Close
Foto

Cum a fost primit David Popovici la sosirea în România. „Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur cucerite la Budapesta!

De Dragoș Vasile
Publicat: 26 iunie 2022, 21:24

Cum a fost primit David Popovici la sosirea în România. „Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur de la Campionatul Mondial de la Budapesta. La aeroport, campionul nostru a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu.

Reclamă
David Popovici, aşteptat cu covorul roşu la aeroport

Antena Sport

David Popovici a scris istorie în natația mondială. Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Reclamă

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Cum a fost primit David Popovici la sosirea în România

Tatăl lui David Popovici, Mihai, şi directoarea de la George Coșbuc i-au pregătit o surpriză campionului mondial.

Cum a fost primit David Popovici la sosirea în România
Cum a fost primit David Popovici la sosirea în România

David Popovici, recompensat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Reclamă

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial

David Popovici a pus România pe harta sportului mondial. La doar 17 ani, tânărul a devenit dublu campion mondial la Budapesta. Adrian Rădulescu, antrenorul său, a făcut dezvăluiri despre performanţa uriaşă reuşită de „Regele Nataţiei”.

(n.r. – Cum aţi trăit de pe margine succesele lui David?)

Îl văd zilnic pe David la antrenamente şi cunosc pregătirea pe care o face. În serii şi în semifinale am fost destul de ocupat pentru că am filmat cursele pentru analiză. La finale însă am coborat în tribuna de pe plaja bazinului. Aş fi stat liniştit pe scaun pe parcursul curselor, dar toţi din faţa mea se ridicaseră şi eu nu mai vedeam ce se întâmplă.

(n.r. – Ce a avut David în plus faţă de ceilalţi competitori?)

La o asemenea competiţie, nivelul este foarte apropiat. Faţă de ceilalţi concurenţi, cred că David a avut mai multă încredere în pregătirea lui.

(n.r. – Ce sentimente v-au încercat în momentele în care David a urcat pe podium?)

Bucurie imensă. Dar să vă spun şi un fapt amuzant legat de acest aspect. Mulţi străini mi-au spus că nu ştiau cât de frumos este imnul României şi s-au bucurat să-l descopere la această ediţie de Mondiale.

(n.r. – Ce reprezintă pentru dumneavoastră victoriile lui David de la 100 şi 200 m liber?)

Este o confirmare a muncii sale şi a întregii echipe. Noi am îndrăznit să visăm, dar ne-am asumat şi efortul necesar.

(n.r. – V-aţi aşteptat la această dublă victorie a lui David?)

M-am aşteptat să fie competitiv, dar ne-am focusat pe obiectivele de timp. Dacă le îndeplineam fără medalie, noi eram încântaţi”

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
20:25 CFR Cluj – FC Botoșani 0-1. Camara a dat lovitura în Gruia! Echipa lui Dan Petrescu, detronată din fruntea clasamentului 19:56 Victor Angelescu a rupt tăcerea! Singurul jucător de la FCSB pe care Rapid a încercat să-l aducă în Giulești: “A fost o întrebare” 19:16 EXCLUSIVRăzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici: „Un fenomen! A reușit într-un an și jumătate ce fac alţii în 6 ani!” 19:14 David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber la Campionatul European, după o nouă prestație magică! 18:36 Mirel Rădoi, sincer după prima victorie în Liga 1 alături de Universitatea Craiova: “Probabil v-am obișnuit prost!” 17:55 Universitatea Craiova – CS Mioveni 1-0. Mirel Rădoi a tremurat pentru prima victorie în Liga 1! Liviu Antal a ratat un penalty în minutul 90+3 17:47 Jucătorul Rapidului care i-a lăsat un gust amar lui Mihai Stoica: “Nu prea mă dă pe spate!”. Mesajul ferm transmis de MM 17:26 VIDEOGică Hagi, cucerit de David Popovici şi Simona Halep: „Fantastici! Se poate în România!” 17:06 Andrei Ivan, gol spectaculos în Universitatea Craiova – CS Mioveni! Mirel Rădoi, uluit de reuşita atacantului 17:03 Gigi Becali, aproape să-și îndeplinească visul! Atacantul dorit de patronul FCSB, cale liberă către vicecampioana României
Pe același subiect
David Popovici a stabilit un nou record mondial la proba de 100 de metri liber
Înot • 19:16
Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici: „Un fenomen! A reușit într-un an și jumătate ce fac alţii în 6 ani!”
David Popovici, la Europenele de Juniori de la Otopeni
Înot • 19:14
David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber la Campionatul European, după o nouă prestație magică!
Gică Hagi, antrenor Farul Constanţa
Alte Sporturi • 17:26
Gică Hagi, cucerit de David Popovici şi Simona Halep: „Fantastici! Se poate în România!”
Close