Închide meniul

Adrian Rădulescu, prima reacţie după ce David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri de la CE de Nataţie

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 17 august 2022, 13:05

Adrian Rădulescu, prima reacţie după ce David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri de la CE de Nataţie

Sacrificiile unui campion imens: cum a fost surprins David Popovici

David Popovici, la ieșirea din bazin / Profimedia Images

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a oferit primele declaraţii după ce înotătorul s-a retras din finala probei de 400 de metri liber. Acesta a mărturisit că sportivul a fost afectat de oboseala acumulată pe parcursul Campionatului European de la Roma.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici reuşise să se califice în finala probei de 400 de metri liber, înregistrând al patrulea timp. În seria sa, înotătorul român a încheiat primul, cu timpul de 3.47. 99.

Adrian Rădulescu, prima reacţie după ce David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri de la CE de Nataţie

Adrian Rădulescu a mărturisit că David Popovici şi-a atins obiectivul, acela de a-şi testa limitele în proba de 400 de metri. Ulterior, decizia de a se retrage din finală este ca urmare a faptului că oboseala şi-a făcut simţită prezenţa, după o săptămână de concurs încărcată.

“Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri de la Campionatele Europene de Nataţie

David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri de la Campionatele Europene de Nataţie. Sportivul nostru nu mai apare pe lista celor 8 finalişti, publicată de site-ul oficial al competiţiei.

Reclamă

David Popovici obţinuse calificarea în finala probei de 400 metri liber de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, el reuşind să obţină al patrulea timp. Conform digisport.ro, acesta a luat decizia din cauza oboselii.

Românul a fost primul în seria sa, cu timpul de 3.47. 99 şi al patrulea după încheierea celor cinci serii. Decizia de retragere vine după o postare pe Facebook prin care acesta ne invita să urmărim finala de diseară, de la ora 19.53.

Motivul real pentru care David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri de la Campionatele Europene de la Roma

Federaţia Română de Nataţie a anunţat care este motivul real pentru care David Popovici s-a retras din proba de 400 de metri, după ce obţinuse al patrulea timp în calificările de la CE de Nataţie de la Foro Italico.

Reclamă 4 / 0/3

Antrenorul Adrian Rădulescu, cel de care campionul nostru ascultă cu sfinţenie, a decis să nu îl lase să participe pe David la proba de 400 de metri de la Foro Italico, din cauza oboselii pe care ar fi acumulat-o, înaintea Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

„Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma.

Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, se arată în comunicatul emis de FR de Nataţie.

Recomandări
  • Adrian Rădulescu, primele declaraţii după ce David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri
  • Înotătorul a acuzat oboseala acumulată la Campionatul European de la Roma

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și