Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Ministrul Eduard Novak, despre viitorul lui David Popovici: „Nu cred că va schimba ţara, deşi nu avem puteri să vorbim de milioane de euro”

De Valentin Pîrcălabu
Publicat: 15 februarie 2023, 10:55

Eduard Novak a vorbit despre viitorul lui David Popovici. Acesta ar putea să plece la o Universitate din SUA, după Jocurile Olimpice de la Paris. Ministrul Sportului îl sfătuieşte să concureze în continuare pentru România.

Reclamă
Ministrul Eduard Novak, despre viitorul lui David Popovici: „Nu cred că va schimba ţara, deşi nu avem puteri să vorbim de milioane de euro

Eduar Novak, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE

Captură AS.ro LIVE

Camelia Potec a spus, într-un interviu la AS.ro LIVE, că David Popovici ia în calcul să plece din România după Jocurile Olimpice de la Paris. Şeful Sportului din România e de părere că Popovici nu trebuie să schimbe ţara.

Reclamă

Ministrul Eduard Novak, despre viitorul lui David Popovici

Sincer, n-am aceste informații, dar așa gândindu-mă pe acest subiect, eu consider că niciodată nu e bine să schimbi rețeta succesului. Dacă se simte bine la Lia Manoliu, cu această echipă – și sper ca până în 2024 să continue performanțele și să obțină medalii – cred că ar fi bine să nu schimbe foarte mult.

Reclamă

Desigur, poate să meargă să studieze în SUA, dar să schimbi țara e deja cu totul o altă chestiune. Eu cred că nu va schimba țara niciodată. La nivel de regulamente, se poate, oricine poate să schimbe țara, dar nu văd sensul. În România, David e sprijinit de noi, de Guvern, Federație și sper să fie și sponsor și ambasador al câtorva branduri. Eu cred că o să aibă un viitor strălucit aici. Desigur, în lumea sportului sunt destui de mulți care ofertează și atrag alți sportivi. La urma urmei, fiecare sportiv trebuie să decidă asupra viitorului său, ce este bine pentru el. Noi, în poziția asta, nu avem asemenea puteri să vorbim milioane de euro, dar sper că reușim să oferim tot sprijinul acestui sportiv„, a spus Eduard Novak în exclusivitate la AS.ro LIVE.

Camelia Potec, anunţ despre viitorul lui David Popovici

Camelia Potec a fost invitată la emisiunea AS.ro LIVE şi a făcut anunţ despre viitorul lui David Popovici. Înotătorul român a împlinit 18 ani şi se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat. A fost asaltat cu oferte pentru a-şi continua studiile în Statele Unite. Campioana olimpică de la Atena a anunţat că România nu îl va pierde pe Popovici cel puţin până în 2024.

„Îl ţine România pe David Popovici şi de la anul?”, a fost întrebarea primită de Camelia Potec. Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a anunţat care este situaţia, în momentul de faţă.

Da (n.r. dacă e tentat David Popovici să plece în Statele Unite) şi eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federaţie au venit foarte multe oferte. Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi după această vacanţă se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate.

(Dan Pavel: Din ce îmi spui, eu înţeleg că înclini mai mult să crezi că după Jocurile Olimpice David Popovici va pleca) Nu, dar există şanse. Sunt 50% şanse. Dar orice ar decide acum, lucrurile se pot schimba. Pentru că obiectivul este să câştige medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Bineînţeles că ne dorim cu toţii să aibă 2 medalii de aur, dar mai avem până atunci. Momentan obiectivul este realist, normal, competiţia este dură… e vorba de Jocurile Olimpice. Toate gândurile şi toate planurile se fac până la JO 2024.

În cazul în care Doamne fereşte nu iese, în cazul în care se întâmplă ceva, lucrurile pot lua o întorsătură chiar imediat după Jocurile Olimpice. Chiar dacă decizia acum ar fi să nu plece din ţară. Doamne fereşte! Dar poate câştigă două medalii de aur, bate două recorduri mondiale de seniori şi spune: ‘Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot’.

Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice. Ele se pot schimba„, a declarat Camelia Potec la AS.ro LIVE.

David Popovici a avut un 2022 de vis, în care a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, totul culminând cu recordul mondial doborât la proba de 100 de metri liber. Popovici a recunoscut, anul trecut, că a primit o ofertă chiar şi de la Harvard.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
30
mart.
23:01
Daniel Opriţa, reacţie categorică după Oţelul – CSA Steaua 3-2: „Le-am spus băieţilor că nu mai rămân!”
30
mart.
22:23
Adi Popa, discurs dur după Oţelul – CSA Steaua 3-2: „Ne este ruşine! Mi-e greu să îmi găsesc vorbele!”
30
mart.
22:13
Novak Djokovic va putea evolua la US Open! SUA va renunţa la restricţii, iar sârbul va putea juca la ultimul turneu de Grand Slam
30
mart.
22:00
Oţelul – CSA Steaua 3-2! Echipa lui Dorinel Munteanu, victorie cu emoţii deşi a condus cu 3-0
30
mart.
21:33
Gigi Becali, mesaj clar pentru Florin Talpan: „Îi pun sechestru pe casă!” Ce spune despre posibilitatea ca FCSB să joace în Ghencea
30
mart.
21:31
Rapid a câştigat derby-ul cu SCM Râmnicu Vâlcea şi a egalat Gloria Bistriţa la puncte. Momente de panică: Kovacevic s-a prăbuşit pe parchet
30
mart.
21:00
Erling Haaland, absent de la ultimul antrenament al lui Manchester City! Norvegianul este incert pentru duelul „de foc” cu Liverpool
30
mart.
20:53
Dialogul pe care Sorana Cîrstea l-a avut cu antrenorul ei, înainte de Miami: ”Mie nu îmi plac condițiile de aici” / ”Hai să încercăm, să o luăm meci cu meci!”
30
mart.
20:43
VideoFanii naţionalei mici sunt chemaţi să umple tribunele din Ghencea la EURO: „Ar fi un mare plus pentru noi!”
30
mart.
19:49
Marius Lăcătuş, reacţie categorică: „De ce trebuie să joace FCSB în Ghencea?!” Ce variante îi oferă „Fiara” lui Gigi Becali
Pe același subiect
AS.ro LIVE Alina Pascu este invitata lui Dan Pascu
Extra • 30 mart., 8:00
AS.ro LIVE | Alina Pascu a fost invitata lui Dan Pavel. Multipla campioană mondială la kempo și-a spus povestea
Irina Deleanu şi Amalia Lică sunt invitatele lui Dan Pavel în emisiunea AS.ro LIVE
Alte sporturi • 22 mart., 10:25
AS.ro LIVE | Irina Deleanu şi Amalia Lică au fost invitatele lui Dan Pavel
AS.ro LIVE | Dragoş Buzatu, organizatorul Victory Cup, e invitatul lui Dan Pavel, de la ora 10:30
Extra • 16 mart., 10:16
AS.ro LIVE | Dragoş Buzatu, organizatorul Victory Cup, a fost invitatul lui Dan Pavel
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea