Închide meniul

Ce urmează pentru David Popovici, după ce a făcut furori și la Europenele de juniori! Încă două turnee pentru campionul nostru, în 2022

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 11 iulie 2022, 13:56

Ce urmează pentru David Popovici, după ce a făcut furori și la Europenele de juniori! Încă două turnee pentru campionul nostru, în 2022

David Popovici a scris istorie în nataţia mondială la Budapesta

David Popovici este noul "rege" al natației / Mathias Bergeld/Bildbyran via ZUMA Press)

David Popovici a făcut furori și la Europenele de juniori, reușind să câștige 5 medalii – 4 de aur și una de argint. Anterior, înotătorul de 17 ani a devenit dublu campion mondial la probele de 200 metri liber și 100 metri liber, la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vara intensă va continua pentru David Popovici și după Campionatele Europene de juniori de la Otopeni. Noul „rege” al natației va mai participa la două turnee „de foc” în următoarele două luni.

Ce urmează pentru David Popovici, după ce a făcut furori și la Europenele de juniori

Popovici va reveni în bazin la Campionatele Europene de seniori, de la Roma (Italia), în perioada 11-21 august. Apoi, sportivul de 17 ani se va pregăti pentru Campionatele Mondiale de juniori, organizate la Lima (Peru), între 30 august și 4 septembrie.

David va merge la Europenele de seniori din postura de campion en-titre la proba de 200 metri liber. Tânărul înotător a câștigat aurul la ediția din 2021, de la Kazan (Rusia).

La Europenele de juniori de la Otopeni, David Popovici a fost numit cel mai bun sportiv al turneului. Popovici a ocupat primul loc cu 951 puncte în acest clasament şi a fost urmat de polonezul Ksawery Masiuk (941) şi de italianul Lorenzo Galossi (897).

Reclamă

Campionul român a cucerit cinci medalii, patru de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi un argint la combinata de 4×100 m liber.

Reacția lui Popovici după ce a câștigat cinci medalii la Otopeni

„A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Mi-am îndeplinit două – să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile.

Reclamă 4 / 0/3

E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici.

Câți bani va primi David Popovici de la MTS după ce a câștigat 5 medalii la Europenele de juniori

La Europenele din acest an, găzduite de România, David Popovici a câștigat aurul la probele de 50 metri liber, 100 metri liber, 200 metri liber și ştafetă 4×100 m liber. Sportivul de 17 ani și-a trecut în palmares și argintul la ștafetă mixtă 4×100 metri liber.

Ca urmare a performanțelor fabuloase obținute la Otopeni, Popovici va încasa 87.000 de lei (15.300 de euro) de la MTS, potrivit Fanatik. Pentru fiecare medalie de aur, Ministerul Tineretului și Sportului oferă 19.000 de lei, în timp ce argintul este remunerat cu 11.000 de lei.

România a încheiat Campionatul European de nataţie pentru juniori, de la Otopeni, pe locul trei în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii, susține news.ro.

În afară de David Popovici, și Vlad Stancu şi-a adjudecat 4 medalii – 2 AUR la 1500 m liber şi ştafeta masculină 4×100 m liber şi 2 ARGINT la 400 şi 800 m liber.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 Vezi toate știrile
Citește și