Închide meniul
VIDEO

David Popovici, AUR în finala probei de 200 de metri liber! O nouă cursă de vis pentru campionul nostru: record mondial la juniori

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 15 august 2022, 19:52

David Popovici, AUR în finala probei de 200 de metri liber! O nouă cursă de vis pentru campionul nostru: record mondial la juniori

David Popovici

David Popovici, la Campionatul European de la Roma/ Profimedia

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatul European de natație de la Roma. Este al doilea aur cucerit de sportivul de 17 ani la Forro Italico.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a reuşit încă un rezultat excepţional, după ce a căştigat, luni, medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial și european de juniori, dar și record al competiției.

Românul de 17 ani a condus cursa de la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89). Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

Reclamă

El va mai evolua la Roma şi în proba de 400 metri liber.

Clasamentul final al cursei câștigate de David Popovici

Știrea inițială

David Popovici, aur în finala probei de 200 de metri liber

David Popovici a devenit campion european a 100 de metri liber, după ce a doborât un nou record mondial. La doar o zi după cucerirea medaliei de aur, înotătorul român s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber, după o nouă prestaţie de gală.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a avut o prestaţie magistrală, până acum, la Campionatul European de la Roma. Românul a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber, după un nou record mondial , 46.86.

În continuare, duminică, campionul nostru a încheiat cursa din semifinalele de la 200 m liber pe primul loc, cu timpul de 1.44.91 secunde.

David Popovici a pornit de pe culoarul 4 și a întors primul după prima lungime de bazin, cu timp sub recordul european. Sportivul de 17 ani a menținut distanța față de adversari și a terminat pe primul loc, asigurându-și prezența în ultimul act de la 200 metri liber.

Popovici a fost urmat pe podium de elvețianul Antonio Djakovic (1:45.32) și italianul Marco de Tullio (1:45.70).

Înotătorul român, campion mondial la 200 metri liber, va lupta într-o nouă finală la Campionatul European luni, de la ora 19.06 (ora României).

David Popovici, campion european la 100 de metri liber

Sâmbătă, David Popovici a spulberat recordul mondial la proba de 100 de metri liber în finală: 46,86 de secunde. În momentul în care a văzut ce timp a scos, David Popovici s-a bucurat nebuneşte în bazin.

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţie

Reclamă

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici

Răzvan Florea (41 de ani) a făcut o reverenţă în faţa lui David Popovici. La doar 17 ani, „Regele Nataţiei” a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber: 46,86 de secunde.

David Popovici a făcut o cursă fabuloasă în finala probei de 100 metri liber şi a doborât recordul mondial vechi de 13 ani. Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic la masculin al României (bronz la Atena 2004) a vorbit la superlativ despre cel mai rapid înotător din istorie.

„Ne așteptăm, mai devreme sau mai târziu trebuia să vină și momentul asta. Iată că momentul cel mai bun e la Roma. După 13 ani, un nou record mondial la sută liber, cu un român care de peste un an de zile face numai lucruri extraordinare. Se vorbește de România, se vorbeşte de David la superlativ și atunci și noi, care suntem prin preajma lui, trăim la fel de intens.

Expunerea acestei probe de sută liber este mult mai mare că ceea ce făceam noi în trecut sau alți sportivi de un nivel foarte înalt. David a reușit într-un an și jumătate să facă ceea ce mulți sportivi de valoare au reușit în decursul a 5-6 ani. A comprimat niște rezultate într-un timp așa de scurt.

Este așa de tânăr, încât nu ne rămâne decât să ne gândim până unde poate ajunge acest sportiv și cât de multe satisfacții ne mai așteaptă. Mai sunt lucruri care pot fi făcute și pe viitor, chiar și un nou record mondial la sută liber. Sunt sigur că David și antrenorul lui se gândesc la acest lucru”, a declarat Răzvan Florea, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor Vezi toate știrile
Citește și