Închide meniul
VIDEO

Daniel Wiffen a scris istorie la Campionatele Europene de înot în bazin scurt! Irlandezul a doborât un record vechi de 15 ani

Alex Masgras Publicat: 11 decembrie 2023, 9:13

Reclamă
Daniel Wiffen a scris istorie la Campionatele Europene de înot în bazin scurt! Irlandezul a doborât un record vechi de 15 ani

Daniel Wiffen a scris istorie la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Daniel Wiffen, după ce a stabilit un nou record mondial la 800 de metri liber la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni / Profimedia

Daniel Wiffen a scris istorie la Campionatele Europene de înot în bazin scurt! Irlandezul a încheiat întrecerile de la Otopeni cu un nou record mondial în proba de 800 de metri masculin. Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni au fost LIVE în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În penultima cursă a Campionatelor Europene, Wiffen a făcut spectacol şi a doborât recordul mondial al lui Grant Hackett. Daniel Wiffen era şi deţinătorul recordului european, stabilit în 2022.

Daniel Wiffen a scris istorie la Campionatele Europene de înot în bazin scurt!

Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni s-au încheiat cu un nou record mondial. În proba de 800 de metri liber, irlandezul Daniel Wiffen a doborât recordul australianului Grant Hackett care a stat în picioare mai bine de 15 ani, din iulie 2008.

Irlandezul a încheiat cursa de la Otopeni cu un timp de 7:20.46 minute, cu 2.96 secunde mai puţin decât recordul lui Hackett. Wiffen a doborât astfel cel mai lung record mondial. Pe lângă această performanţă, el pleacă din România cu trei medalii de aur.

În proba de 800 de metri liber, francezul David Aubry a cucerit medalia de argint, terminând la 9.86 secunde în spatele lui Wiffen, în timp ce ucraineanul Mykhailo Romanchuk a cucerit medalia de bronz (7:31.20).

Reclamă

Wiffen a scris istorie pentru înotul irlandez, el devenind primul sportiv din această ţară care cucereşe o medalie de aur la un European în bazin scurt. El a reuşit acest lucru în prima zi de concurs, în proba de 400 de metri liber.

David Popovici şi-a dezvăluit strategia, după medalia de bronz de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

David Popovici şi-a dezvăluit strategia pe care a avut-o la probele de 100 şi 200 de metri liber, din cadrul Campionatelor Europene de înot în bazin scurt. Popovici a cucerit o medalie de bronz la 100 de metri, într-o probă transmisă în direct în AntenaPLAY şi pe Antena Stars.

Popovici a întors al şaptelea înainte de ultimii 25 de metri, dar a reuşit să recupereze incredibil, terminând pe locul al treilea, după Maxime Grousset şi Alessandro Miressi.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu mi-am revăzut-o, dar mi-au spus mulţi că eram al 7-lea după al 3-lea 25 (n.r. când a întors ultima dată), dar cred că aşa a fost şi cursa de acum un an, când am luat locul 4 la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt. Sunt mai bun pe a doua jumătate a cursei, întotdeauna am fost.

Pentru că nu am avantajul fizic pe care îl au cei care au fost mai mari, şi mai musculoşi, şi mai mari ca vârstă. Trebuie să compensăm prin ceva, aşa că ne antrenăm foarte mult pe partea a doua a cursei, un pic mai strategic”, a spus David Popovici, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 14:53 Va pune FCSB abonamente la vânzare din sezonul viitor? Mihai Stoica a făcut un anunț important pentru fanii campioanei 14:50 LIVE VIDEOLeeds – Southampton, acum în AntenaPLAY. Leeds își joacă ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 14:48 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 14:28 „E fantastic!” Elias Charalambous, anunțul momentului despre Vlad Chiricheș! S-a operat și va reveni mult mai repede pe teren 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat Vezi toate știrile
Citește și