Închide meniul

David Popovici va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis. Anunţul Administraţiei Prezidenţiale

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 18 iulie 2022, 17:38

David Popovici va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis. Anunţul Administraţiei Prezidenţiale

David Popovici este dublu campion mondial la natație

David Popovici, la festivitatea de premiere / Profimedia

David Popovici va fi decorat de preşedintele României Klaus Iohannis. Ceremonia va avea loc miercuri, şi se va desfăşura la Palatul Cotroceni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Administraţia Prezidenţială a anunţat că miercuri, 20 iulie, David Popovici va fi decorat după performanţele obţinute în ultima perioadă, la Campionatul Mondial de la Budapesta şi cel European de Juniori de la Otopeni.

David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis

David Popovici a devenit campion mondial la 100 şi 200 de metri liber, la Campionatul Mondial de la Budapesta, urmând ca la Europeanul de Juniori desfăşurat în ţară să cucerească cinci medalii, patru de aur şi una de argint.

La ceremonia care va avea loc la Palatul Cotroceni, alături de înotător, va fi decorat şi antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu. Întregul anunţ a fost făcut de Administraţia Prezidenţială, pe pagina oficială.

„Președintele României, Klaus Iohannis, îi va decora miercuri, 20 iulie 2022, pe sportivul David Popovici și pe antrenorul Adrian Rădulescu, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18:00.

Reclamă

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generații de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internațional.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu”, a fost anunţul transmis pe pagina Administraţiei Prezidenţiale.

Ce urmează pentru David Popovici, după ce a făcut furori și la Europenele de juniori

Vara intensă va continua pentru David Popovici și după Campionatele Europene de juniori de la Otopeni. Noul „rege” al natației va mai participa la două turnee „de foc” în următoarele două luni.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici va reveni în bazin la Campionatele Europene de seniori, de la Roma (Italia), în perioada 11-21 august. Apoi, sportivul de 17 ani se va pregăti pentru Campionatele Mondiale de juniori, organizate la Lima (Peru), între 30 august și 4 septembrie.

David va merge la Europenele de seniori din postura de campion en-titre la proba de 200 metri liber. Tânărul înotător a câștigat aurul la ediția din 2021, de la Kazan (Rusia).

La Europenele de juniori de la Otopeni, David Popovici a fost numit cel mai bun sportiv al turneului. Popovici a ocupat primul loc cu 951 puncte în acest clasament şi a fost urmat de polonezul Ksawery Masiuk (941) şi de italianul Lorenzo Galossi (897).

Reacția lui Popovici după ce a câștigat cinci medalii la Otopeni

„A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Mi-am îndeplinit două – să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile.

E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:30 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 0-0. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” Vezi toate știrile
Citește și