Închide meniul

David Popovici a revenit în România, după ce a cucerit argintul la Campionatele Mondiale în bazin scurt: „Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 decembrie 2022, 0:16

David Popovici a revenit în România, după ce a cucerit argintul la Campionatele Mondiale în bazin scurt: „Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările!

David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere

David Popovici, cu tricolorul pe umeri / Profimedia

David Popovici a revenit în România. „Regele Nataţiei” a adus în ţară medalia de argint câştigată în proba de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale în bazin scurt, competiţie care a putut fi urmărită în direct pe AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a stabilit şi un nou record mondial de juniori la probal de 100 m liber. După, a încântat în proba de 200 m liber şi a primit medalia chiar de la legendarul Ian Thorpe, cu care a purtat şi un scurt dialog.

David Popovici a revenit în România, după performanţele obţinute la Campionatele Mondiale în bazin scurt

Am ajuns după un drum foarte lung. Suntem foarte obosiţi toţi, abia aşteptăm să dormim, dacă reuşim să dormim. A fost un concurs pentru care ne-am pregătit foarte puţin, am avut foarte puţină pregătire în bazin de 25 de metri, care e foarte diferit pentru cunoscători. Pentru cei care nu ştiu, vă spun eu acum şi o să vă confirme toată lumea.

E un concurs la care am plecat cu foarte puţine aşteptări, tocmai pentru că încercam să fiu conştient că sunt foarte bun în bazin lung, nu în bazin scurt. Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările. Nu mă aşteptam să mai bat încă un record mondial de juniori, la ultimul meu concurs din an. Speram să mă calfic în vreo semifinală din cele 3. M-am calificat în fiecare finală a probei în care am participat.

Am luat şi o medalie, mi-am întrecut aşteptările cu extrem de mult şi e un început foarte bun pentru înotul în 25 de metri. Mă gândesc să mai continui în bazin scurt. Deşi mi-am dovedit că sunt mult mai bun decât credeam, tot nu îmi place! Dar dacă am reuşit să fac atât de multe cu atât de multă pregătire, sunt foarte curios ce o să se întâmple la anul, în Europenele de bazin scurt, care o să se ţină la noi la Otopeni. O să ne pregătim serios! Se va vedea diferenţa. E plăcut că am reuşit să mă surprind„, a declarat David Popovici la întoarcerea în ţară.

Reclamă

Probleme pentru Popovici la întoarcerea în ţară

David Popovici a avut probleme la întoarcerea în România. Ca şi la plecarea spre Melbourne, acolo unde a participat la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt, Popovici a ajuns să fie blocat pe aeroport.

La plecarea spre Australia, David Popovici a trebuit să aştepte ore bune în aeroportul din Otopeni pentru a decola. Acelaşi ghinion “l-a lovit” pe David Popovici şi la revenirea în ţară.

Astfel, cursa din Dubai cu care David Popovici s-a întors acasă a avut întârziere. Popovici, împreună cu staff-ul său, au căutat să găsească soluţii pentru găsi o cale de a reveni cât mai rapid în România.

Reclamă 4 / 0/3

Avionul care aduce delegația României de la CM de înot în bazin scurt din Australia va avea o întârziere de 45 de minute. Deci va ajunge la ora 23.15“, a anunţat şi Federaţie Română de Nataţie.

David Popovici a încheiat un an de vis! 14 medalii şi un record mondial doborât, la doar 18 ani

David Popovici a cucerit nu mai puţin de 14 medalii la competiţiile la care a participat în 2022. Totodată, sportivul român a doborât recordul mondial la proba de 100 de metri liber.

Popovici a intrat în vacanţă, după participarea la Campionatele Mondiale în bazin scurt, de la Melbourne. Înotătorul român a cucerit o medalie la competiţia din Australia, argintul în proba de 200 de metri liber, cursa fiind în exclusivitate pe Antena1 şi AntenaPLAY.

„Regele Nataţiei” a înotat magistral, în ultima cursă a anului 2022. Românul a cucerit argintul în proba de 200 de m liber, de la Campionatele Mondiale în bazin scurt, înregistrând timpul de 1.40.79.

David Popovici a avut un sezon de excepţie. Înotătorul român a cucerit 11 medalii de aur, la Campionatele Mondiale şi Europene la care a participat, şi alte 3 de argint. La acestea se mai adaugă şi recordul mondial doborât în proba de 100 de metri liber, la Campionatele Europene de seniori de la Roma.

David Popovici a scris istorie în acest an la probele de 100 şi 200 de metri liber. Campionul român a reuşit o “dublă” de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, din vara trecută, acolo unde a cucerit cele mai strălucitoare medalii în probele de 100 şi 200 de metri liber.

Ulterior, şi la Campionatele Europene de seniori, desfăşurate la Roma, a câştigat ambele medalii, acolo reuşind să doboare şi recordul mondial la proba “regină”, de 100 de metri liber. Românul a înregistrat timpul de 46.86, întrecându-l pe barzilianul Cesar Cielo Filho.

Reclamă

David Popovici a participat şi la competiţiile pentru juniori, pentru că, în ciuda performanţelor extraordinare înregistrate la seniori, sportivul a împlinit 18 ani în luna septembrie. Înotătorul a cucerit medalii de aur şi argint la Campionatul European de juniori, desfăşurat la Otopeni, şi la cel Mondial, desfăşurat în Peru.

Medaliile cucerite de David Popovici, în 2022

Aur la Campionatul Mondial de seniori – 100 m liber
Aur la Campionatul Mondial de seniori – 200 m liber
Aur la Campionatul European de juniori – 50 m liber
Aur la Campionatul European de juniori – 100 m liber
Aur la Campionatul European de juniori – 200 m liber
Aur la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber
Argint la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber mixt
Aur la Campionatul European de seniori – 100 m liber
Aur la Campionatul European de seniori – 200 m liber
Aur la Campionatul Mondial de juniori – 100 m liber
Aur la Campionatul Mondial de juniori – 200 m liber
Aur la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber
Argint la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber mixt
Argint la Campionatele Mondiale în bazin scurt – 100 m liber

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB Vezi toate știrile
Citește și