Închide meniul

David Popovici, analizat de experţi înainte de Campionatele Mondiale de Înot, care sunt exclusiv în AntenaPLAY

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 iulie 2023, 21:35

Reclamă
David Popovici, analizat de experţi înainte de Campionatele Mondiale de Înot, care sunt exclusiv în AntenaPLAY

David Popovici, analizat de experţi înainte de Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici, în bazin / Profimediaimages

David Popovici a fost analizat de experţi înainte de Campionatele Mondiale de Înot, care se vor desfășura la Fukuoka, în perioada 23-30 iulie, exclusiv în AntenaPLAY. Românul de 18 ani este campionul en-titre în probele de 100 şi 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regele Nataţiei” poate scrie o nouă pagină de istorie în competiţia din Japonia. Specialiştii de la Swimming World Magazine îl văd capabil să îşi doboare propriul record la 100 de metri liber. Anul trecut, la Campionatele Europene de la Roma, Popovici a uimit pe toată lumea în proba „regină”. A oprit cronometrul după 46.86 secunde şi a devenit cel mai tânăr deţinător de record mondial.

David Popovici, analizat de experţi înainte de Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici este în formă şi e gata să ameninţe acel record. Experţii americani au încredere în înotătorul român, dar şi în Thomas Ceccon, Summer McIntosh, Zac Stubblety-Cook și Kaylee McKeown.

Așteptați-vă să vedeți istorie la Fukuoka, Japonia, la Campionatele Mondiale, cu numeroase recorduri mondiale amenințate serios. La Mondialele de anul trecut de la Budapesta, Thomas Ceccon a doborât recordul mondial al lui Ryan Murphy la proba de 100 spate masculin, în timp ce Kristof Milak și-a bătut propriul reper la 200 fluture. Cine va fi la înălțime de data aceasta?

Vom lua în considerare cinci recorduri mondiale aflate în pericol începând de duminica viitoare, dar această analiză nu va include recordurile deja doborâte de Ariarne Titmus și Summer McIntosh la 400 de metri liber feminin, deoarece nu este un secret că e posibil ca acesta să cadă din nou la Fukuoka. Alți recordmani mondiali recenți care pot să seteze noi borne sunt Thomas Ceccon la 100 spate, Summer McIntosh la 400 mixt, Zac Stubblety-Cook la 200 bras masculin, David Popovici la 100 liber masculin și Kaylee McKeown la 200 spate feminin„, au scris jurnaliștii de la Swimming World Magazine, potrivit eurosport.ro.

Reclamă

David Popovici ţinteşte aurul şi în proba de 200 de metri. Va încerca să doboare recordul de 1:42.00, stabilit de Paul Biedermann în 2009. La Europenele din 2002, românul a reuşit un timp de 1:42.97.

Popovici este deja o vedetă consacrată, dar are doar 18 ani, ceea ce sugerează o îmbunătățire continuă. Așa că, dacă nu reușește să se apropie prea mult de timpul lui Biedermann la Fukuoka, va mai avea o oportunitate anul viitor la Jocurile Olimpice de la Paris„, a fost concluzia trasă de experţii.

David Popovici are doar al șaptelea timp al sezonului la 200 de metri liber, înainte de Campionatele Mondiale de Înot. Astfel, campionul mondial va avea mult de tras pentru a-și apăra titlul adjudecat în 2022, la Budapesta. David a obținut cel mai bun timp al său din acest sezon, la Sette Colli, 1:45:49.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a ajuns în Japonia şi se pregăteşte pentru Campionatele Mondiale de Înot

Înotătorul în vârstă de 18 ani s-a fotografiat, în Centrul Olimpic de la Tokyo, alături de întreaga lui echipă. Preparatorul său fizic, Dragoş Luscan, a făcut publica imaginea şi anunţă că David Popovici este încrezător că va scrie o nouă pagină de istorie.

Salutări din Centrul Olimpic din Tokyo! Am ajuns în acest oraș vibrant și suntem plini de entuziasm în pregătirea pentru Campionatul Mondial de înot care urmează!

Campionatul Mondial va avea loc în Fukuoka și aduce împreună cei mai buni înotători din întreaga lume, demonstrându-și abilitățile, dedicarea și determinarea. Fiți cu ochii pe actualizări pe măsură ce ne îmbarcăm în această călătorie incredibilă. Hai România!„, a transmis Dragoş Luscan.

Topul în care David Popovici e abia pe locul 3, la 100 de metri liber

Topul în care David Popovici e abia pe locul 3 este dominat de chinezul Pan Zhanle. Asiaticul este deţinătorul celui mai bun timp din ultimul an, iar lupta dintre cei doi va fi una de foc la Campionatele Mondiale de Înot, competiţie transmisă exclusiv în AntenaPLAY, în perioada 23-30 iulie.

Pan Zhanle a stabilit cel mai bun timp al ultimului an la campionatele naţionale ale Chinei. El a înotat suta de metri liber în 47.22 secunde, la începutul lunii mai. David nu este nici măcar al doilea în această ierarhie.

Kyle Chalmers este cel care, în luna iunie, a terminat proba de 100 de metri liber în 47,44 secunde. Popovici, campion mondial şi european, are cel mai bun timp al anului 47.61 secunde.

Maxim Grousset (47.62), Ryan Held (47,63), Matthew Richards (47,72), Jack Alexy (47,75), Flynn Southam (47,77), Sunwoo Hwang (47,78) şi Guilherme Caribe Santos (47,82) sunt ceilalţi înotători cu rezultate notabile în ultimul an.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:29 Imaginea postată de Simona Halep în ziua de Paște. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Draga noastră campioană!” 14:19 FotoDezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi 14:09 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele probabile 13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 Vezi toate știrile
Citește și