Închide meniul

Sven-Goran Eriksson a murit la 76 de ani

Antena Sport Publicat: 26 august 2024, 14:31

Reclamă
Sven-Goran Eriksson a murit la 76 de ani

Sven-Goran Eriksson a murit la 76 de ani

Sven-Goran Eriksson a murit la 76 de ani

Sven-Goran Eriksson a murit la 76 de ani. Anunţul a fost făcut de Bo Gustavsson, un agent care a lucrat mult timp alături de fostul selecţioner al Angliei. Acesta a emis un comunicat de presă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Sven-Goran Eriksson a murit. După o lungă suferinţă, SGE a decedat în această dimineaţă, acasă, înconjurat de familie. Cei care suferă cel mai mult sunt fiica Lina, fiul Johan, soţia Amana şi nepoata Sky.

Sven-Goran Eriksson a murit la 76 de ani

Familia cere respect pentru cei care doresc să se gândească în linişte la el. Condoleanţe pot fi scrise pe www.svengoraneliksson.com”, este comunicatul de presă.

Cu doar cinci zile înainte de moarte, Sven-Goran Eriksson lăsase un mesaj de adio pentru lumea fotbalului, fiind conştient că sfârşitul este aproape. Cancerul pancreatic ajunsese în faza finală.

„Am avut o viaţă bună. Cred că tuturor ne e frică de ziua în care murim, dar viaţa este şi despre moarte, de asemenea. Trebuie să înveţi să accepţi asta. Sper că la final lumea va spune că „a fost un om bun”, dar nu toată lumea va spune asta.

Reclamă
Reclamă

Sper că mă veţi ţine minte ca pe un om pozitiv care a încercat să facă totul. Zâmbeşte, să nu îţi pară rău. Le mulţumesc tuturor, antrenorilor, jucătorilor, fanilor, a fost fantastic. Aveţi grijă de voi şi să vă trăiţi viaţa! Adio”, a fost mesajul postat de fostul antrenor, pe 21 august.

O sală întreagă, în lacrimi la apariția lui Sven-Goran Eriksson, în ianuarie 2024

O sală întreagă a fost în lacrimi la apariția lui Sven-Goran Eriksson, de la finalul lunii ianuarie. Fostul mare antrenor, care era deja bolnav de cancer în stadiu terminal, a fost întâmpinat cum se cuvine la Gala Sportului din Suedia.

Sportivii din Suedia au fost recompensați pentru performanțele din anul 2023, în cadrul Galei Sportului, care a fost organizată pe „Friends Arena” din Stockholm. La acest eveniment a fost prezent și Sven-Goran Eriksson, fost mare antrenor și selecționer al Angliei.

Reclamă

La momentul în care a intrat pe scenă, însoțit de partenera sa, Yaniseth Alcides, dar și de fiica Lina, fostul mare tehnician a fost aplaudat momente în șir de spectatori. A fost un moment cu adevărat emoționant, iar întreaga sală a fost în lacrimi.

Sven-Goran Eriksson a mers spre microfon pe cântecul „You’ll Never Walk Alone”, imnul suporterilor celor de la Liverpool. Totodată, fostul mare tehnician menționase faptul că cel mai mare regret al său este că nu i-a antrenat niciodată pe „cormorani”.

Cine a fost Sven-Goran Eriksson

Sven-Goran Eriksson a demisionat în 2023 din funcţia de director sportiv al grupării Karistad Football.

Suedezul a condus 12 cluburi, printre care Manchester City, Leicester, Roma şi Lazio, câştigând 18 trofee. Eriksson a condus, de asemenea, Mexic, Coasta de Fildeş şi Filipine.

După ce s-a retras ca jucător la vârsta de 27 de ani, Eriksson şi-a început cariera de manager la Degerfors în 1977, înainte de a se alătura echipei suedeze Goteborg, unde a câştigat titlu, două cupe ale Suediei şi Cupa UEFA 1981.

El a fost la conducerea echipei de fotbal a Angliei din 2001 până în 2006, antrenând jucători precum David Beckham, Steven Gerrard şi Frank Lampard. Eriksson a condus echipa la Euro 2004 şi la două ediţii ale Cupei Mondiale.

Sven-Goran Eriksson a câştigat trei titluri în Liga Portugal cu Benfica şi a făcut-o campioană pe Lazio în sezonul 1999-2000 din Serie A. A câştigat Cupa Italiei cu AS Roma şi Sampdoria.

În martie, el a preluat conducerea lui Liverpool pentru un meci amical cu Ajax Amsterdam, alături de o serie de legende ale celor două cluburi. Suedezul însuşi îşi exprimase această dorinţă după ce şi-a anunţat public boala în ianuarie 2024. După meci, el şi-a declarat încă o dată dragostea pentru Liverpool: „Când eram antrenor, am visat mereu la Liverpool, dar nu s-a întâmplat niciodată. Am fost aproape o dată şi au existat discuţii acum câţiva ani. Dar nu s-a întâmplat niciodată. Dar acum se întâmplă!”.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:52

Jucătorul pe care Marius Şumudică îl aşteaptă la Rapid! Schimbarea pregătită în primul 11 al giuleştenilor

17:41

Gloria Buzău – U Cluj LIVE SCORE (19:00). „Șepcile roșii” atacă primul loc din Liga 1. Echipele de start

17:40

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 august

17:13

„E în Italia!” Anunţ de ultim moment despre transferul lui Olimpiu Moruţan! La ce echipă va juca

17:02

Jose Mourinho a fost dat pe spate de Dennis Man! „The Special One” l-a sunat imediat pe Giovanni Becali

16:41

Cristi Balaj, anunț categoric despre plecarea lui Daniel Bîrligea în Serie A! Ce se întâmplă cu atacantul de la CFR Cluj

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 VIDEOLando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Verstappen, pe 2 3 VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling 4 Hermannstadt – FCSB 2-0. Dezastru pentru campioană, care a ajuns pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1 5 Alexandru Mitriţă, discurs tare după derby-ul cu Dinamo: „A fost ca la război!” Ce a spus despre convocarea la naţionala României 6 Costel Gâlcă nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – Universitatea Craiova 1-2: „Mă așteptam să câștigăm!”
Citește și