Închide meniul

Un fost jucător de la Petrolul, pe teren în masacrul din Indonezia: „Au murit 200 de fani şi 2 poliţişti”. Dezvăluiri din infern

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 octombrie 2022, 10:19

Un fost jucător de la Petrolul, pe teren în masacrul din Indonezia: „Au murit 200 de fani şi 2 poliţişti. Dezvăluiri din infern

Un fost jucător de la Petrolul, Abel Camara, a fost pe teren în masacrul din Indonezia: "Au murit 200 de fani şi 2 poliţişti"

Abel Camara, mărturii din infernul din Indonezia / Colaj capturi Twitter

  • Arema – Pesebaya 2-3
  • Abel Camara, mărturii după dezastrul din Indonezia

Un fost jucător de la Petrolul Ploieşti, Abel Camara, a fost pe teren în masacrul din Indonezia. Jandarmii au intervenit în forţă la finalul meciului Arema – Pesebaya, scor 2-3, din etapa a 11-a a campionatului. S-a soldat cu un număr uriaş de victime şi este una dintre cele mai mari tragedii din istoria fotbalului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Abel Camara a jucat pentru „lupii galbeni” în sezonul 2013-2014. A înscris o „dublă” aseară, pentru Arema, dar echipa lui a cedat cu 2-3. Atacantul din Guinea-Bissau a urmărit apoi de pe teren incidentele de o gravitate ieşită din comun.

Un fost jucător de la Petrolul, Abel Camara, pe teren în masacrul din Indonezia

Iniţial, autorităţile din Indonezia au anunţat că 127 de oameni şi-au pierdut viaţa, alţi 180 fiind transportaţi de urgenţă la spital. Numărul victimelor ar fi mai crescut în ultimele ore, anunţă Camara.

Reclamă

„Sunt OK, toți jucătorii sunt în siguranță, mulțumesc lui Dumnezeu! S-a întâmplat după meci. Imediat după terminarea partidei, am mers să le cerem scuze suporterilor pentru pierderea derby-ului. Poliția a venit la noi să ne spună să mergem la vestiare.

Când am plecat spre vestiare, unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine, iar de acolo a început un război, poliția împotriva suporterilor. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști.

Reclamă

Clubul ne-a transmis aseară doar să ajungem acasă în siguranță. Campionatul va fi întrerupt pentru o săptămână, atât știu momentan”, a declarat Abel Camara pentru gsp.ro.

Incidentele au escaladat în momentul în care suporterii echipei gazdă au intrat pe teren, nemulţumiţi de înfrângerea favoriţilor. Aceştia au luat cu asalt suprafaţa de joc ca urmare a primei înfrângeri suferită, în faţa rivalilor, după mai bine de două decenii.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au răspuns cu gaze lacrimogene. A urmat un devărat dezastru. Multe dintre victime au fost călcate în picioare până la moarte, potrivit poliţiei. „În acest incident au murit 127 de persoane, dintre care doi ofiţeri de poliţie. 34 de persoane au murit în interiorul stadionului, iar restul au murit la spital”, a declarat duminică şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta, într-un comunicat.

Reclamă 4 / 0/3

Oficialii Poliţiei, care a caracterizat incidentele drept „revolte”, susţin că au încercat să convingă fanii să se întoarcă în tribune şi au tras cu gaze lacrimogene abia după ce doi ofiţeri au fost ucişi. Afinta a spus că mulţi oameni au fost striviţi şi sufocaţi când au fugit spre o ieşire.

Tragedie uriaşă după meciul Arema – Pesebaya 2-3

Imaginile surprinse din interiorul stadionului în timpul debandadei au arătat cantităţi uriaşe de gaze lacrimogene şi oameni care se căţărau peste garduri. Vehicule incendiate, inclusiv un camion al poliţiei, au împânzit străzile din faţa stadionului duminică dimineaţă.

Guvernul indonezian şi-a cerut scuze pentru incident şi a promis că va investiga circumstanţele în care s-a produs debandada, anunţă news.ro.

„Ne pare rău pentru acest incident… acesta este un incident regretabil care „răneşte” fotbalul nostru într-un moment în care suporterii pot urmări meciurile de fotbal de pe stadion”, a declarat ministrul indonezian al Sportului şi Tineretului, Zainudin Amali, pentru postul de televiziune Kompas.

„Vom evalua temeinic organizarea meciului şi prezenţa suporterilor. Vom reveni la interzicerea suporterilor de a asista la meciuri? Asta este ceea ce vom discuta”.

Federaţia de Fotbal din Indonezia (PSSI) a suspendat meciurile de fotbal timp de o săptămână, a interzis Arema FC să mai găzduiască meciuri pe teren propriu pentru restul sezonului şi a declarat că va trimite o echipă de investigaţie la Malang pentru a stabili cauzele care au dus la un asemenea dezastru.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia Vezi toate știrile
Pe același subiect
Tadjikistan - Emiratele Arabe Unite 1-1 (5-3 d.l.d.)
AntenaPLAY • 28 ian., 21:00
Tadjikistan – Emiratele Arabe Unite 1-1 (5-3 d.l.d.) a fost în AntenaPLAY! Calificare dramatică în sferturile Cupei Asiei
Scene dramatice la Cupa Asiei
AntenaPLAY • 19 ian., 18:32
Scene dramatice la Cupa Asiei! Căpitanul Indoneziei a fost scos cu targa după ce s-a prăbuşit pe teren
Incidente şocante în Indonezia
Fotbal • 2 oct., 11:35
Tragedie uriaşă pe terenul de fotbal! 174 de morţi şi aproape 200 de răniţi după un meci în Indonezia. Imagini şocante, care amintesc de Heysel
Marc Marquez
Moto • 20 mart., 10:19
Marc Marquez, accident horror în Indonezia. Sextuplul campion mondial la MotoGP a fost dus cu elicopterul la spital. Imagini tulburătoare!
Australia, scor fluviu cu Indonezia, 18-0, la Cupa Asiei la fotbal feminin
Fotbal • 22 ian., 11:22
Australia, scor incredibil cu Indonezia, 18-0, la Cupa Asiei la fotbal feminin. O jucătoare a intrat în istorie