Echipa avea un contract de închiriere cu şeful Clubului Sportiv, valabil până în vara anului 2023.

Şefii grupării roş-albe au ajuns la decizia de a rămâne în Ştefan cel Mare, după ce s-au lovit de mai multe refuzuri. Iniţial, variantele Colentina sau Cotroceni păreau viabile, însă au picat din diverse motive. Totodată, şi arena din Giurgiu era o variantă pentru conducerea lui Dinamo. „Câinii” ajunseseră la un acord verbal cu oficialii de la Giurgiu, pentru a-şi disputa meciurile pe stadionul „Marin Anastasovici”, însă au ales să rămâna în Bucureşti.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! Vezi toate știrile
Citește și