Închide meniul

Bianca Costea, argint la 50 de metri liber. David Popovici, o nouă finală la Campionatul European de nataţie la juniori

Valentin Pîrcălabu Publicat: 7 iulie 2022, 18:12

Bianca Costea, argint la 50 de metri liber. David Popovici, o nouă finală la Campionatul European de nataţie la juniori

Bianca Costea, argint la 50 de metri liber. David Popovici, o nouă finală

Antena Sport

  • Bianca Costea, argint la 50 de metri liber
  • David Popovici, o nouă finală

Bianca Costea, argint la 50 de metri liber. David Popovici s-a calificat într-o nouă finală la Campionatul European de nataţie de juniori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bianca Costea a câştigat, joi, medalia de argint în proba de 50 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie pentru juniori, de la Otopeni. Este a patra medalie pentru România.

Costea a fost cronometrată cu timpul 25.34. Aurul continental i-a revenit sportivei germane Nina Sandrine Jazy (25.22) şi pe a treia treaptă a podiumului a urcat italianca Sara Curtis (25.39), scrie news.ro.

Reclamă

Bianca Costea, argint la 50 de metri liber. David Popovici, o nouă finală

David Popovici, o nouă finală la Campionatul European de nataţie la juniori. Fenomentul nataţiei mondiale s-a calificat în finală la 50 de metri liber.

David Popovici s-a calificat în finală cu primul timp al semifinalelor, 22.17. Finala este programată vineri, la ora 17.32. David Popovici a câştigat două medalii de aur şi una de argint până acum la Campionatul European de juniori.

Reclamă

Vasile Dîncu, anunț neașteptat după ce David Popovici a scris istorie în natația mondială

Între timp, Popovici a devenit noua senzație din lumea natației. Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, iar acum face furori la Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni.

Vasile Dîncu a anunțat că a solicitat un raport referitor la modul în care s-a realizat mutarea lui David Popovici de la CSA Steaua la CS Dinamo, în 2021.

Ministrul Apărării n-a ezitat să trimită câteva „săgeți” către clubul din „Ștefan cel Mare”. În plus, Dîncu i-a reamintit Ministrului Sportului, Eduard Novak, că „avem nevoie de o strategie la nivelul infrastructurii” din sportul românesc.

Reclamă 4 / 0/3

„Le-am cerut un raport serios privind ce s-a întâmplat, dar noi ne bucurăm să creştem şi alţi sportivi. Ne bucurăm pentru David, poate că a găsit condiţii mai bune la Dinamo, inclusiv de salarizare.

Noi mai avem rezerve la Steaua, îi ajutăm şi pe cei de la Dinamo. Avem nevoie de o strategie de infrastructură pentru sport. Sper s-o facă Ministrul Sportului”, a declarat Vasile Dîncu, pentru orangesport.ro.

David Popovici are un salariu lunar de 7.000 de euro, la CS Dinamo. Pentru performanțele extraordinare bifate la Campionatele Mondiale, conducătorii clubului din „Ștefan cel Mare” i-au mai oferit lui David un bonus de 500.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această sumă se adaugă la cea de 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie