Închide meniul

Sacrificiile unui campion imens! Cum a fost surprins David Popovici, după medaliile de aur câștigate la Otopeni. O imagine cât o mie de cuvinte

Dan Roșu Publicat: 11 iulie 2022, 9:16

Sacrificiile unui campion imens! Cum a fost surprins David Popovici, după medaliile de aur câștigate la Otopeni. O imagine cât o mie de cuvinte

Sacrificiile unui campion imens: cum a fost surprins David Popovici

David Popovici, la ieșirea din bazin / Profimedia Images

  • David Popovici, înconjurat de stafful medical
  • Popovici a câștigat cinci medalii la CE de la Otopeni

Sacrificiile unui campion imens ies în evidență dacă ținem cont de cum a fost surprins David Popovici, la finalul unui Campionat European de Juniori, în care a cucerit cinci medalii, dintre care patru de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ultima probă, cea de 100 de metri liber, pentru David a urmat recuperarea, iar o poză cât o mie de cuvinte îl găsește pe dublul campion mondial de 17 ani pe masa de masaj.

Sacrificiile unui campion imens: cum a fost surprins David Popovici

Nu mai puțin de cinci oameni din stafful echipei naționale au grijă ca recuperarea să fie ca la carte. Musculatura de la mâini, picioare și din jurul gâtului sunt tratate după efortul depus în bazin, în ultimele zile.

Reclamă
David Popovici, alături de stafful medical / Instagram

David Popovici a fost numit cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni. Popovici a ocupat primul loc cu 951 puncte în acest clasament şi a fost urmat de polonezul Ksawery Masiuk (941) şi de italianul Lorenzo Galossi (897).

Campionul român a cucerit cinci medalii, patru de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi un argint la combinata de 4×100 m liber.

Reclamă

Mesajul lui David Popovici după ce a câștigat cinci medalii la CE

„A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Mi-am îndeplinit două – să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile.

E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

România, locul 3 în clasamentul pe naţiuni la Europenele de nataţie pentru juniori

România a încheiat Campionatul European de nataţie pentru juniori, de la Otopeni, pe locul trei în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii, susține news.ro.

David Popovici a cucerit cinci medalii, 4 AUR, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi 1 ARGINT, la ştafeta mixtă 4×100 m liber, iar ambiţiosul Vlad Stancu şi-a adjudecat 4 medalii – 2 AUR la 1500 m liber şi ştafeta masculină 4×100 m liber şi 2 ARGINT la 400 şi 800 m liber.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie