Închide meniul
NEWS ALERT

David Popovici își păstrează titlul de campion european la juniori! Aur la 200 metri liber, după o nouă cursă magică

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 6 iulie 2022, 17:14

David Popovici își păstrează titlul de campion european la juniori! Aur la 200 metri liber, după o nouă cursă magică

David Popovici a scris istorie în nataţia mondială la Budapesta

David Popovici este noul "rege" al natației / Mathias Bergeld/Bildbyran via ZUMA Press)

David Popovici își păstrează titlul de campion european la juniori! Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la 200 metri liber, după o nouă cursă magică în care a înregistrat timpul de 1.45,45 secunde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a reușit o nouă probă fantastică, în care și-a dominat clar adversarii de la un capăt la altul.

David Popovici își păstrează titlul de campion european la juniori, la proba de 200 metri liber

David Popovici a încheiat primul cursa, cu timpul de 1.45,45 secunde, în fața italianului Lorenzo Galossi (1.47,71 secunde) și a britanicului Jacob Whittle (1.47,85).

Înotătorul nostru își va păstra, așadar, titlul de campion european la juniori obținut la Roma, anul trecut, la proba de 200 metri liber.

În cursa de astăzi, de la Otopeni, David Popovici a întors primul, după 100 de metri, cu timpul de 50,74 secunde. Românul a continuat să înoate excelent, cu o viteză constantă, menținând tot timpul un avans liniștitor față de ceilalți sportivi.

Reclamă

David Popovici continuă să domine lumea natației, după ce în urmă cu două săptămâni a devenit dublu campion mondial, la Budapesta. Ieri, sportivul nostru a câştigat aurul și în proba de ștafetă masculin 4×100 metri, la Europene de juniori, alături de Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu.

De asemenea, Popovici a condus ştafeta mixtă a României în finala la 4×100 m liber. Campionul mondial, Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina-Ana Preda s-au calificat în ultimul act din cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni (5-10 iulie) cu al şaselea timp din calificări. Cursa va avea loc în această seară, de la ora 18:57.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete, potrivit agerpres.ro.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, reacţie emoţionantă după ce România a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni

David Popovici a avut o reacţie emoţionantă după ce i-a adus României prima medalie la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni. Dublul campion mondial continuă să scrie istorie. A câştigat aurul alături de Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu în proba de 4×100 metri.

Popovici a ţinut să-şi felicite coechipierii şi asigură că România are o echipă de juniori de excepţie. Puştiul minune al nataţiei româneşti e convins că strategia aleasă de antrenori a contribuit decisiv la această reuşită.

„A fost o strategie foarte bună. Mă bucur că împreună am avut putere să ne sincronizăm şi să ne coordonăm atât de bine. E un câştig muncit împreună. Am muncit la fel de mult, suntem la fel de buni şi facem o echipă super super bună.

Eu mă simt foarte bine, mă bucur că pot să reprezint o echipă atât de frumoasă şi puternică„, a precizat David Popovici.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și