Închide meniul

David Popovici, decizia radicală luată care l-a ajutat să intre în istorie, la Foro Italico: ”Știam că mi-ar fi fost greu să adorm”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 16 august 2022, 8:24

David Popovici, decizia radicală luată care l-a ajutat să intre în istorie, la Foro Italico: ”Știam că mi-ar fi fost greu să adorm”

David Popovici a dezvăluit decizia radicală luată care l-a ajutat să intre în istorie

David Popovici a dezvăluit decizia radicală luată care l-a ajutat să intre în istorie / Profimedia Images

David Popovici a dezvăluit decizia radicală luată înaintea curselor istorice de la Foro Italico, care i-au adus două medalii de aur și un record mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă românul de 17 ani este ridicat în slăvi în toată lumea, după rezultatele de la Campionatele Europene de Natație, David susține că nu a luat nicio legătură în ultimele zile cu tot ce înseamnă rețelele de socializare.

David Popovici a dezvăluit decizia radicală luată înaintea curselor istorice de la Foro Italico

”Cred că ceea ce m-a ajutat să rămân concentrat a fost că am evitat să verific rețelele sociale. Oricât de pozitiv poate fi, rețelele sociale pot fi și toxice. Știam că mi-ar fi fost greu să adorm, deci cred că a fost o decizie bună. Planul meu este să continui să muncesc din greu și să merg înainte, pas cu pas.

Recordul mondial de juniori nu a fost chiar planificat. A fost o cursă grea și cred că timpul meu a fost foarte bun. Este o perioadă excelentă, una istorică, cred că antrenorul meu este absolut mulțumit, și poate și eu sunt.

Acesta este al treilea cel mai bun din toate timpurile și cel mai bun din era costumelor textile și, în sfârșit, am putut coborî sub 1:43, ceea ce este grozav. Planurile imediate sunt să mă relaxez puțin mâine și apoi să testez apa la 400m”, a spus Popovici, citat de swimswam.com.

Reclamă

David Popovici, dialog savuros cu antrenorul său înaintea finalei de la 200 de metri liber

David Popovici spune că nu a avut obiectiv de a obţine un timp cât mai bun. David a dezvăluit că, înaintea cursei, antrenorul Adrian Rădulescu l-a întrebat dacă nu ar vrea să „încerce o nebunie”. În finala de la 100 de metri liber, David Popovici a stabilit un nou record mondial.

„Nu prea mă așteptam la niciun timp. Nu am avut acest obiectiv. Nu am avut ca obiectiv să câștig sau să cobor sub 1:42.

La prânz, l-am întrebat pe antrenor «Care e planul?». El decide, eu încerc să mă conformez. A zis «Nu vrei tu să încerci să faci o nebunie?». Am spus «Bine, hai că încerc». Ăsta a fost obiectivul.

Reclamă 4 / 0/3

Recordul de la 400 de metri e și mai greu de doborât decât cel de la 200 de metri. Nu știu ce pot să fac la 400 metri. Nu știu cât de bun sau slab sunt. Vom vedea în două zile. E ceva nou. E cea mai puțin stresantă probă. Nu există așteptări”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

David Popovici, AUR în finala probei de 200 de metri liber

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatul European de natație de la Roma. Este al doilea aur cucerit de sportivul de 17 ani la Forro Italico.

David Popovici a reuşit încă un rezultat excepţional, după ce a căştigat, luni, medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial și european de juniori, dar și record al competiției.

Românul de 17 ani a condus cursa de la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89). Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 2-2. Florin Ştefan a restabilit egalitatea! Gafă uriaşă comisă de Ştefan Târnovanu 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și