Închide meniul

Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în acest an! Sportivul va participa în șase probe la Campionatul Național de la Otopeni

Viviana Moraru Publicat: 31 martie 2023, 14:45

Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în acest an! Sportivul va participa în șase probe la Campionatul Național de la Otopeni

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber, de la Sette Colli

David Popovici, în timpul unei probe/ Profimedia

  • Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în 2023
  • La ce probe va participa înotătorul la Campionatul Național de la Otopeni

Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în acest an, și a dezvăluit la ce probe va participa sportivul român la Campionatul Național de Înot, de la Otopeni. Înotătorul român este gata să doboare și alte recorduri, după ce a scris istorie în 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici începe pregătirea pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, acolo unde speră să obțină și o medalie.

Adrian Rădulescu a anunțat ce obiective are David Popovici în acest an și la ce probe va participa la Campionatul Național de la Otopeni

După un cantonament de pregătire la Tenerife (Spania), în luna februarie, David Popovici (CS Dinamo) începe anul cu Naţionalele de înot şi va concura în probele de 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m fluture, la câteva probe de ştafetă, dar nu şi în proba de 200 m liber.

Reclamă

‘În această perioadă ne-am concentrat pregătirea pe dezvoltarea fizică generală şi ‘stabilizarea’ performanţelor. Sunt paşi importanţi pentru un tânăr aflat în proces de maturizare cu scopul de a preveni accidentările şi a reduce solicitările specifice sportului de performanţă. David va concura la 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate şi 50 m fluture. Sigur, va participa şi la câteva din ştafetele clubului. Ne-am dori să vedem progres la celelalte procedee şi probe”, a spus Adrian Rădulescu, pentru agerpres.ro.

Antrenorul lui David Popovici a explicat şi motivul pentru care cel mai bun sportiv al României de anul trecut nu va înota proba de 200 m liber: ‘‘Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs. Proba de 100 liber a rămas pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc”.

Reclamă

Adrian Rădulescu: „David Popovici vrea să se califice la JO 2024!”

Dacă în 2022, Popovici a concurat în cinci competiţii majore, Europene şi Mondiale de seniori şi juniori, Mondiale în bazin scurt, în acest an va lua startul la Mondialele de la Fukuoka (14-30 iulie) şi la Europenele în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie). Nu va lua startul la Europenele Under-23, altă competiţie majoră din acest an.

David Popovici a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, la cele cinci mari competiţii la care a participat în 2022.

”Nu există un obiectiv major în acest an, ci doar dorinţa de a avea o prestaţie cât mai bună la CM de la Fukuoka.
Un obiectiv secundar pentru Campionatele Naţionale a fost îndeplinit: competiţia o să fie transmisă de TVR. David vrea să se califice la JO 2024 în probele de 50, 100, 200, 400 m liber, dar poate reuşeşte să îndeplinească baremul şi la alte probe’‘, a adăugat Rădulescu.

Reclamă 4 / 0/3

Întrebat dacă apărarea celor două titluri mondiale se încadrează printre obiectivele lui Popovici, Rădulescu a spus: ”Ideal da, dar nu neapărat!”

David Popovici va debuta la Naţionale miercuri în proba de 50 m liber, iar în ziua a doua se va alinia la 50 m fluture.

La Naţionalele în bazin olimpic din 2022, Popovici a câştigat titlul în probele de 50 m, 100 m, 200 m şi 400 m liber.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie