Închide meniul

UEFA introduce VAR la EURO U21 2023, din sferturi, după scandalul de la Cluj din Franţa – Italia

Alex Masgras Publicat: 23 iunie 2023, 16:00

Reclamă
UEFA introduce VAR la EURO U21 2023, din sferturi, după scandalul de la Cluj din Franţa – Italia

UEFA introduce VAR la EURO U21 2023

Allard Lindhout, arbitrul partidei Franţa U21 - Italia U21 / ProfiMedia

UEFA introduce VAR la EURO U21 2023, din sferturi, după scandalul de la Cluj din Franţa – Italia. Francezii s-au impus cu 2-1, dar italienii au acuzat vehement arbitrajul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În prelungirile partidei de pe Cluj Arena, italienii susţin că au trimis balonul în poartă, iar apărătorul francez a respins mingea cu mâna. Centralul partidei nu a acordat nici gol, nici penalty, ceea ce a dus la mai multe reacţii dure din partea italienilor la adresa UEFA.

UEFA introduce VAR la EURO U21 2023, din sferturi, după scandalul de la Cluj din Franţa – Italia

După evenimentele de la Cluj, UEFA va introduce sistemul VAR la Campionatul European U21 care se desfăşoară în România şi Georgia. Implementarea sistemului VAR se va face începând cu faza sferturilor de finală, anunţă gazzetta.it.

Francezii s-au impus cu 2-1 graţie golurilor marcate de Kalimuendo şi în Barcola în minutele 22, respectiv 62. Singurul gol al italienilor a venit în minutul 36, atunci când Pellegri a înscris cu capul din centrarea lui Tonali.

Italienii au avut mai multe şanse de a restabili egalitatea, cea mai importantă în minutul 90+2, atunci când Bellanova a trimis cu capul. Mingea a lovit bara, după care a fost respinsă de Lukeba, dar balonul a părut că a trecut linia porţii. Mai mult, italienii acuză că francezul a scos mingea din poartă cu mâna.

Reclamă

Din cauza faptului că nu există VAR sau goal-line technology, scorul a rămas 2-1 pentru francezi. La finalul partidei, italienii au criticat arbitrajul, dar şi faptul că UEFA nu foloseşte tehnologia la un asemenea turneu, iar gazzetta.it a titrat: „Fără tehnologie ne întoarcem în Evul Mediu”.

Reacţii dure după Franţa U21 – Italia U21: „Ar trebui să plece de la EURO 2023”

Carlo Garganese, un jurnalist italian, a scos în evidenţă alte erori de arbitraj împotriva Italiei U21 şi a avut un discurs dur la finalul partidei. Garganese a menţionat un penalty neacordat la henţul făcut de Kalulu în minutul 51 şi la un fault în atac al francezilor la al doilea gol:

„Italia ar trebui să plece de la EURO 2023. Fără tehnologie, ruşine UEFA. Este una dintre cele mai mari hoţii din istoria fotbalului. Îmi pare rău, asta nu este incompetenţă”, a scris Garganese pe Twitter.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă Franţa s-a impus în faţa Italiei, scor 2-1, în cealaltă partidă din Grupa D, care s-a disputat tot la Cluj, dar pe stadionul celor de la CFR Cluj, Elveţia a învins Norvegia cu 2-1.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” Vezi toate știrile
Citește și