Închide meniul

David Popovici, anunţ de mare campion: „Trebuie să ajutăm România cu povești de succes!”. Ce obiective şi-a fixat înotătorul de 18 ani

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 februarie 2023, 20:53

David Popovici, anunţ de mare campion: „Trebuie să ajutăm România cu povești de succes!. Ce obiective şi-a fixat înotătorul de 18 ani

David Popovici, analizat de experţi înainte de Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici, în bazin / Profimediaimages

David Popovici a făcut un anunţ de mare campion, chiar dacă are numai 18 ani. „Regele Nataţiei” i-a asigurat pe fanii săi că va încerca să obţină noi performanţe uriaşe în bazin, dar că nu va trece în plan secund şcoala. Puştiul-minune va susţine examenul de Bacalaureat în această vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Desemnat cel mai bun înotător din Europa, David Popovici îşi doreşte să fie alături şi de românii care au cea mai mare nevoie de ajutor. „Mă voi implica mai mult în cauze sociale„, a transmis sportivul care a avut un 2022 de poveste.

David Popovici a făcut un anunţ de mare campion

Popovici a anunţat că îşi va împărţi întreaga energie pe cele trei planuri: familie, şcoală şi înot.

Salutări tuturor. Consider că în ultimele săptămâni nu am fost foarte clar cu privire la planurile mele de viitor și cred că vă sunt dator cu un răspuns. Îmi voi împărți energia între cele de suflet (familie, prieteni), studii și sport. Toate trei sunt foarte importante pentru mine, ca să pot crește ca om și să simt că fac ceea ce îmi place, ceea ce mă pasionează, dar și ceea ce trebuie. Familia e cea mai importantă, creșterea profesională e importantă, iar sportului îi sunt dator cu sinceritate și înțelegere.

Totodată, mă voi implica mai mult în cauze sociale în perioada următoare. Îmi doresc foarte mult să avem succes ca țară și ca oameni, vreau să văd cât mai mulți români fericiți și sănătoși. Simt nevoia să mă implic mai mult, trebuie să ajutăm România cu povești de succes, dar și cu speranța că fiecare poate reuși și poate trece cu bine peste orice.

Reclamă

Să ne sprijinim unii pe alții, e important. Ținem aproape!„, a transmis David Popovici pe reţelele sociale.

David Popovici, desemnat cel mai bun înotător din Europa

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător din Europa. Românul de 18 ani a reuşit să obţină astfel o performanţă uriaşă, după ce a scris istorie în 2022. Şi Constantin Popovici a primit o distincţie spectaculoasă.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici a fost votat cel mai bun înotător european al anului 2022, în cadrul premiilor Ligii Europene de Nataţie (LEN) pe anul trecut, a anunţat forul continental, joi seara, pe site-ul său oficial.

Popovici s-a impus în clasamentul publicat de LEN cu 56,16%, devansându-i pe maghiarul Kristof Milak (22,71%), italianul Thomas Ceccon (13,79%), francezul Leon Marchand (4,77%) şi un alt italian, Nicolo Martinenghi (2,56%).

Popovici (18 ani) a cucerit anul trecut două medalii de aur la Mondiale (100 m liber, 200 m liber), a câştigat două medalii de aur la Europene (100 m liber, 200 m liber), stabilind cu acest prilej şi un nou record mondial în proba de 100 m liber, a luat argintul la Mondialele în bazin scurt (100 m liber), obţinând şi trei titluri mondiale de juniori şi patru europene de juniori.

România a avut un laureat şi la sărituri de la mare înălţime, masculin, pe Constantin Popovici, campionul european en titre şi al cincilea clasat în clasamentul World Series, care a ocupat primul loc, cu 64,77% din voturi, urmat de conaţionalul său Cătălin Preda, vicecampionul european şi al treilea în ierarhia World Series, 24,18%, şi italianul Alessandro De Rose, medaliat cu bronz la Europe, 11,05%.

Acestea au fost primele distincţii pe care le obţine România în cadrul Premiilor LEN, instituite în 2008. Votul publicului a contat în procent de 30%, restul de 70% revenind membrilor LEN şi ai Comisiei tehnice a LEN, anunţă agerpres.ro.

Ce a spus Eduard Novak despre viitorul lui David Popovici

Eduard Novak a vorbit despre viitorul lui David Popovici. Acesta ar putea să plece la o Universitate din SUA, după Jocurile Olimpice de la Paris. Ministrul Sportului îl sfătuieşte să concureze în continuare pentru România.

Sincer, n-am aceste informații, dar așa gândindu-mă pe acest subiect, eu consider că niciodată nu e bine să schimbi rețeta succesului. Dacă se simte bine la Lia Manoliu, cu această echipă – și sper ca până în 2024 să continue performanțele și să obțină medalii – cred că ar fi bine să nu schimbe foarte mult.

Reclamă

Desigur, poate să meargă să studieze în SUA, dar să schimbi țara e deja cu totul o altă chestiune. Eu cred că nu va schimba țara niciodată. La nivel de regulamente, se poate, oricine poate să schimbe țara, dar nu văd sensul. În România, David e sprijinit de noi, de Guvern, Federație și sper să fie și sponsor și ambasador al câtorva branduri.

Eu cred că o să aibă un viitor strălucit aici. Desigur, în lumea sportului sunt destui de mulți care ofertează și atrag alți sportivi. La urma urmei, fiecare sportiv trebuie să decidă asupra viitorului său, ce este bine pentru el. Noi, în poziția asta, nu avem asemenea puteri să vorbim milioane de euro, dar sper că reușim să oferim tot sprijinul acestui sportiv„, a spus Eduard Novak în exclusivitate la AS.ro LIVE.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și