Închide meniul

David Popovici va concura în trei probe la Cupa României de la Otopeni, în perioada 2-4 iunie

Dan Roșu Publicat: 31 mai 2023, 14:47

David Popovici va concura în trei probe la Cupa României de la Otopeni, în perioada 2-4 iunie

David Popovici, cu tricolorul României / Profimedia Images

David Popovici va concura în trei probe la Cupa României de la Otopeni! Dublul campion mondial şi european (100 şi 200 m liber), care recent a trecut cu brio examenul de Bacalaureat, va concura în trei probe, 100 m fluture, 100 m şi 200 m liber, în Cupa României la înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni (2-4 iunie).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici, 18 ani, va participa la al doilea său concurs din acest an, după Campionatele Naţionale (5-9 aprilie) de la Otopeni, prilej cu care a câştigat şase titluri naţionale (50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m fluture, 100 m fluture, 00 m spate) şi a îndeplinit baremul olimpic la 100 m liber.

David Popovici va concura în trei probe la Cupa României de la Otopeni

Antrenorul Adrian Rădulescu a declarat pentru Agerpres că David Popovici nu şi-a stabilit niciun obiectiv deosebit pentru competiţia de la Otopeni, mai ales că programul său de pregătire a fost perturbat de Bacalaureat:

Reclamă

„N-avem niciun obiectiv pentru acest concurs. Vrem doar sa vedem la ce nivel se află în momentul acesta şi să ne luăm câteva repere pentru perioada până la CM de nataţie de la Fukuoka (14-30 iulie).

Ne-am adaptat programul de antrenament în ultimele săptămâni în conformitate cu calendarul examenului de Bacalaureat şi de pregătirea pentru acesta. A fost o experienţă diferită, am descoperit că putem avea flexibilitatea necesară, iar acest lucru îl va ajuta in viitoarele sesiuni pe care le va naviga ca student”, a spus Rădulescu.

Reclamă

Rădulescu a adăugat că Popovici nu poate realiza la Cupa României un alt barem de calificare la JO 2024 pentru c nu este o competiţie omologată de Federaţia internaţională de nataţie.

„Nu ştiu dacă poate realiza un nou barem, dar nici n-ar conta. World Aquatics îţi permite sa organizezi o singură competiţie omologată pe an calendaristic, iar aceasta a fost Campionatul Naţional din aprilie”.

La Cupa României, în fiecare zi seriile încep de la ora 9:00, iar finalele sunt programate începând cu ora 17:30.

Reclamă

Popovici va concura pe 2 iunie în serii şi în finală la 100 m fluture, pe 3 iunie în serii şi finală la 100 m liber, iar pe 4 iunie în serii şi finală la 200 m liber.

Până la Mondialele de nataţie din Japonia, unde probele de înot se desfăşoară între 23 şi 30 iulie, David Popovici va participa la a 59-a ediţie a Trofeului Settecolli de la Foro Italico (23-25 iunie).

 

Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat în SUA
Extra • 14:37
Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat în SUA: „Aş fi pierdut asta!”
David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha
Înot • 2 oct., 14:26
David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha! Campionul, concentrat pe Jocurile Olimpice
Ana Maria Brânză are încredere în David Popovici
Înot • 27 sept., 12:48
Ana Maria Brânză are încredere în David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris: „Să nu îşi piardă niciodată bucuria”
David Popovici a explicat cum se fereşte de suplimentele contaminate, după cazul Simonei Halep
Înot • 17 sept., 11:14
David Popovici a explicat cum se fereşte de suplimentele contaminate, după cazul Simonei Halep
David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere
Extra • 15 sept., 17:41
David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere! Suma de bani strânsă pentru cinci fraţi aflaţi în dificultate
Ultimele știri
14:52 Ianis Hagi, dezvăluiri despre unitatea din vestiarul echipei naţionale: „Meritul lui Edi Iordănescu e din mai multe motive” 14:42 Gheorghe Mustaţă a comentat schimbările făcute de Gigi Becali la pauză: „A prins o zi mai proastă Ferguson, a fost neinspirat” 14:37 Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat în SUA: „Aş fi pierdut asta!” 14:16 FotoImagini fabuloase cu „Fane Bodyguardul”, „sperietoarea” de pe vremuri a lui Gigi Becali. Schimbarea radicală a luptătorului 14:13 Jose Mourinho, „pe făraş” la AS Roma! Clubul din capitala Italiei i-a găsit deja înlocuitor! 13:50 Echipa Saint Tropez a pierdut aseară primul concurent, într-o ediţie de Chefi la cuțite care a fost lider de piaţă 13:15 Lovitură pentru Edi Iordănescu! Florin Tănase e accidentat şi ratează convocarea la dubla cu Belarus şi Andorra 12:51 VideoAndrei Stoica îl distruge pe Badr Hari, înainte de Glory 89 (sâmbătă, ora 20:00, AntenaPLAY): „Ar trebui să se retragă!” 12:49 FotoOctavian Popescu se pregăteşte de nuntă! Gigi Becali i-a făcut deja un cadou de 200.000 de euro: „Nu e vagabond!” 12:46 Câţi ani i-au trebuit patronului de la Inter Miami să îl convingă pe Messi să vină în SUA: „Toată lumea mi-a spus că sunt nebun” Vezi toate știrile
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE