Închide meniul
Video

Andrei Anghel vrea o medalie la Campionatele Mondiale de Înot! Competiţia se vede exclusiv în AntenaPLAY

Bogdan Stănescu Publicat: 14 iulie 2023, 22:20

Reclamă

Andrei Anghel vrea o medalie la Campionatele Mondiale de Înot!

Andrei Anghel / captura AntenaSport

Andrei Anghel se pregăteşte intens pentru Campionatele Mondiale de Înot, competiţie care se va vedea exclusiv în AntenaPLAY. Mondialele de la Fukuoka se vor desfăşura în perioada 23-30 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrei Anghel a recunoscut că performanţele lui David Popovici au făcut ca înotul să fie tot mai urmărit. David Popovici este campion mondial la 100 şi 200 metri liber.

Andrei Anghel vrea o medalie la Campionatele Mondiale de Înot!

Nu m-ar deranja să sar vreo doi paşi şi să ne vedem pe podium. Îmi doresc o finală la 50 spate.

Chiar dacă în continuare 50-ul este proba mea favorită, pregătim şi suta”, a declarat Andrei Anghel, într-un interviu pentru AntenaSport.

Trebuie să facem performanţe, să facem românii mândri, vom arăta că se poate din nou în România”, a spus şi antrenorul Marius Grigore.

Reclamă

Cum s-a apucat Andrei Anghel de înot

Andrei Anghel a recunoscut că nu i-a fost deloc uşor la începutul antrenamentelor de înot.

O săptămână a fost o dragoste foarte mare, că eram cu colacul, apoi se iniţia un divorţ, după două săptămâni. Îmi era foarte frică, aveam nişte exerciţii fără colac, de acelea fugeam, începeam să plâng”, ne-a mărturisit Andrei Anghel.

Înotătorul român, care e şi el campion naţional, a vorbit despre fenomenul pe care l-a creat David Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

David, până la urmă, a readus pe hartă puţin înotul, mai ales în România”, a precizat el.

Probele la care participă David Popovici la Campionatele Mondiale de Înot

S-a aflat care sunt probele la care participă David Popovici şi Andrei Anghel la Campionatele Mondiale de Înot, competiţie transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM) a anunţat, vineri, lotul pentru Campionatul Mondial care are loc în perioada 14-30 iulie, în Japonia, la Fukuoka.

Se va concura în şase discipline (înot, sărituri în apă, înot sincron, polo pe apă, înot în ape deschise şi sărituri în apă de la mare înălţime/high diving), iar România va fi prezentă în concursurile de sărituri în apă, sărituri în apă de la mare înălţime şi înot.

SĂRITURI ÎN APĂ

  • Constantin Popovici (platformă 10 m şi high diving), Cătălin Preda (high diving), Alexandru Avasiloae (trambulină 1 m şi 3 m), Angelica Muscalu (platformă 10 m), Amelie Foerster (trambulina 1 m şi 3 m);
  • Adrian Gavriliu, Florin Avasiloae, Adrian Cherciu (antrenori), Ludovic Culotta (kinetoterapeut)

ÎNOT

  • David Popovici (100 m şi 200 m liber), Andrei Anghel (50 m şi 100 m spate);
  • Adrian Rădulescu, Marius Grigore (antrenori), Dragoş Luscan (kinetoterapeut), Marcel Ivan (psiholog), Silviu Anastase şi Matei Giurcăneanu.

Delegaţia este condusă de preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Reclamă

Calendarul Campionatului Mondial de nataţie din Japonia este următorul:

Ce au scris americanii după ce David Popovici a ales o universitate din România

Adrian Rădulescu a oferit ultimele detalii despre David Popovici, înainte de Campionatele Mondiale de Înot, ce se vor desfăşura în Japonia, în perioada 23-30 iulie, în exclusivitate în AntenaPLAY.

Rădulescu îşi doreşte ca dublul campion mondial de la Budapesta (100 şi 200 m liber) să fie cât mai competitiv în Japonia.

„Aşteptările mele sunt să fie cât mai competitiv. Vom vedea dacă îşi va apăra titlurile mondiale. Nu ne-am formulat niciodată astfel de obiective. Pe hârtie, toţi sportivii au aceleaşi şanse la debutul competiţiei. Nu sunt priceput la previziuni, şanse etc.

David se simte bine, ne bucurăm de condiţiile foarte bune din cantonament. Nu şi-a formulat nişte ambiţii exacte. Îşi doreşte să se bucure de acest concurs într-un an diferit din cauza pregătirii pentru Bacalaureat. Este bucuros pentru admiterea la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Bucureşti”, a spus Rădulescu, citat de agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:43 Cornel Dinu i-a făcut praf pe şefii lui Dinamo: „Au vrut să aibă o jucărie fotbalistică!” Ce a spus despre Mircea Rednic 13:42 Yokohama – Al Ain LIVE VIDEO (sâmbătă, 13:00) în AntenaPLAY. Manşa tur a finalei Ligii Campionilor Asiei 12:57 Mircea Lucescu, mesaj ferm atunci când a fost întrebat despre Rapid! Unde a fost surprins alături de Dan Şucu 12:39 Dinamo a primit o veste uriaşă înaintea meciului cu UTA! Ce a decis Comisia de Recurs 12:26 Câte bilete s-au vândut la FCSB – CFR Cluj! Arena Naţională, gata să „erupă” la meciul campionilor 12:23 FCSB, echipament special la meciul cu CFR Cluj: „Şi cea mai mare echipă din toate timpurile din România a jucat aşa” 11:42 Probleme pentru FIFA! Forul condus de Gianni Infantino, somat de sindicatul fotbaliştilor: „Este dincolo de saturaţie” 11:16 Borussia Dortmund poate câştiga mai mulţi bani dacă pierde cu Real Madrid! Situaţie incredibilă înaintea finalei Champions League 11:10 „Nu a vrut să fie antrenor la Rapid!” Variantă şoc după ce Marius Şumudică nu s-a înţeles cu Dan Şucu 10:29 Bogdan Lobonţ, făcut praf de fanii de la Rapid: „Nu e în sufletul nostru!” „Trădarea” antrenorului nu a fost nici acum iertată Vezi toate știrile
Citește și