Închide meniul

David Popovici, aşteptat să cucerească aurul la 100 de metri liber: „A doborât un record vechi de 13 ani!”

Viviana Moraru Publicat: 25 iulie 2023, 19:47

Reclamă
David Popovici, aşteptat să cucerească aurul la 100 de metri liber: „A doborât un record vechi de 13 ani!

David Popovici, aşteptat să cucerească aurul la 100 de metri liber

David Popovici, la Campionatele Mondiale de Înot/ Profimedia

David Popovici este aşteptat să cucerească aurul la proba de 100 de metri liber, de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Experţii americani susţin că înotătorul de 18 ani are mare şanse să se claseze pe primul loc al podiumului în proba „regină” a înotului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a ratat dramatic podiumul în finala probei de 200 de metri liber. Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka continuă, exclusiv în AntenaPLAY.

David Popovici, aşteptat să cucerească aurul la 100 de metri liber

David Popovici se pregăteşte să intre din nou în bazin, după finala de 200 de metri liber. Înotătorul român va lua startul în seriile de 100 de metri liber, de la ora 04:47.

Jurnaliştii de la swimmingworldmagazine.com susţin că Popovici va avea concurenţă serioasă la proba de 100 de metri liber. Kyle Chalmers îi va sta în cale românului, la proba la care deţine recordul mondial.

Cu toate acestea, jurnaliştii americani notează faptul că Popovici se va reseta, după eşecul dramatic din finala de 200 de metri liber, şi va reuşi să-şi apere titlul mondial la 100 de metri liber, cucerit anul trecut.

Reclamă

„Ce urmează pentru David Popovici? Se va reseta mentl, cu ochii aţintiţi spre Olimpiada din 2024, înaintea probei de 100 de metri liber? Ridcarea din acest abis psihologic este la fel de provocatoare ca orice alt aspect fizic al sportului. Popovici are la dispoziţie 14 ore pentru a face acest lucru, înainte de a participa la proba la care a doborât recordul mondial, vechi de 13 ani.

„Un mare rival îl aşteaptă pe Popovici la 100 de metri liber!”

Un mare rival îl aşteaptă la 100 de metri: Kyle Chalmers, care vine după două zile de odihnă. Chalmers deţine al doilea cel mai bun timp la 100 de metri, 47,08, la doar două zecimi de recordul lui Popovici.

Dar acesta este David Popovici, un tânăr de 18 ani, cu un palmares consacrat ca făcător de minuni în piscină. El a fost cel care a doborât recordul mondial la 100 de metri liber, nu Chalmers, nu Caeleb Dressel sau oricare altul. De ce Popovici nu îşi poate reveni în cel mai scurt timp? Este greu de imaginat limitările fizice, după ce prima jumătate a cursei de 200 de metri a fost superbă. Maturitatea şi echilibrul său au fost evidente cu fiecare ocazie, aşa că de ce ar trebui să fie diferit acum”, notează sursa citată mai sus.

Reclamă 4 / 0/3

Ce a spus David Popovici despre proba de 100 metri liber

David Popovici a vorbit despre proba de 100 metri liber, după ce a ratat dramatic podiumul în proba de 200 metri liber. Înotătorul român poate fi urmărit în continuare exclusiv în AntenaPLAY la Campionatele Mondiale de la Fukuoka.

„Din fericire proba de 100 e de două ori mai scurtă, asta nu înseamnă că nu doare, dar nu la fel ca acum. Iubesc cursa de 200 metri, și pe cea de 100 de metri. Pentru mâine trebuie să mă asigur că voi dormi bine și că mă voi recupera”, a declarat David Popovici pentru gsp.ro, după ce a ratat dramatic podiumul la 200 metri liber.

„Nu cred că am mai obosit așa niciodată. Pregătirea nu a fost atât de bună, nu am apucat să ne antrenăm atât de bine pe cât ne-ar fi plăcut pentru că au apărut una, alta. Au fost metode de antrenament pe care a trebuit să le improvizăm, dar o să învăț din asta.

Nu ai cum să câștigi întotdeauna. Iar atunci când nu câștigi ai ceva mult mai valoros de învățat. Când câștigi, doar câștigi. Poate fi plictisitor să câștigi pe bandă rulantă. Este important să ai și astfel de momente.

Ultimii 50 de metri s-au simțit oribil, dar asta înseamnă că putem îmbunătăți ceva și e un lucru bun. Dacă faci cursa perfectă înseamnă că nu mai ai nimic de îmbunătățit, că ai atins limita, nu mai poți să faci nimic. Mă bucur că s-a întâmplat acum și cred că are o semnificație și trebuie să învăț ceva”, a explicat, pentru sursa citată, David Popovici ce s-a întâmplat în finala de la 200 metri liber.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor Vezi toate știrile
Citește și