Închide meniul

David Popovici este pregătit pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt: „Este o ocazie foarte bună să ne perfecţionăm”

Alex Masgras Publicat: 4 decembrie 2023, 12:44

Reclamă
David Popovici este pregătit pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt: „Este o ocazie foarte bună să ne perfecţionăm

Ce mesaj a transmis David Popovici de Crăciun

David Popovici, în timpul conferinţei de presă / Antena Sport

David Popovici este pregătit pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni, competiţie care se va desfăşura în perioada 5-10 decembrie şi care va fi transmisă LIVE în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a susţinut luni conferinţa de presă premergătoare competiţiei de la Otopnei şi a dezvăluit ce reprezintă pentru el să participe în faţa publicului din România la o asemenea competiţie.

David Popovici este pregătit pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt

De asemenea, David Popovici a dezvăluit şi ce înseamnă pentru el să participe la o competiţie în bazin scurt şi cum îl ajută să se pregătească pentru competiţiile în bazin olimpic.

Popovici a avut un mesaj şi pentru ceilalţi competitori de la Otopeni, pe care i-a îndemnat să se simtă cât mai bine în cele şase zile de concurs:

„Faptul că această competiţie se organizează atât de aproape de casă este o oportunitate grozavă de a arăta publicului un show grozav. Ne vom distra. Sincer să fiu, singurul lucru şi cel mai bun lucru pe care pot să îl fac pentru acest sport este să fiu bun, să înspir copii. Atâta timp cât pot inspira copii şi pot promova un stil de viaţă sănătos mă simt bine.

Reclamă

Este un concurs foarte important pentru mine. Mie îmi place mai mult să înot într-un bazin lung, dar este o ocazie foarte bună să ne perfecţionăm. Totul e mai repede. Mă bucur că suntem aici. Vreau să le urez succes colegilor mei şi tuturor participanţilor. Suntem aici să ne simţim bine şi nu trebuie să ne luăm prea în serios”, a declarat David Popovici, la conferinţa de presă.

David Popovici şi rivalii săi, analizaţi de LEN la Campioantele Europene de înot în bazin scurt

Pe lângă David Popovici, în bazinul de la Otopeni îşi vor face apariţia mai multe nume importante ale nataţiei din Europa. Site-ul LEN a prefaţat lupta de la 200 de metri liber de la Otopeni, iar Popovici se va confrunta cu înotători precum Tom Dean, Matt Richards, Danas Rapsys sau Maxime Groussett pentru titlu:

„Cursele cu opt lungimi de bazin vor fi printre cele mai interesante evenimente ale întrecerii de la Otopeni.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici va avea în spate toată susţinerea publicului de acasă, românul fiind campion european şi medaliat cu aur la Campionatele Mondiale din 2022 în bazin olimpic. Tânărul de 19 ani a cucerit titlul în bazin scurt la Kazan, în 2021, şi a obţinut medalia de argint la ediţia de anul trecut a Campionatelor Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne.

El va avea parte de o competiţie pe măsură din partea perechii din Marea Britanie formată din Tom Dean şi Matt Richards, campionul olimpic, respectiv campionul mondial în această probă în bazin olimpic. Alături de ei va fi şi James Guy, alături de care au câştigat proba de 4×200 de metri la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Danas Rapsys, din Lituania, caută al treilea titlu în aceaastă competiţie, după victoriile din 2017 şi 2019. Speranţele francezilor depind de Maxime Grousset, de 6 ori medaliat la Campioantele Mondiale în bazin olimpic şi dublu medaliat în bazin scurt, dar şi în Roman Fuchs, cel care a cucerit 5 medalii de aur şi una de argint la Campioantele Franţei de înot în bazin scurt”, au scris cei de la len.eu.

Recomandări
Citește și:

E Alexandru Chipciu un transfer potrivit pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:46 FotoIubita lui Horaţiu Moldovan se îmbogăţeşte pe TikTok! A cântat o manea celebră şi a adunat peste 36 de milioane de afişări 11:15 Corvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi LIVE TEXT, ora 20:30, finala Cupei României. Miza e uriaşă: trofeul şi un loc în Europa League 11:03 Adi Mutu, verdict despre transferul lui Louis Munteanu la FCSB. Marea problemă pe care o are golgheterul lui Gică Hagi 10:36 Xavi, asalt total pentru transferul unui star de la Liverpool! Barcelona poate profita de plecarea lui Jurgen Klopp 10:00 AS.ro | Gabriel Grecescu a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie din lumea şahului 9:56 FotoSuma uriaşă pe care s-au vândut 8 ceasuri ale lui Michael Schumacher. Lovitura financiară dată familia fostului pilot 9:54 Concluzia trasă de Ilie Dumitrescu, după ce a văzut duelurile dintre Radu Drăguşin şi Haaland: „De mult nu am mai văzut asta” 9:35 PAOK – Panathinaikos LIVE VIDEO (ora 20:00, AntenaPLAY). Răzvan Lucescu continuă războiul pentru titlul din Grecia 9:09 „Cum ţi s-a părut Radu Drăguşin?” Ange Postecoglou, reacţie fermă despre român imediat după Tottenham – Manchester City 0-2 8:37 Mihai Stoica a anunţat primul transfer al lui Gigi Becali la FCSB pentru grupele Ligii Campionilor: „Vine!” Vezi toate știrile
Citește și