Închide meniul

David Popovici, cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni!

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 10 iulie 2022, 22:08

David Popovici, cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni!

David Popovici, lăudat în celebrul L`Equipe

David Popovici, în semifinalele probei de 100 de metri liber / Profimedia Images

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni. Clasamentul a fost stabilit pe baza unui punctaj întocmit în urma celor mai bune performanţe înregistrate în competiţie. Mary Ambree Moluh (Franţa) a fost cea mai bună sportivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a ocupat primul loc cu 951 puncte în acest clasament şi a fost urmat de polonezul Ksawery Masiuk (941) şi de italianul Lorenzo Galossi (897).

David Popovici, cel mai bun sportiv de la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni

Campionul român a cucerit cinci medalii, patru de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi un argint la combinata de 4×100 m liber.

În clasamentul feminin, Moluh a fost prima în clasament cu 920 puncte, urmată de estonianca Eneli Jefimova. Sportiva franceză a cucerit aurul la 50 m spate, ştafeta 4×100 m mixt şi combinata 4×100 mixt, conform TVR.

Popovici şi Moluh au fost premiaţi cu un trofeu din partea Federaţiei europene de nataţie (LEN).

Reclamă

Italia a ocupat primul loc pe echipe, cu un punctaj de 780.

David Popovici, mesaj de mare campion după ce a câştigat patru medalii de aur la Otopeni

David Popovici a avut un mesaj de mare campion după ce a câştigat patru medalii de aur la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni. Ultima medalie de aur a venit în cadrul probei de 100 de metri liber.

47.69 a fost timpul lui David Popovici. Este a patra medalie de aur pentru puștiul de 17 ani la Otopeni. La final, Popovici a avut un mesaj pentru români.

Reclamă 4 / 0/3

„A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Mi-am îndeplinit două – să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile. E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
Vezi toate știrile
Citește și