Închide meniul

David Popovici a explicat cum se fereşte de suplimentele contaminate, după cazul Simonei Halep

Viviana Moraru Publicat: 17 septembrie 2023, 11:14

Reclamă
David Popovici a explicat cum se fereşte de suplimentele contaminate, după cazul Simonei Halep

David Popovici a explicat cum se fereşte de suplimentele contaminate, după cazul Simonei Halep

Simona Halep şi David Popovici/ Colaj Profimedia, Hepta

David Popovici a explicat cum se fereşte de suplimentele contaminate, după cazul de dopaj al Simonei Halep. Înotătorul de 18 ani a dezvăluit că fiecare supliment pe care îl foloseşte este certificat anti-doping.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testele anti-doping de la US Open 2023 şi a primit o suspendare de patru ani. Românca a consumat suplimente contaminate cu Roxadustat, suplimente care i-au fost recomandate de unul dintre membrii staff-ului său, după cum a notat ITIA în motivarea deciziei.

David Popovici a explicat cum se fereşte de suplimentele contaminate, după cazul Simonei Halep

David Popovici a vorbit pe larg despre suplimentele sale, dezvăluind că în mod regulat ia vitamina C, vitamina D, Beta-alanină, cât şi creatină.

De asemenea, campionul mondial din 2022 a dezvăluit că de asemenea face analize foarte des. Acesta a mai mărturisit că foloseşte doar suplimente produse de companii certificate, care garantează faptul că nu există riscul ca acestea să fie contaminate cu substanţe interzise.

„Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de Taxi cu care am mers. Iau suplimente absolut obișnuite, ceva ce ia aproape toată lumea, vitamina C, vitamina D și încă niște chestii. Cum să explic, lucruri pe care trebuie să le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanină.

Reclamă

Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit împreună cu nutriționistul și cu antrenorii mei. Toate sunt certificate anti-doping. Ăsta este un aspect foarte important. Am perioade în care iau creatină, am perioade în care e nevoie să creștem cumva masa musculară. E foarte bună și pentru creier.

David Popovici: „Fac destul de des analize!”

Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge. Legat de suplimente, zisesem mai devreme că toate sunt certificate anti-doping. Și aici există două mari categorii. Există suplimente certificate în doping pe care scrie ‘Doping free’ sau ‘Play Safe’.

Există o nișă de suplimente pe care scrie ‘Certificat Anti-doping de X, Y, Z’. Sunt două sau trei instituții care pot certifica și care garantează că suplimentele lor sunt curate cu adevărat, nu au fost compuse și create într-o fabrică unde poate se fac și altele și există contaminare.

Reclamă 4 / 0/3

Ei îți garantează că nu există contaminare și, din nou, că vorbeam de investitul în tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe pe cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic. Dar e esențial, cred eu, când ajungi deja la un nivel înalt de performanță, unde controalele anti-doping sunt de rutină, să folosești așa ceva”, a declarat David Popovici, în cadrul podcastului „Starea naţiei”.

Gică Hagi a rupt tăcerea, după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani

Gică Hagi a rupt tăcerea, după ce Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani. „Regele” i-a luat apărarea româncei, şi a declarat că aceasta este un „patrimoniu” al ţării, şi are nevoie de sprijinul tuturor pentru a depăşi această perioadă delicată.

De asemenea, managerul de la Farul a mai spus că are încredere deplină în avocaţii Simonei Halep, fiind de părere că aceasta are nevoie de susţinerea tuturor românilor, după decizia luată de cei de la ITIA.

E un lucru foarte delicat. Cred că prea mulți vorbesc. Eu sunt mai atent la lucrurile astea. Cred că în situațiile acestea cel mai bine… cred că nu există un român căruia să nu-i pară rău de tot ce e. Suntem lângă ea 200% cu toții. Cel mai bine e să vorbească avocatul și Simona. Ei cunosc cel mai bine lucrurile.

Avocatul a vorbit și a zis niște lucruri foarte bine punctate, iar eu merg pe acest aspect. În rest, se vorbește mult, iar mulți își dau importanță și vorbesc prea mult, așa că lăsați să curgă lucrurile așa cum trebuie. Cei care știu tot sunt în primul rând avocații ei și Simo, care trebuie susținută de toată România. Simona e un patrimoniu al României și trebuie să fim lângă ea”, a declarat Gică Hagi, la conferinţa de presă premergătoare duelului Farul – FCSB.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și