Închide meniul
EXCLUSIV

Camelia Potec, după evoluţiile lui David Popovici la Campionatele Mondiale: „Nu este un eşec”

Dan Roșu Publicat: 27 iulie 2023, 16:04

Reclamă
Camelia Potec, după evoluţiile lui David Popovici la Campionatele Mondiale: „Nu este un eşec

Camelia Potec, după evoluţiile lui David Popovici la Campionatele Mondiale

David Popovici, în timpul unei probe / Getty Images

Camelia Potec a vorbit după evoluţiile lui David Popovici la Campionatele Mondiale. Românul de 18 ani era mare favorit la probele de 100 şi 200 de metri liber, dar a terminat pe locurile 6, respectiv 4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Asta în condiţiile în care David ajungea la Fukuoka din postura de campion mondial la cele două probe menţionate mai sus, dar şi după un an în care a trecut examenul de Bacalaureat şi a intrat la facultate.

Camelia Potec, după evoluţiile lui David Popovici la Campionatele Mondiale

„David este om, este un sportiv talentat care munceşte extrem de mult. Are şi momente şi se poate întâmpla orice în viaţa unui sportiv. Orice sportiv are puterea să treacă peste momentele dificile şi de a reveni cu picioarele pe pământ când e la cel mai înalt nivel.

Este la primul an de seniorat, e un om care şi-a terminat liceul şi şi-a dat examenul de Bacalaureat, un obiectiv pe care l-a avut în acest an. A intrat şi la facultate, a avut un an în care a participat la mai multe ediţii. S-a calificat şi la Jocurile Olimpice.

De această dată, nu a reuşit să aducă medalii în România. Asta nu înseamnă că obiectivul lui nu rămâne acelaşi, acela de a se întoarce de la Paris cu o medalie. Totul a făcut parte dintr-un plan de pregătire, care a fost acceptat şi susţinut de noi şi nu vorbesc de planul făcut de David, ci de cel făcut de Adrian cu echipa lui. Lucrurile nu au ieşit aşa cum ne-am dorit. Din punctul nostru de vedere, acesta nu este un eşec. El va învăţa foarte multe.

Reclamă

Nu are de ce să fie dezamăgit, a luptat, dar nu câştigat medalii. Lucrurile se vor rezolva în urma discuţiilor cu antrenorul. Noi suntem alături de el, este cel care a uimit pe toată lumea anul trecut. Dacă a terminat pe 4, nu înseamnă că nu îl mai iubim. Pentru noi, locul 4 nu este un eşec. Şi nici locul 6. A cântărit locul 4″, a spus Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern pentru Antena Sport.

David Popovici, pe 6 la proba de 100 de metri liber

David Popovici, care era deţinătorul titlului şi este recordmanul mondial la 100 m, s-aa clasat, joi, doar pe locul şase în finala de la Campionatul Mondial de la Fukuoka.

Popovici, care a înotat pe culoarul doi, a fost cronometrat cu timpul 47.83. În semifinale, el a avut timpul 47.66.

Reclamă 4 / 0/3

Titlul mondial a fost câştigat de australianul Kyle Chalmers, cu timpul 47.15, urmat pe podium de americanul Jack Alexy (47.31) şi de francezul Maxime Grousset (47.42).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și