Închide meniul

David Popovici, mesaj de mare campion după ce a câştigat patru medalii de aur la Europenele de juniori de la Otopeni: „Susţineţi tinerele talente!”

Dragoș Vasile Publicat: 10 iulie 2022, 18:09

David Popovici, mesaj de mare campion după ce a câştigat patru medalii de aur la Europenele de juniori de la Otopeni: „Susţineţi tinerele talente!

David Popovici, puștiul "minune" al natației românești

David Popovici, în bazin / Profimedia Images

  • David Popovici a câștigat patru medalii de aur la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni
  • Reacţia de mare campion a tânărului sportiv

David Popovici a avut un mesaj de mare campion după ce a câştigat patru medalii de aur la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni. Ultima medalie de aur a venit în cadrul probei de 100 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

47.69 a fost timpul lui David Popovici. Este a patra medalie de aur pentru puștiul de 17 ani la Otopeni. La final, Popovici a avut un mesaj pentru români.

David Popovici, mesaj de mare campion după ce a câştigat patru medalii de aur la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni

„A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Reclamă

Mi-am îndeplinit două – să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile. E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici.

Marele vis al lui David Popovici

David Popovici mai are un vis, să vadă nataţia sportul numărul 1 din România.

Reclamă

„(Reporter: De unde au apărut atât de mulţi copii fabuloşi?) Nu ştiu, clar e rodul unei munci de calitate şi sper să vedem în acest sport, în nataţie, un nou val, dacă nu a început deja. Eu cred şi aş îndrăzni să spun că a venit un nou val.

Cred că este posibil (n.r. să fie sportul numărul 1 în România). Eu cu siguranţă îmi fac partea, muncesc cât de mult pot la asta, e unul dintre visurile mele şi mi-ar plăcea foarte mult să văd acest sport, nataţia, ca pe un sport respectat şi făcut la noi în ţară. În primul rând mi-ar plăcea ca sportul să fie o prioritate naţională”, a spus David Popovici.

Popovici e dublu-campion mondial la 100 de metri liber și 200 de metri liber, performanță reușită la Mondialul de Natație de la Budapesta, în iunie.

Reclamă 4 / 0/3

La Jocurile Olimpice 2020, David Popovici a terminat pe locul 7 la 100 de metri liber si locul 4 la 200 de metri liber.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie