Close

David Popovici, decorat de Klaus Iohannis! Mesajul puternic transmis de campionul României în fața președintelui: „Avem o misiune!”

De Cosmin Cioboată
Publicat: 20 iulie 2022, 18:55

David Popovici a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, după performanțele extraordinare bifate de înotătorul de 17 ani. Dublul campion mondial la natație a transmis un mesaj de impact în fața președintelui, referitor la dezvoltarea sportului pe teritoriul țării noastre.

Reclamă
David Popovici, decorat de Klaus Iohannis

David Popovici, decorat de Klaus Iohannis

David Popovici a scris istorie în natația mondială, la vârsta de numai 17 ani, și a devenit un exemplu de urmat pentru copii.

Reclamă

David Popovici, decorat de Klaus Iohannis! Mesajul puternic transmis de campionul României

În timpul ceremoniei de la Palatul Cotroceni, Popovici a avut un discurs superb, în care le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut de-a lungul carierei. De asemenea, David a transmis un mesaj puternic, referitor la misiunea din sportul românesc pe care își dorește să o vadă dusă la bun sfârșit, cu sprijinul autorităților.

David Popovici speră ca sportul să devină prioritate națională în România, iar din acest motiv a făcut un apel public, de răsunet, chiar în fața președintelui Klaus Iohannis.

Împreună cu David, la ceremonia de la Cotroceni a fost premiat și antrenorul său, Adrian Rădulescu:

„Bună ziua! Mulțumesc! Aș vrea să încep prin a mulțumi statului român pentru această înaltă distincție. Mă simt onorat, mă simt recunoscător și am vrea să mulțumim, eu împreună cu domnul Adi, tuturor românilor și tuturor oamenilor care ne-au fost aproape, care ne-au transmis energie pozitivă și aprecieri, de-a lungul timpului.

Reclamă

Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost vreodată alături pentru că nu aș fi putut să fac asta fără voi. Aș vrea să menționez că sunt convins că suntem doar la început și avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt, și anume să facem sportul o prioritate națională, să facem sportul un ambasador al țării pentru că merită și poate face lucruri foarte frumoase.

Prin această misiune vrem să îndemnăm cât mai mulți copii să aibă o viață activă, să avem o societate cât mai sănătoasă, educată din punct de vedere sportiv și care să poată să facă mișcare în condiții foarte bune. Noi credem că asta va face o lume mult mai bună. Mulțumesc!”, a spus David Popovici, în timpul ceremoniei de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă după performanțele fantastice bifate de David Popovici

La rândul său, Klaus Iohannis a ținut un discurs la adresa lui David Popovici. Președintele României l-a felicitat pe dublul campion mondial, precum și pe antrenorul acestuia, pentru performanțele fabuloase bifate în natație.

Șeful statului a făcut un apel la autoritățile competente pentru a demara „o strategie clară” în contextul dezvoltării sportului românesc.

„Avem nevoie de o strategie clară, de mai multe investiții și de o abordare foarte serioasă. Rezultatele sportivilor obligă autoritățile să facă o prioritate din acest domeniu”, este o parte din discursul președintelui Klaus Iohannis.

„Doamnelor și domnilor, bine ați venit la Palatul Cotroceni. Avem astăzi în fața noastră doi tineri foarte talentați și pasionați, care ne-au oferit multe emoții și bucurii și care merită toată aprecierea noastră. Dragă David Popovici, dragă Adrian Rădulescu, sunt foarte bucuros să vă întâlnesc și să vă fericit personal și în numele tuturor românilor. Transmit cu acest prilej felicitări tuturor sportivilor români care au participat la aceste concursuri.

Dragă David, la doar 17 ani, ați reușit performanța extraordinară de a deschide un nou capitol în istoria natației românești. În semn de recunoștiință vă confer astăzi cea mai înaltă distincție a statului român pentru parcursul sportiv de excepție de până acum. Prin multă muncă, antrenamente epuizante, sacrificii și încredere în forțele proprii ați reușit să deveniți unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din toate timpurile și să ajungeți de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial.

Dovediți prin exemplul personal o conduită morală de excepție, disciplină, maturitate și modestie, calități cu care ați cucerit inimile tuturor. Sunt convins că reprezentați o sursă de inspirație nu doar pentru copii, ci pentru românii de toate vârstele. Apreciez energia cu care ați vorbit publicului despre participarea la activități sportive și despre beneficiile unui stil de viață activ și sănătos.

David Popovici, elogiat de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Pentru a atinge un record este nevoie de o miime de secundă, performanță care se construiește prin ani de muncă. În spatele succesului unui campion stă o echipă bine sudată, acei oameni discreți care împărtășesc fiecare moment și emoție. Vreau să transmit mulțumiri și aprecieri familiei, membrilor echipei, și profesorilor care vă susțin și vă încurajează. Cei mai importanți sunt părinții, care merită întreaga recunoștință pentru modul în care v-au crescut, pentru susținerea lor și sacrificiile făcute.

Lucrurile bune se fac în echipă. În spatele performanțelor lui David se află un alt tânăr exceptional. Adrian Rădulescu a demonstrat că este mai mult decât un antrenor, este un profesionist desăvârșit, un adevărat mentor și prieten. Dragă Adrian, vă confer această înaltă distincție a statului român și vă felicit pentru modul în care vă susțineți sportivii și pentru modul în care reușiți să găsiți strategia potrivită pentru fiecare.

Sunt convins că rezultatele sportivilor pe care îi pregătiți vă vor determina să fiți tot timpul acel far călăuzitor spre noi reușite. Doamnelor și domnilor, David Popovici și Adrian Rădulescu sunt doi tineri care au ajuns la performanțe extraordinare. Ei sunt cei care fac cinste țării noastre. România are mulți tineri cu potențial, dar, în domeniul infrastructurii sportive, suntem departe de a vorbi de un aport al statului.

Avem nevoie de o strategie clară, de mai multe investiții și de o abordare foarte serioasă. Rezultatele sportivilor obligă autoritățile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul este despre disciplină, talent, pasiune, fair-play, este despre o societate care se dezvoltă armonios și sănătos. Fiecare sportiv trebuie să se simtă încurajat de autorități.

Aici fac un apel cât se poate de clar către decidenți: Implicați-vă și creați cadrul de care sportivii noștri au nevoie pentru a face performanță. Sportivii noștri au nevoie de mai multă implicare de la autorităti, atât din punct de vedere financiare, cât și al infrastructurii. Dragă David, dragă Adrian, împreună ați găsit rețeta excelenței sportive. Legătura voastră va continua cu realizări la fel de frumoase. Am convingerea că ne veți oferi noi momente de bucurie. Românii vă sunt alături și vă susțin. Vă felicit din toată inima pentru victoriile obținute și vă mulțumesc că reprezentați România. Vă urez mult succes și la viitoarele competiții!”, a transmis Klaus Iohannis.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:21 FCSB – Dunajska Streda 1-0. Bogdan Rusu, după laudele lui Gigi Becali: „Mă bucur că spune asta!” Ce a spus despre Octavian Popescu 23:14 Nicolae Dică, cu gândul la play-off-ul Conference League după FCSB – Dunajska Streda 1-0: „Vrem calificarea!” 23:13 Mirel Rădoi, extrem de bucuros după debutul perfect la Universitatea Craiova! Ce a spus despre Hapoel Beer Sheva 23:03 Răspunsul lui Octavian Popescu, după ce Gigi Becali a spus că aşteaptă mai mult de la el: „Este normal, am luat şi numărul 10!” Ce i-a transmis Florinel Coman 22:54 FCSB – Viking, în playoff-ul Conference League. Când se joacă meciurile 22:45 Andrei Cordea, „săgeţi” către rivali după FCSB – Dunajska Streda 1-0: „La adevărata Steaua întotdeauna se umple stadionul!” 22:39 Hapoel Beer Sheva, ultimul obstacol din drumul Universității Craiova către grupele Conference League! Oltenii, dublă “de foc” cu vicecampioana Israelului 22:38 Prima reacţie a lui Gigi Becali, după FCSB – Dunajska Streda 1-0: „Mai trebuiau goluri! El m-a impresionat cel mai mult!” 22:21 Universitatea Craiova – Zorya 3-0. Debut de vis pentru Mirel Rădoi! Oltenii au întors rezultatul din tur și s-au calificat în play-off-ul Conference League 22:11 Simona Halep, prima reacție după calificarea în sferturi la Toronto! Ce a spus despre viitoarea adversară, Cori Gauff: „Va fi o provocare!”
Pe același subiect
David Popovici a plecat la Roma
Înot • 9 aug., 10:24
David Popovici a anunţat ce obiective are pentru Campionatul European de la Roma: „Aşteptările sunt mai ridicate”
David Popovici, gest de mare campion pentru Florentina Filipovici
Extra • 1 aug., 15:32
David Popovici, gest de mare campion! „Regele Nataţiei” a făcut o donaţie remarcabilă pentru o tânără de 28 de ani, grav bolnavă
David Popovici, încurajat de iubită
Diverse • 25 iul., 15:25
FOTO
Cum a fost „cucerit” David Popovici de iubită. Pasiunile ascunse pe care le are Taisia, tânăra care arată uimitor şi e mereu alături de el
Close