Închide meniul

David Popovici, desemnat cel mai bun înotător din 2022 de Swimming World Magazine

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 20 noiembrie 2022, 12:26

David Popovici, desemnat cel mai bun înotător din 2022 de Swimming World Magazine

David Popovici, campion european la 100 şi 200 metri liber

Profimedia

David Popovici a fost desemnat de revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei, cel mai bun înotător al anului 2022, informează CS Dinamo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este prima oară în istorie când un înotător român primeşte această nominalizare.

David Popovici, desemnat cel mai bun înotător din 2022 de Swimming World Magazine

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câştigător la masculin (2021 şi 2019) a fost americanul Caeleb Dressel.

Popovici a câştigat în acest an două medalii de aur la Campionatele Mondiale, două de aur la Campionatele Europene, trei de aur şi una de argint la CM pentru juniori şi patru de aur şi unaa de argint la CE de juniori.

Reclamă

Motivul pentru care David Popovici a refuzat să plece în SUA și a rămas în România

Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a dezvăluit motivul pentru care puștiul fenomen al natației a refuzat universitățile din SUA și a rămas în România.

Adrian Rădulescu a recunoscut că David Popovici a fost foarte tentat să accepte oferta americanilor, dar puștiul de 18 ani nu a vrut să se despartă de mediul de acasă din România. Antrenorul înotătorului fenomen a dezvăluit ce s-a aflat în spatele ofertelor grandioase ale universităților din SUA.

„Absolut. Sunt tentante. Vin şi îţi oferă o educaţie, o diplomă prestigioasă, condiţii de pregătire şi acces la specialişti. Dar iarăşi, tot trebuie să găseşti ce funcţionează pentru tine. Mediul de acolo are nişte cutume, nişte lucruri nescrise.

Reclamă 4 / 0/3

Când intri într-o universitate americană intri în campus. Te-ai mutat în campus, acolo înveţi, acolo mănânci, acolo te antrenezi, acolo trăieşti. Şi asta înseamnă să te aliniezi cu adevărat la valorile lor. Depinde de locul pe care îl alegi.

Odată cu sprijinul pe care îl are de la Federaţie, Comitet (n.r. COSR), club (n.r. Dinamo). După care, prin sprijinul şi înţelegerea pe care o are la şcoală. Şi, în general, oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inconştient sau conştient, cred în visul lui. Şi încearcă să îl ajute. Când eşti într-un astfel de mediu, este bine să rămâi. Creşte riscul exponenţial la o astfel de schimbare.

Există viaţa socială, care este foarte importantă. Acolo trebuie să fii disponibil, într-o oarecare măsură. Şi scolastic, trebuie să fii disponibil. Poţi să fii tu campion olimpic, tot trebuie să îţi dai examenele. Şi trebuie să fii disponibil pentru competiţiile universităţii. Şi s-ar putea să nu fie programul care să te avantajeze pe tine, ca sportiv. Sunt multe aspecte ascunse în spatele acestor oferte pe care David a fost foarte înţelept şi a căutat să se sfătuiască”, a spus Adrian Rădulescu, conform fanatik.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și