Închide meniul

David Popovici a devenit campion naţional şi în proba de 200 de metri liber, în bazin scurt

Valentin Pîrcălabu Publicat: 11 noiembrie 2022, 19:10

Reclamă
David Popovici a devenit campion naţional şi în proba de 200 de metri liber, în bazin scurt

David Popovici, mesaj superb în prima zi de Paşte

Profimedia

David Popovici a devenit campion naţional şi în proba de 200 de metri liber, în bazin scurt. Sportivul David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a câştigat, vineri, încă o medalie de aur la Campionatul Naţional în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Otopeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici s-a impus în proba de 200 m liber, cu timpul 1:43.06. Pe locul doi s-a clasat Mihai Gergely (CSM Cluj Napoca) – 1:46.58, iar pe trei aa terminaat Vlad Ştefan Mihalache (ACS Aqua Sport Citius Bucureşti) – 1:49.08.

David Popovici a devenit campion naţional şi în proba de 200 de metri liber, în bazin scurt

Joi, David Popovici s-a impus în finala probei de 100 m liber, cu timpul 46.62, record naţional. David Popovici va mai concura la Otopeni în probele de 100 m mixt (sâmbătă) şi 400 m liber (duminică).

David Popovici a cucerit aurul la Campionatul Național în bazin scurt, la 100 m liber

David Popovici a cucerit aurul la proba de 100 metri liber, la Campionatul Naţional în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Otopeni, în perioada 10-13 noiembrie. Popovici, legitimat la CS Dinamo, a încheiat proba cu timpul 46.62 și a semnat un record naţional.

Pe locul doi s-a clasat Andrei Ungur (CSM Braşov), cu timpul 48.42, iar pe trei a terminat Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), cu timpul 48.62, potrivit news.ro.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici va mai concura la Otopeni în probele de 200 m liber (vineri), 100 m mixt (sâmbătă) şi 400 m liber (duminică).

Reacţia lui David Popovici, după ce a devenit campion naţional la 100 de metri în bazin scurt

Nu știu al câtelea titlu național e. Sunt multe, cu siguranță, acum am adăugat încă unul. Am amintiri foarte frumoase din bazinul de aici. Îmi place să concurez aici, în fața spectatorilor români. Îmi place că am ocazia să câștig mai multă experiență în bazin scurt.

Acest record înseamnă destul de mult față de altele pe care le am, pentru că era al lui Robert Glință. Țin minte că atunci când l-a stabilit, mi-a spus că-l face special pentru a fi în fața mea. A zis: «Știu că nu o să dureze extrem de mult, dar vreau să-l am!» Și l-a avut, acum mi l-a pasat.

Reclamă

Mai am destul de mult până la recordul mondial în bazin scurt, este cu totul altă mâncare de pește. De asta am venit aici, de asta merg la Mondialele în bazin scurt de luna următoare, să învăț să concurez, să lupt într-un bazin foarte diferit.

E foarte diferit de cel normal, înjumătățit, de două ori mai multe întoarceri. E o competiție pentru cei mai explozivi, dinamici, forțoși. Învăț, încă sunt la început. La Mondialele de luna următoare merg pentru a învăța. Nu am obiective de timp sau de loc. Dacă prind finale, foarte bine. Dacă iau medalii, și mai bine, dar nu-mi propun asta neapărat. Merg să învăț de la cei mai buni decât mine în bazin scurt, să fiu și eu mai bun și la un moment dat să mă pot întrece cu ei.

Îmi propun să iau toate medaliile aici, e un concurs mai ușor decât Mondialele ce vor urma”, a spus David Popovici, după ce a devenit campion naţional la 100 de metri.

Recomandări

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
18:01

„Nu pot vira banii!” Gigi Becali, noi detalii despre plecarea lui Florinel Coman de la FCSB

17:22

„Tâmpenie colosală!” Cea mai dură reacţie, înainte de România – Slovacia! Verdict clar înaintea duelului decisiv de la EURO 2024

17:01

Moment inedit înainte de Slovacia – România! Adversara „tricolorilor” şi-a trimis bucătarul la conferinţa de presă

16:39

VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 iunie

16:33

Florinel Coman va fi coleg cu „eroul” lui Real Madrid, în Qatar! Starul care va pleca de pe Bernabeu

16:32

Cristi Manea a semnat cu Rapid! Lovitură dată de giuleşteni pe piaţa transferurilor

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY 6 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat
Citește și