Închide meniul

David Popovici, gata de spectacol la Campionatul Mondial de la Lima: „Vreau să mă distrez şi să înot repede!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 30 august 2022, 12:12

David Popovici, gata de spectacol la Campionatul Mondial de la Lima: „Vreau să mă distrez şi să înot repede!

Modul incredibil prin care David Popovici a ratat o medalie la 200 de metri liber

David Popovici / Profimedia Images

David Popovici e gata de spectacol la Campionatul Mondial de la Lima. Campionul mondial a transmis că nu are un obiectiv anume şi că şi-a propus să se bucure de competiţie, să înoate repede şi să profite de atmosfera frumoasă, informează FRNPM.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionatul Mondial de înot pentru juniori (14-17 ani la feminin şi 15-18 ani la masculin) debutează astăzi, iar David Popovici va concura în probele de 100 m liber, 200 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

David Popovici, gata de spectacol la Campionatul Mondial de la Lima

“Pentru aceată competiţie, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede şi să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginaţie. Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi este mult de muncă.

Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înşine când ştim că putem realiza mai multe? Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima şi poate voi putea surprinde săptămâna aceasta”, a spus David Popovici, citat de news.ro.

Programul primei zile de concurs pentru sportivii români este următorul:

MARŢI DUPĂ-AMIAZA

Reclamă

17:58 – serii 400 m liber – Vlad Stancu;

19:24 – serii 100 m spate – Rebecca Diaconescu;

19:26 – serii 100 m spate – Aissia Claudia Prisecariu;

Reclamă 4 / 0/3

19:43 – serii ştafetă 4×100 m liber masculin – România;

MIERCURI DIMINEAŢA

02:02 – finala 400 m liber masculin;

03:03 – semifinale 100 m spate feminin;

03:21 – finala ştafetă 4×100 m liber masculin

Cesar Cielo, reacţie fabuloasă când a văzut că David Popovici i-a spulberat recordul mondial la 100 de metri

Cesar Cielo a avut o reacţie fabuloasă când a văzut că David Popovici i-a spulberat recordul mondial la 100 de metri. Fostul mare înotătot brazilian a fost extrem de surprins în momentul în care David Popovici i-a doborât recordul mondial în proba de 100 de metri liber.

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din 2009.

Reclamă

„O să fiu sincer! N-o să spun că am fost încântat că Popovici mi-a doborât recordul. Eram pe ponton, cu copiii, şi mi-a căzut faţa. Gata, l-a doborât. Sunt convins că ştie că adversarii săi vor veni tare la anul ca să îi ia recordul. Mai are atâta loc să crească, e o nebunie. Mai poate dobândi atât de multă putere şi să fie mult mai exploziv, în viitor.

Are doar 17 ani! Aşa că va fi mai puternic. Când îl vezi înotând, e incredibil căt de mult pluteşte! Pozitia corpului e uimitoare. Parcă nu întâmpină nicio rezistenţă. Pare că este total lipsit de efort. Te uiţi la el şi spui, vreau să înot ca el”, a spus Cesar Cielo într-un interviu acordat canalului SwimSwam.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare Vezi toate știrile
Citește și