Închide meniul

Andrei Anghel, pregătit pentru proba sa favorită la Campionatele Mondiale de Înot. Gata să se lupte pentru medalii la 50 m spate

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iulie 2023, 23:55

Reclamă
Andrei Anghel, pregătit pentru proba sa favorită la Campionatele Mondiale de Înot. Gata să se lupte pentru medalii la 50 m spate

Andrei Anghel, pregătit pentru proba sa favorită la Campionatele Mondiale de Înot

Andrei Anghel / Profimediaimages

Andrei Anghel este pregătit pentru proba sa favorită la Campionatele Mondiale de Înot. Românul legitimat la CSM Bucureşti a rămas în cursa pentru medalii la Fukuoka. E gata să producă surpriza în cursa de 50 de metri spate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sâmbătă, în direct în AntenaPLAY de la ora 4:55, sportivul în vârstă de 25 de ani va concura în serii. Semifinalele sunt programate la ora 15:06. Dacă va obţine calificarea în finală, va înota pentru aur duminică, de la ora 14:02.

Andrei Anghel, pregătit pentru proba sa favorită la Campionatele Mondiale de Înot

E proba mea, sunt mai stăpân pe pe ce se întâmplă în jurul meu„, a declarat Andrei Anghel pentru gsp.ro.

Andrei Anghel s-a oprit în seriile probei de 100 de metri spate de la Mondialele din Japonia.

Preşedintele Federaţiei este mulţumită de rezultatele obţinute de delegaţia României. I-a lăudat pe Constantin Popovici şi Cătălin Predam, cei care au câştigat medaliile de aur şi argint în proba de sărituri în apă de la mare înălţime, la Campionatele Mondiale.

Reclamă

România, la nataţie, a încercat întotdeauna să fie sus. Am muncit pentru acest lucru împreună.

La săriturile în apă a fost exact cum ne-am dorit, poate un pic peste. Era de vis numai ideea de a avea campion şi vicecampion mondial, mai ales că au fost 23 de sportivi„, a declarat Camelia Potec pentru AntenaSport.

Andrei Anghel nu va avea timp de pauză. De la Fukuoka va pleca direct în China, acolo unde va concura pentru medalii la Jocurile Mondiale Universitare.

Reclamă 4 / 0/3

Orașul chinezesc Chengdu organizează, în perioada 28 iulie – 8 august, întrecerile ediției a 31-a a Jocurilor Mondiale Universitare de vară.

În delegația României care va fi prezentă în China se află și șase sportivi și doi antrenori, după cum urmează: Denis Popescu (100 m și 200 m spate), Andrei Anghel (50 m spate), Tobias Dumitrache (50 m, 100 m și 200 m fluture), Daniel Nicușan (50 m, 100 m și 200 m bras), Andrei Ungur (50 m și 100 m spate, 50 m și 100 m liber, 50 m fluture), Emil Dăncăneț (50 m, 100 m și 200 m bras).

Antrenori: Bogdan Stroe și Marius Grigore.

Cu excepția lui Andrei Anghel și a antrenorului Marius Grigore – care încă sunt angrenați în competiție la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka și care vor ajunge în China direct din Japonia – echipa României de înot a plecat în această seară spre Chengdu. La Jocurile Mondiale Universitare de vară, întrecerile de înot au loc între 1 și 8 august„, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Cum s-a apucat Andrei Anghel de înot

Andrei Anghel a recunoscut că nu i-a fost deloc uşor la începutul antrenamentelor de înot.

O săptămână a fost o dragoste foarte mare, că eram cu colacul, apoi se iniţia un divorţ, după două săptămâni. Îmi era foarte frică, aveam nişte exerciţii fără colac, de acelea fugeam, începeam să plâng”, ne-a mărturisit Andrei Anghel.

Reclamă

Înotătorul român, care e şi el campion naţional, a vorbit despre fenomenul pe care l-a creat David Popovici.

„David, până la urmă, a readus pe hartă puţin înotul, mai ales în România”, a precizat el.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și