Închide meniul

David Popovici a impresionat după ce a cucerit o nouă medalie de aur la Cupa României. Ce gest a făcut campionul mondial

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 2 iunie 2023, 21:33

David Popovici a impresionat după ce a cucerit o nouă medalie de aur la Cupa României. Ce gest a făcut campionul mondial

David Popovici a impresionat după ce a cucerit o nouă medalie de aur la Cupa României

David Popovici, la Cupa României la Nataţie de la Otopeni / Hepta

David Popovici a impresionat după ce a cucerit o nouă medalie de aur la Cupa României. Campionul mondial a încheiat pe primul loc în proba de 100 de metri fluture a competiţiei care se desfăşoară în perioada 2-4 iunie la Otopeni, într-o probă în care nu concurează des.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă proba de 100 de metri fluture, David Popovici va mai concura în probele de 100 şi 200 de metri liber. Campionul mondial a declarat că îi place stilul fluture şi că s-a simţit foarte bine în cursa de vineri. El a vorbit despre planurile sale de viitor, dar şi despre gestul caritabil pe care l-a făcut.

David Popovici a impresionat după ce a cucerit o nouă medalie de aur la Cupa României

David Popovici a donat una dintre medaliile cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta. Tânărul înotător a luat această decizie pentru a susţine lupta împotriva cancerului, în mod special în rândul copiilor.

„Totdeauna îmi place să concurez, îmi place să fac și fluture mai nou și vreau să văd ce pot scoate din asta. M-am simțit bine astăzi, sunt în mijlocul antrenamentelor și cred că acesta este ultimul concurs de verificare mai mult pentru noi. Urmează un concurs foarte important la sfârșitul lui iunie, după care Mondialele și e o ultimă ocazie pentru a testa ce avem în rezervor în regim de antrenamente destul de intense.

Cei de la Med Life au venit și mi-au propus să facem un proiect împreună, prin care eu să îmi donez și să îmi topesc medalia în susținerea luptei împotriva cancerului, mai ales la copii, și am ales să fac pentru că e o bucată de metal, indiferent ce metal, prețios sau nu, ceea ce semnifică o cursă din viață mea.

Reclamă

În schimb, este un simbol care poate însemna mult mai mult pentru mult mai mulți și de aceea am încercat să fac, pentru că sunt în poziția în care să fiu cunoscut, în care să îmi exprim punctul de vedere și să fiu urmărit de mulți oameni, lucru pentru care vă mulțumesc, și vreau să mă folosesc de imaginea mea pentru a face cât mai mult bine. Nu există produse sau branduri pe care să le promovez, care să fie mai importante decât a face ceva bun pentru societate.

Posibil, dacă găsesc o cauză pentru care să donez și îmi doresc să fac asta, o să fiu prea atașat de ea, prima mea medalie olimpică. Să ajungem acolo mai întâi, la Paris, mai întâi să iau o medalie, poate mai multe. Niciodată nu mi-a plăcut să mă arunc, îmi place să o iau cu pași mici”, a spus David Popovici, potrivit Prosport.

David Popovici nu şi-a stabilit un obiectiv la Cupa României

Antrenorul Adrian Rădulescu a declarat pentru Agerpres că David Popovici nu şi-a stabilit niciun obiectiv deosebit pentru competiţia de la Otopeni, mai ales că programul său de pregătire a fost perturbat de Bacalaureat:

Reclamă 4 / 0/3

„N-avem niciun obiectiv pentru acest concurs. Vrem doar sa vedem la ce nivel se află în momentul acesta şi să ne luăm câteva repere pentru perioada până la CM de nataţie de la Fukuoka (14-30 iulie).

Ne-am adaptat programul de antrenament în ultimele săptămâni în conformitate cu calendarul examenului de Bacalaureat şi de pregătirea pentru acesta. A fost o experienţă diferită, am descoperit că putem avea flexibilitatea necesară, iar acest lucru îl va ajuta in viitoarele sesiuni pe care le va naviga ca student”, a spus Rădulescu.

Rădulescu a adăugat că Popovici nu poate realiza la Cupa României un alt barem de calificare la JO 2024 pentru că nu este o competiţie omologată de Federaţia internaţională de nataţie.

„Nu ştiu dacă poate realiza un nou barem, dar nici n-ar conta. World Aquatics îţi permite sa organizezi o singură competiţie omologată pe an calendaristic, iar aceasta a fost Campionatul Naţional din aprilie”.

La Cupa României, în fiecare zi seriile încep de la ora 9:00, iar finalele sunt programate începând cu ora 17:30.

Recomandări
  • David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri fluture la Cupa României la nataţie
  • Tânărul de 18 ani a donat una din medaliile cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și