După o şedinţă care a avut loc la miezul nopţii, Super Liga Europei a fost suspendată. Până să se ia decizia finală, numai puţin de 6 cluburi anunţase că se retrag din proiect.
"Super Liga Europeană este convinsă că situația actuală din fotbalul european are nevoie de schimbare. Am propus o nouă competiție europeană pentru că sistemul existent nu mai funcționează.
Propunerea noastră este să permitem sportului să evolueze în timp ce generează resurse și stabilitate pentru întreaga piramidă a fotbalului. Se dorește inclusiv susținerea comunității fotbalului în lupta pentru depășirea problemelor financiare generate de pandemie. De asemenea, proiectul nostru ar urma să asigure plăți de solidaritate mult mai generoase pentru părțile interesate.
Super Liga Europei a fost suspendată
În ciuda anunțului despărțirii, făcut de cluburile din Anglia forțate de presiunea din jurul lor, suntem convinși că propunerea noastră respectă în totalitate legea europeană și regulamentele în vigoare. Acest lucru a fost demonstrat astăzi printr-o decizie luată în instanță, urmând ca Super Liga să fie apărată față de acțiunile terților.
Ținând cont de circumstanțele actuale, vom reconsidera cei mai potriviți pași pentru a regândi proiectul, având mereu în minte scopul nostru de a oferi fanilor cea mai bună experiență și de a asigura suport financiar întregii comunități a fotbalului.", se arată în comunicatul emis de Super Liga Europeană.
Super Liga Europei | Câte 350 de milioane de euro pentru cluburile fondatoare
Giganţii de pe "Batrânul continent" au vrut să înceapă noua competiţie în 2022, cu susţinerea băncii JP Morgan. Cluburile fondatoare ar fi urmat să primească fiecare un bonus de 350 de milioane de euro, potrivit New York Times.
Cele 12 echipe care au semnat pentru Super Liga Europei sunt: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Juventus, Inter şi AC Milan.