Închide meniul

Ce urmează pentru David Popovici, după ce nu şi-a apărat titlurile mondiale: „Am două opţiuni!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iulie 2023, 19:02

Reclamă
Ce urmează pentru David Popovici, după ce nu şi-a apărat titlurile mondiale: „Am două opţiuni!

Ce urmează pentru David Popovici, după ce nu şi-a apărat titlurile mondiale

David Popovici, la Campionatele Mondiale de Înot / Profimediaimages

Ce urmează pentru David Popovici, după Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Românul în vârstă de 18 ani nu a reuşit să îşi apere titlurile mondiale, câştigate în 2022 la Budapesta. „Regele Nataţiei” îşi poate lua revanşa la Jocurile Olimpice de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a terminat pe locul 4 proba de 200 de metri liber şi a încheiat pe poziţia a 6-a cursa de 100 de metri liber. Ambele finale au putut fi urmărite în direct în AntenaPLAY şi pe Antena 1.

Ce urmează pentru David Popovici, după ce nu şi-a apărat titlurile mondiale

Sportivul legitimat la CS Dinamo nu va reveni în ţară după competiţia din Japonia şi se va bucura de câteva zile de vacanţă. Popovici a avut o vară agitată. Înainte de startul Campionatelor Mondiale a absolvit Bacalaureatul şi s-a înscris la Universitatea din Bucureşti. A fost admis la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Trebuie să-mi iau și niște timp liber să văd ce fac cu el. Asta e dilema acuma cum îmi umplu timpul liber pentru că sunt atât de obișnuit cu munca în fiecare zi.

Acum am două opțiuni: stau să îmi plâng de milă, ascult consolările oamenilor, care își fac mai multe griji pentru mine decât îmi fac eu.

Reclamă

Sincer, am oameni mai necăjiți pentru mine decât sunt eu dezamăgit sau ceva cum nu sunt de altfel, pentru că e un concurs și așa merg concursurile, cineva trebuia să ia și locurile patru și șase. A doua opțiune e să mă gândesc la cum m-am simțit pe ultimul bazin din 200, pe ultimul sfert din 100 m și las acel sentiment să mă conducă, să fie focul pentru pentru ce urmează să antrenez„, a declarat David Popovici, potrivit gsp.ro.

Nici Constantin Popovici și Cătălin Preda nu se întorc în ţară. Câştigătorii medaliilor de aur şi argint din proba de sărituri în apă de la mare înălţime rămân în Japonia pentru etapa din circuitul RedBull Cliff Diving, de săptămâna viitoare.

Camelia Potec, după evoluţiile lui David Popovici la Campionatele Mondiale

Camelia Potec a avut o primă reacţie după rezultatele înregistrate de David Popovici în Japonia. Aceasta a ţinut să le transmită un mesaj fanilor „Regelui Nataţiei”.

Reclamă 4 / 0/3

David este om, este un sportiv talentat care munceşte extrem de mult. Are şi momente şi se poate întâmpla orice în viaţa unui sportiv. Orice sportiv are puterea să treacă peste momentele dificile şi de a reveni cu picioarele pe pământ când e la cel mai înalt nivel.

Este la primul an de seniorat, e un om care şi-a terminat liceul şi şi-a dat examenul de Bacalaureat, un obiectiv pe care l-a avut în acest an. A intrat şi la facultate, a avut un an în care a participat la mai multe ediţii. S-a calificat şi la Jocurile Olimpice.

De această dată, nu a reuşit să aducă medalii în România. Asta nu înseamnă că obiectivul lui nu rămâne acelaşi, acela de a se întoarce de la Paris cu o medalie. Totul a făcut parte dintr-un plan de pregătire, care a fost acceptat şi susţinut de noi şi nu vorbesc de planul făcut de David, ci de cel făcut de Adrian cu echipa lui. Lucrurile nu au ieşit aşa cum ne-am dorit. Din punctul nostru de vedere, acesta nu este un eşec. El va învăţa foarte multe.

Nu are de ce să fie dezamăgit, a luptat, dar nu câştigat medalii. Lucrurile se vor rezolva în urma discuţiilor cu antrenorul. Noi suntem alături de el, este cel care a uimit pe toată lumea anul trecut. Dacă a terminat pe 4, nu înseamnă că nu îl mai iubim. Pentru noi, locul 4 nu este un eşec. Şi nici locul 6. A cântărit locul 4″, a spus Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern pentru Antena Sport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer Vezi toate știrile
Citește și