Închide meniul

David Popovici, campion european la 50 de metri liber! Puștiul minune al natației scrie istorie la Campionatele Europene de la Otopeni

Viviana Moraru Publicat: 8 iulie 2022, 17:36

Reclamă
David Popovici, campion european la 50 de metri liber! Puștiul minune al natației scrie istorie la Campionatele Europene de la Otopeni

David Popovici, puștiul minune al natației românești

Profimedia

David Popovici a triumfat în proba de 50 de metri liber, şi astfel a devenit campion european la juniori şi la această probă. Românul a înregistrat timpul de 22.16.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a devenit campion european la proba de 50 de metri liber. Românul nu a dezamăgit în finală, după ce şi în penultimul act a avut rezultate excelente. 22.16 a fost timpul românului, record național la juniori.

David Popovici, campion european la 50 de metri liber

Este a patra medalie cucerită de David Popovici, la Campionatul European de Juniori, ce se desfăşoară la Otopeni. Românul şi-a păstrat titlul de campion european în proba de 200 de metri liber, şi a triumfat în proba de ştafetă 4×100 de metri, alături de Vlad Ştefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu.

Totodată, David Popovici a devenit vicecampion european în proba de ştafetă mixtă, alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Diaconescu. Astfel, românul a câştigat 3 medalii în doar două zile la competiţia ce se desfăşoară la Otopeni, la care se adaugă şi medalia cucerită astăzi în proba de 50 de metri liber.

Bianca Costea, argint la 50 de metri liber

Bianca Costea a câştigat, joi, medalia de argint în proba de 50 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie pentru juniori, de la Otopeni. Este a patra medalie pentru România.

Reclamă
Reclamă

Costea a fost cronometrată cu timpul 25.34. Aurul continental i-a revenit sportivei germane Nina Sandrine Jazy (25.22) şi pe a treia treaptă a podiumului a urcat italianca Sara Curtis (25.39), scrie news.ro.

Vlad Stancu a devenit campion european la 1500 metri liber, după o cursă fabuloasă

Vlad Stancu a devenit campion european la 1500 metri liber, după o cursă fabuloasă. Vlad Stancu, medaliat cu aur la ştafeta de 4×100 m liber, şi-a trecut în cont şi o primă medalie la o probă individuală, aurul la 1.500 m liber, probă în care a doborât recordul naţional de seniori, care aparţinea lui Dragoş Coman (15min06sec33/100) încă de la JO 2004 de la Atena.

”Sunt primul român din istorie care ajunge la 15min05sec. Vreau să le mulţumesc tuturor care şi-au făcut timp să vină aici să mă vadă, celor de acasă. Ştiam că polonezul e obişnuit să plece foarte tare, şi eu m-am decis să plec cu el şi să domin ultimii 200 m. Şi aşa am reuşit. A fost o cursă memorabilă, nu am cuvinte, a fost ceva excepţional. La aceste curse de fond trebuie să fii foarte bine pregătit, psihic şi fizic, şi trebuie să ai o tactică foarte bună”, a declarat Vlad Ştefan Stancu la zona mixtă după finală.

Reclamă

Depăşit în semifinale cu opt secunde de polonezul Krzysztof Chmielevski, Stancu a abordat finala cu un plan inteligent şi a stat aproape de rivalul său circa 1.300 m, alternând la conducere cu acesta, iar apoi s-a desprins brusc şi a dominat clar ultimii 200 de metri, trecând primul linia de sosire cu timpul de 15 min 05 sec 47/100, cu un avans de 7sec99/100, stabilind şi un nou record naţional al României de seniori.

La doar 16 ani, Stancu a doborât 25 de recorduri naţionale, iar la Campionatele Naţionale de la Bacău în bazin olimpic din luna martie a cucerit zece medalii, cinci la seniori şi cinci la tineret. Legitimat la CSA Steaua, Stancu este specialist în probele de fond, iar marele lui vis este calificarea la JO 2024, după cum declara recent în presă.

Reclamă
Recomandări

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03

Costel Gâlcă, prima reacție după Universitatea Craiova – Unirea Slobozia 3-0. Mesaj pentru suporteri: „Le cer să ne susțină!”

0:03

„E o anomalie” Mihai Stoica, reacţie vehementă după ce FRF a anunţat că FCSB nu va primi arbitri străini: „Cum facem cu grecii?”

23:37 30 sept.

Mircea Lucescu a dezvăluit că România este ultima echipă din cariera lui! „Il Luce”, declaraţie de dragoste pentru naţională

23:32 30 sept.

Parma – Cagliari 2-3. Răzvan Marin şi Dennis Man au marcat în duelul românilor din Serie A! Meci „nebun” pe „Ennio Tardini”

23:26 30 sept.

Răzvan Marin, gol fabulos în Parma – Cagliari! L-a învins pe portarul din echipa lui Man și Mihăilă cu un șut de „generic”

23:15 30 sept.

VideoCristiano Ronaldo, gol superb în Al Nassr – Al Rayyan! Motivul pentru care meciul s-a întrerupt minute în şir după reuşita lui

1 Gigi Becali, discurs vehement despre comportamentul lui Dorinel Munteanu: „Dacă Maftei era fiul meu, ziceam să îi facă mai rău!” 2 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 3 FotoFiica lui Michael Schumacher s-a căsătorit la 27 de ani. Tatăl ei ar fi fost de faţă! Ce au fost obligaţi să facă invitaţii 4 VIDEOBernadette Szocs – Xiaona Shan 1-3 a fost în AntenaPLAY, la China Smash 2024. Românca, eliminată în primul tur 5 FC Porto – Arouca 4-0 şi Braga – Rio Ave 4-0 au fost LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Portugal 6 VIDEOAl Nassr – Al Rayyan 2-1 a fost în AntenaPLAY. Cristiano Ronaldo şi Sadio Mane au marcat pentru gazde! Rezultatele zilei
Citește și