Închide meniul

David Popovici a fost apărat de specialiști la Campionatele Mondiale de Înot: „Arătați că vă pasă”

Alex Ioniță Publicat: 26 iulie 2023, 23:46

Reclamă
David Popovici a fost apărat de specialiști la Campionatele Mondiale de Înot: Arătați că vă pasă”

David Popovici a fost apărat de specialiști la Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici, la Campionatele Mondiale de Înot din Japonia / Profimediaimages

David Popovici a fost apărat de specialiști la Campionatele Mondiale de Înot. Reacția a venit după ce sportivul a primit o întrebare incomodă din partea unei jurnaliste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionul mondial de 18 ani s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber. Aceasta va avea loc joi, de la ora 14:21 și va putea fi urmărită în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

David Popovici a fost apărat de specialiști la Campionatele Mondiale de Înot. Ce s-a întâmplat după ce sportivul a primit o întrebare incomodă

Specialistul Kyle Sockwell a reacționat, după ce tânărul înotător a primit o întrebare incomodă. Totul s-a întâmplat după prima semifinală, acolo unde Popovici s-a clasat pe locul al 2-lea cu timpul de 47 sec 66/100. După ce a ieșit din bazin, românul a fost întrebat ce se întâmplă cu el, având în vedere că nu mai reușește să câștife cursele, așa cum obișnuia să facă în trecut.

După această întrebare, David s-a arătat vizibil confuz dar a răspuns rapid: „Totul funcționează”. Totuși, această întrebare l-a făcut pe specialistul amintit anterior să aibă o reacție dură.

„David Popovici face 1:44.9 la 200 liber și 47.6 la 100 liber și apoi este întrebat ‘ce e în neregulă cu tine?’. Yikes. Tratăm sportivii în acest fel și apoi suntem complet uluiți când spun că ‘au nevoie de o pauză’ sau când spun că urăsc mass-media. Nu mă înțelegeți greșit, sportivii știu când nu au înotat bine și (de cele mai multe ori) știu și de ce.

Reclamă

Problema nu este să întrebăm ce nu a mers bine, ci lipsa de interes față de atlet și de înțelegere a situației.
Arătați că vă pasă, arătați că înțelegeți contextul și apoi puneți bazele verbal pentru ca sportivul să spună oamenilor cum se simte. ‘Cum a fost cursa?’ – nu îi ajută deloc pe sportivi să aibă un interviu bun și îi pregătește să spună același lucru care se spune mereu, timpul de interviu este rar în sportul nostru și acești sportivi merită ca cineva să îi ajute să reușească să îl folosească cu succes chiar și după o performanță mai puțin ideală.

Specialistul a explicat cum ar fi trebuit pusă întrebarea

„’Ce nu a mers bine?’ – bravo ție, acum atletul crede că ești dușmanul și probabil că te place mai puțin ca efect secundar neintenționat. ‘Știu că probabil sperai la mai mult de la acea cursă, ai avut un program încărcat aici în Japonia și o mulțime de presiune pusă pe tine în perioada premergătoare și în timpul Campionatelor Mondiale. Cum te simți în general în acest moment?’ – Felicitări, acum vorbești ca o ființă umană și ți se va vorbi ca atare”, a postat Kyle Sockwell, pe rețelele de socializare.

Adversarii de temut ai lui David Popovici din finala probei de 100 de metri liber. Cu cine luptă pentru medalia de aur

David Popovici s-a calificat cu al cincilea timp în finala de la 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot. În a doua semifinală, trei înotători au avut timpi mai buni decât românul de 18 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Cel mai rapid în semifinalele de miercuri a fost Matthew Richards, medaliatul cu aur în proba de 200 de metri liber. Britanicul a încheiat a doua semifinală în 47.47 secunde.

Deasupra lui Popovici au mai fost australianul Kyle Chalmers (47.52) şi chinezul Zhanie Pan (47.61). Pentru prima oară, David Popovici va concura împotriva lui Chalmers în bazin de 50 de metri.

Cei 8 finalişti în proba de 100 de metri liber

  • Matthew Richards (47.47)
  • Kyle Chalmers (47.52)
  • Zhanle Pan (47.61)
  • Nandor Nemeth (47.62)
  • David Popovici (47.66)
  • Jordan Crooks (47.71)
  • Maxime Grousset (47.87)
  • Jack Alexy (48.06)

Finala probei de 100 de metri liber este joi, de la ora 14:21, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 20:00 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 1-0. Daniel Popa a deschis scorul cu un şut la colţul lung 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 LIVE VIDEOSporting – Portimonense e acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Boavista – Gil Vicente 1-1 Vezi toate știrile
Citește și