Închide meniul

David Popovici a cucerit aurul la Campionatul Național în bazin scurt, la 100 m liber! Un nou record impresionant doborât de campionul mondial

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 noiembrie 2022, 19:41

David Popovici a cucerit aurul la Campionatul Național în bazin scurt, la 100 m liber! Un nou record impresionant doborât de campionul mondial

David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatul Național în bazin scurt

David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatul Național în bazin scurt / Profimedia

David Popovici a cucerit aurul la proba de 100 metri liber, la Campionatul Naţional în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Otopeni, în perioada 10-13 noiembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici, legitimat la CS Dinamo, a încheiat proba cu timpul 46.62 și a semnat un record naţional.

David Popovici a cucerit aurul la Campionatul Național în bazin scurt, la proba de 100 m liber!

Pe locul doi s-a clasat Andrei Ungur (CSM Braşov), cu timpul 48.42, iar pe trei a terminat Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), cu timpul 48.62, potrivit news.ro.

David Popovici va mai concura la Otopeni în probele de 200 m liber (vineri), 100 m mixt (sâmbătă) şi 400 m liber (duminică).

Ce a spus David Popovici despre dopaj

Recent, David Popovici (18 ani) a dezvăluit că a fost suspectat de dopaj ca urmare a performanţelor sale uimitoare. Dublul campion mondial şi european la 100 şi 200 de metri liber a explicat ce le răspunde acestor oameni care îl privesc cu dubii.

Reclamă

Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Sunt tot de felul de combinații. Eu fac o grămadă de teste antidoping.

Sunt mulți oameni care spun: «Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun». Zic «Bine, mă. Cum zici tu». Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random.

Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».

Reclamă 4 / 0/3

Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare. O penalizare poate însemna un «ban» (n.r- suspendare). Și nu vrea nimeni o suspendare de câțiva ani de la sport.

David Popovici: „Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea”

În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play. Întotdeauna se vor găsii unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde.

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.

Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră. Sunt mai multe entități care mă pot testa.

Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează”, a spus Popovici, la podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și