Închide meniul

5 campioni de urmărit la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, LIVE în AntenaPLAY. David Popovici, primul pe listă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 decembrie 2023, 20:58

Reclamă
5 campioni de urmărit la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, LIVE în AntenaPLAY. David Popovici, primul pe listă

5 campioni de urmărit la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, LIVE în AntenaPLAY. David Popovici, primul pe listă

David Popovici şi cei mai titraţi sportivi care vor concura la Otopeni / Colaj Profimediaimages

Site-ul oficial al Federaţiei Europene de Nataţie a propus un material cu 5 campioni de urmărit la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, ce vor avea loc în perioada 5-10 decembrie, în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici este unul dintre numele importante care vor lua parte la competiţia sfârşitului de an din înotul european. David e singurul român care a cucerit o medalie de aur la europenele în bazin scurt.

5 campioni de urmărit la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

1. David Popovici – Românul revine în bazinul de la Otopeni, unde a câştigat patru medalii de aur la Europeanul de juniori din 2022. La 17 ani, la Budapesta, el a devenit doar al doilea sportiv din istorie care a câştigat medalii de aur la 100 şi 200 de metri liber la o ediţie de campionate mondiale.

Câteva săptămâni mai târziu, la Europeanul de la Roma, a stabilit un nou record mondial la 100 de metri liber, 46:86, doborând fostul record al lui Cesar Cielo, 46:91, înregistrat în 2009. Popovici va concura la 100 şi 200 de metri liber şi a anunţat că are „mari ambiţii” la această competiţie.

2. Benedetta Pilato – a câştigat prima medalie la seniori în 2019, când avea 14 ani, la 50 m stilul bras la Campionatele Mondiale de la Gwangju. A cucerit apoi aurul la Glasgow 2019 şi argint la 4×50 m, la stilul liber.

Reclamă

Italianca a câştigat bronzul la 50 m, la Mondialele din 2023, fără a concura şi la 100 m. A ajuns la Otopeni după calificarea la Jocurile Olimpice 2024. Pilato va concura în probele de 50 şi 100 m bras, plus ştafeta feminină şi mixtă 4×50 m mixt.

Matt Richards i-a pus gând rău lui David Popovici

3. Matt Richards – a câştigat primul său titlu mondial la Fukuoka, în iulie, când a încheiat înaintea campionului olimpic Tom Dean în proba de 200 m, la stilul liber, pentru un podium istoric cu sportivi britanici pe primele două poziţii.

Cei doi şi-au unit apoi forţele cu James Guy şi Duncan Scott şi au câştigat aurul în ştafeta 4×200 m stilul liber.

Reclamă 4 / 0/3

Galezul a declarat că se bucură că îşi va putea încerca din nou forţele cu David Popovici. Va concura, la liber, în probele de 50, 100 şi 200 m.

4. Lana Pudar – a scris istorie după ce a devenit prima înotătoare din Bosnia şi Herţegovina care a câştigat titlul european, cu triumful de la 200 m fluture, la Roma 2022. Tânăra de 17 ani şi-a propus să devină prima reprezentantă a ţării sale care câştigă medalia olimpică, în orice sport. Vrea să dea lovitura la Paris 2024.

Până atunci, Pudar va concura la 100 m şi 200 m fluture la Otopeni. Astfel va încheia un an în care a cucerit cinci titluri la Campionatele Mondiale şi Europene de juniori.

5. Thomas Ceccon – vine la Otopeni după ce a obţinut, pentru a doua oară în carieră, calificarea la Jocurile Olimpice. Tânărul în vârstă de 22 de ani deţine recordul mondial la 100 m spate, de 51.60, stabilit la Campionatele Mondiale din 2022.

Multiplu campion mondial şi european, Ceccon va avea un program încărcat la Otopeni. Va concura la 100 m spate, 50 m şi 100 m fluture şi 100 m şi 200 m la înot mixt.

David Popovici este pregătit pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt

David Popovici este pregătit pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni, competiţie care se va desfăşura în perioada 5-10 decembrie şi care va fi transmisă LIVE în AntenaPLAY.

Popovici a susţinut luni conferinţa de presă premergătoare competiţiei de la Otopnei şi a dezvăluit ce reprezintă pentru el să participe în faţa publicului din România la o asemenea competiţie.

Reclamă

Popovici a avut un mesaj şi pentru ceilalţi competitori de la Otopeni, pe care i-a îndemnat să se simtă cât mai bine în cele şase zile de concurs:

Faptul că această competiţie se organizează atât de aproape de casă este o oportunitate grozavă de a arăta publicului un show grozav. Ne vom distra. Sincer să fiu, singurul lucru şi cel mai bun lucru pe care pot să îl fac pentru acest sport este să fiu bun, să înspir copii. Atâta timp cât pot inspira copii şi pot promova un stil de viaţă sănătos mă simt bine.

Este un concurs foarte important pentru mine. Mie îmi place mai mult să înot într-un bazin lung, dar este o ocazie foarte bună să ne perfecţionăm. Totul e mai repede. Mă bucur că suntem aici. Vreau să le urez succes colegilor mei şi tuturor participanţilor. Suntem aici să ne simţim bine şi nu trebuie să ne luăm prea în serios”, a declarat David Popovici, la conferinţa de presă.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor Vezi toate știrile
Citește și