Închide meniul

David Popovici, premiat cu o sumă uriașă și de CS Dinamo. Câți bani a primit dublul campion mondial

Reclamă

Antena Sport Publicat: 29 iunie 2022, 16:55

David Popovici, premiat cu o sumă uriașă și de CS Dinamo. Câți bani a primit dublul campion mondial

David Popovici, recompensat pe măsură pentru fiecare medalie de aur cucerită

David Popovici, la Campionatul Mondial de la Budapesta / Profimedia Images

Curg în continuare premiile pentru David Popovici. Dublul-campion mondial la natație va primi 500.000 de lei din partea CS Dinamo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de miercuri, premierea lui David Popovici de către CS Dinamo cu suma de 500.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această sumă se adaugă la cea 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

David Popovici, premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo

“Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei. Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a transmis Dan Cărbunaru.

David Popovici a câştigat recent două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie pentru seniori de la Budapesta.

Înotătorul român de 17 ani a obținut locul 1 în proba de 200 de metri liber și în cea de 100 de metri liber.

Reclamă

Câţi bani va primi David Popovici în total după performanța de la CM de natație

Pe lângă premiul încasat de la CS Dinamo, David Popovici va culege sume fabuloase din mai multe părți.

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro. Există posibilitatea ca premiile primite de puştiul minune să fie dublate. Aşa s-a întâmplat după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 când, la iniţiativa MTS, Guvernul României a decis să le dea de două ori mai mulţi bani sportivilor clasaţi pe primele 6 locuri. Un medaliat cu aur a încasat atunci 140.000 de euro.

Şi COSR poate interveni şi să ofere o sumă de bani în conturile celui care a scris o pagină de istorie pentru sportul românesc.

Reclamă 4 / 0/3

FINA (Federaţia Internaţională de nataţie) a stabilit un buget al premiilor de 5.400.000 de euro. Cu două medalii de aur câştigate, la 100 şi 200 de metri liber, David Popovici şi-a asigurat un premiu de 38.000 de euro (câte 19.000 de euro pentru fiecare medalie).

Puștiul de 17 ani a primit deja și 200.000 de euro din partea Guvernului României, din fondul de rezerve. În total, pentru cele două medalii de aur câştigate la Campionatele Mondiale de nataţie, David Popovici ar urma să încaseze aproximativ 372.000 de euro.

David Popovici, performanţă magnifică după 49 de ani

David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și