Război în Ucraina | UEFA şi FIFA au decis ca jucătorii şi antrenorii străini din Ucraina să poată semna cu orice echipă până în vară: „Contractele se suspendă şi pot semna oriunde!”

De Valentin Pîrcălabu
Publicat: 4 martie 2022, 16:46

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a dezvăluit că antrenorii şi jucătorii străini din Ucraina pot semna cu orice echipă până în vară. Decizia a fost luat-o într-o şedinţă comună de FIFA, UEFA și FIFPro.

Reclamă
Mircea Lucescu

Profimedia

Dezvăluirea a fost făcută de Emilian Hulubei şi a anunţat că de săptămâna viitoare jucătorii pot semna cu orice echipă.

Reclamă

UEFA şi FIFA au decis ca jucătorii şi antrenorii străini din Ucraina să poată semna cu orice echipă până în vară

„Contractele jucătorilor din Ucraina se suspendă până în vară și pot semna oriunde. Asta e valabilă doar pentru jucătorii străini și antreorii străini. Din vară, ei revin la contractele pe care le au cu echipele din Ucraina”, a spus Emilian Hulubei la digisport.ro.

Întrebat dacă e tentat să meargă la o echipă din Liga 1 până în vară, Mircea Lucescu a evitat un elegant un răspuns ferm.

Haideţi că nu îmi arde acum. Eu sper să le vină mintea la cap celor are au adus aceste ţări în această situaţie”, a spus şi Mircea Lucescu.

Răzvan Burleanu a sărit în ajutorul refugiaților

Răzvan Burleanu a fost unul dintre susţinătorii acestei idei. Şeful FRF chiar le-a trimis conducătorilor de la UEFA şi FIFA o scrisoare prin care cerea acest lucru.

Reclamă

Având în vedere escaladarea situației din Ucraina, Federația Română de Fotbal, prin președintele Răzvan Burleanu, a transmis o scrisoare președintelui FIFA, Gianni Infantino, cu propuneri în ceea ce privește situația fotbaliștilor legitimați la echipele din Ucraina, care nu-și pot desfășura activitatea.

Având în vedere faptul că activitatea cluburilor din Ucraina a fost suspendată, fotbaliștii neputând antrenându-se în această perioadă și faptul că străinii au părăsit în mare parte deja țara, Federația Română de Fotbal a făcut un set de propuneri către FIFA, în general în ceea ce privește posibilitatea acestora de a-și putea continua activitatea la alte cluburi, fără sancțiuni pentru acestea sau pentru fotbaliști. Propunerea FRF se referă atât la seniori, cât și la juniori, mai ales în contextul în care foarte mulți copii din Ucraina s-au refugiat în alte țări, iar numărul acestora din urmă este așteptat să crească în perioada imediat următoare.

Președintele FRF a propus un set clar de măsuri, modificări de regulament pe o perioadă determinată, de cel puțin până la finalul sezonului în curs. Bineînțeles, toți jucătorii, juniori sau seniori, amatori sau profesioniști, vor putea fi rechemați de cluburile ucrainene când activitatea fotbalistică din țara vecină se va putea relua.

Cu toții trecem prin vremuri tulburi și gândurile noastre sunt la victimele conflictului sângeros din Ucraina. În același timp, căutăm soluții care să-i ajute, folosind valorile și principiile fotbalului. Indiferent de sancțiunile impuse Rusiei, este foarte bine cunoscut faptul că în întreaga lume sportul, în general, și fotbalul, în special, aduce o valoare adăugată importantă ca instrument de incluziune, coeziune socială, protecție socială, egalitate și reziliență și construirea păcii.

Ținând cont, de asemenea, de faptul că fotbalul în Ucraina este cel mai popular sport, comunitatea fotbalului trebuie să depună toate eforturile și să ia toate măsurile necesare pentru a-i ajuta pe jucătorii ucraineni refugiați care sunt legitimați la cluburi din Ucraina să-și continue activitatea fotbalistică în perioada următoare” a fost mesajul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, către FIFA.„, se anunță în comunitatul de pe frf.ro

Citește și:
Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
4
iul.
22:25
Gabriel Tamaş, replică virală: „Nici când eram mic nu am băut apă plată!”
4
iul.
22:09
Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a „distrus-o” pe Badosa: „S-a plimbat năucită pe teren, aştepta să piardă!”
4
iul.
22:07
Răzvan Lucescu, anunţ şoc! Antrenorul lui PAOK e cu gândul la retragere: „Îmbătrânesc şi mă gândesc serios să mă opresc!”
4
iul.
21:52
VIDEONana Boateng, pregătit înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Toţi suntem gata”
4
iul.
21:50
VIDEODan Petrescu, discurs uluitor înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Putem să şi pierdem!” „Bursucul” a făcut iar praf fotbalul românesc: „Uităm unde suntem!”
4
iul.
21:39
VideoBănel Nicoliţă, amintiri senzaţionale înainte să facă show la Splash! Dialog fabulos cu fraţii săi: „‘Aruncă-te!’ / ‘Nu, nu mă arunc!'”
4
iul.
21:00
Wimbledon 2022 | Simona Halep, lăudată în presa internaţională după prestaţia stelară cu Paula Badosa! Cifrele uluitoare ale campioanei noastre
4
iul.
20:50
Reacţii fabuloase după ce Simona Halep a „demolat-o” pe Badosa: „Nu s-a chinuit s-o bată!” / „E agresivă, mai bună pe iarbă decât pe zgură!”
4
iul.
20:40
Simona Halep – Amanda Anisimova, în sferturi la Wimbledon 2022. „Simo” conduce la duelurile directe
4
iul.
20:30
Simona Halep vrea să fie din nou „regină” la Wimbledon: „E o plăcere! Terenul este deosebit!”
Pe același subiect
Mircea Lucescu, în timpul unui meci
Extra • 27 iun., 9:00
Mircea Lucescu trage un semnal puternic de alarmă: ”Oamenii au început să uite, deși încă e război și se moare în Ucraina!”
Cupa Mondială se va juca în Qatar
Campionatul Mondial 2022 • 23 iun., 22:17
FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar! Câţi jucători vor putea fi convocaţi
Mircea Lucescu, în timpul unei conferințe
Fotbal • 22 iun., 11:54
Mircea Lucescu, făcut praf de Ioan Sdrobiş: „Îi plac banii ca la balamuc! Are 3 retrogradări”
Close