Închide meniul

David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 martie 2024, 19:50

David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!

David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice

David Popovici, la începutul unei probe - Getty Images

David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Camelia Potec a declarat acest fapt, mărturisind că Federaţia îl va susţine necondiţionat pe campionul român pentru a realiza acest obiectiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici nu a luat startul la Campionatul Mondial de înot din acest an. La această competiţie, recordul său de la proba de 100 m liber a fost doborât de Pan Zhanle.

David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice

„De luna viitoare începem competiţiile internaţionale, intrăm iar în focuri pentru calificare la Jocurile Olimpice cu sportivii care nu au reuşit acest lucru. Suntem alături de ei şi sperăm că totul va decurge conform planurilor şi pregătirilor. Şi sperăm să încheiem această vară cu performanţele pe care ni le propunem. Normal ca ne gândim şi la o medalie la Paris. Se poate, acesta este visul meu, dar şi al sportivilor, de a ajunge cât mai sus. Pentru că vorbim de un sportiv – David Popovici, care ştie ce înseamnă să fii cel mai bun din lume şi care îşi doreşte această medalie olimpică. Iar noi ceilalţi care suntem lângă el îl susţinem cu tot ceea ce putem pentru a realiza acest obiectiv”, a menţionat Potec.

Preşedinta speră ca în echipa olimpică a României pentru Paris să se regăsească patru înotători. „Noi ne mai dorim încă doi sportivi calificaţi pentru Paris. Este adevărat că ne-am dori şi o fată în echipa olimpică. În total vrem să avem minimum patru sportivi la înot calificaţi cu baremul A. Nu vreau să dau nume, ei se ştiu. Sunt minori şi nu vrem să punem această presiune pe ei”, a explicat ea, conform agerpres.ro.

Întrebată ce părere are despre faptul că recordul mondial la 100 m liber deţinut de David Popovici a fost doborât de chinezul Pan Zhanle, Camelia Potec a răspuns: „Eu deja l-am încurajat după ce a fost doborât recordul. Recordurile, timpii în general sunt făcuţi să fie depăşiţi. De altfel, David chiar a spus că îşi doreşte ca acest record al său să fie bătut pentru a fi motivat să realizeze din nou cel mai rapid timp. O să vedem la Jocurile Olimpice cine este mai bun şi dacă acest timp va fi depăşit”.

Reclamă

David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice

David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice. Românul a dominat probele sale favorite, în cadrul turneului Antwerp Diamond Speedo, din Belgia.

Înotătorul român David Popovici, care se pregăteşte pentru JO 2024, s-a impus cu uşurinţă în probele sale preferate de 100 m şi 200 m liber, cu prilejul unui concurs internaţional disputat în weekend la Anvers, Antwerp Diamond Speedo, la care au participat cu excepţia lui doar sportivi din Belgia şi Olanda.

La 100 m liber, David Popovici a obţinut cel mai bun timp în serii (48sec57/100), iar în finală s-a impus cu 48sec34/100, înaintea olandezilor Sean Niewold (48sec89/100) şi Stan Pijnenburg (49sec97/100), notează agerpres.ro.

Reclamă 4 / 0/3

În serii la 200 m liber, Popovici a fost cel mai rapid cu timpul de 1min51sec13/100, iar apoi a câştigat detaşat finala cu 1min46sec51/100, devansându-i pe olandezii Koen Marsman (1min51sec13/100) şi Efe Ongoren (1min51sec44/100)

Popovici, fost campion european la 100 şi 200 m liber, va concura luna viitoare la Campionatele Naţionale de înot de seniori, tineret şi juniori în bazin olimpic de la Otopeni (17-21 aprilie).

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și