Închide meniul

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m

Alex Ioniță Publicat: 18 aprilie 2024, 18:47

Reclamă
David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m

David Popovici / Profimedia

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m. Competiția are loc la Otopeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“Lucrurile au decurs conform planului. Sunt foarte mulţumit de timp şi de-abia aştept să înot din ce în ce mai repede anul acesta”, a declarat Popovici după cursă, în direct la TVR Sport.

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m

El a precizat că este important să aibă cât mai multe probe ca să se pregătească pentru competiţii gen Jocurile Olimpice, notează news.ro.

Popovici a fost crotometrat joi cu timpul 1:45.10. Pe locul doi s-a clasat Mihai Gergely (1:51.27), iar pe trei a terminat Robert Andrei Badea (1:51.86).

Miercuri, David Popovici s-a impus la 50 m liber.

Reclamă

Popovici va concura la Otopeni şi în probele de 100 m liber şi 400 m liber.

David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”

David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Camelia Potec a declarat acest fapt. Ea a precizat că Federaţia îl va susţine necondiţionat pe campionul român pentru a realiza acest obiectiv.

David Popovici nu a luat startul la Campionatul Mondial de înot din acest an. La această competiţie, recordul său de la proba de 100 m liber a fost doborât de Pan Zhanle.

Reclamă 4 / 0/3

„De luna viitoare începem competiţiile internaţionale, intrăm iar în focuri pentru calificare la Jocurile Olimpice cu sportivii care nu au reuşit acest lucru. Suntem alături de ei şi sperăm că totul va decurge conform planurilor şi pregătirilor. Şi sperăm să încheiem această vară cu performanţele pe care ni le propunem.

Normal că ne gândim şi la o medalie la Paris. Se poate, acesta este visul meu, dar şi al sportivilor, de a ajunge cât mai sus. Pentru că vorbim de un sportiv – David Popovici, care ştie ce înseamnă să fii cel mai bun din lume şi care îşi doreşte această medalie olimpică. Iar noi ceilalţi care suntem lângă el îl susţinem cu tot ceea ce putem pentru a realiza acest obiectiv”, a menţionat Potec.

Preşedinta speră ca în echipa olimpică a României pentru Paris să se regăsească patru înotători. „Noi ne mai dorim încă doi sportivi calificaţi pentru Paris. Este adevărat că ne-am dori şi o fată în echipa olimpică. În total vrem să avem minimum patru sportivi la înot calificaţi cu baremul A. Nu vreau să dau nume, ei se ştiu. Sunt minori şi nu vrem să punem această presiune pe ei”, a explicat ea, conform agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” Vezi toate știrile
Citește și