Închide meniul

David Popovici, prima reacție după ce a cucerit 3 medalii de aur la Campionatul Național în bazin scurt: „A fost un an glorios! Nu prea am Sărbători”

Cosmin Cioboată Publicat: 13 noiembrie 2022, 23:08

Reclamă
David Popovici, prima reacție după ce a cucerit 3 medalii de aur la Campionatul Național în bazin scurt: „A fost un an glorios! Nu prea am Sărbători

David Popovici va participa la Settecolli Trophy, ce va avea loc la Roma, la finalul acestei săptămâni

Profimedia

David Popovici a oferit prima reacție după ce a cucerit 3 medalii de aur la Campionatul Național în bazin scurt. Campionul mondial și european a făcut furori și la turneul de la Otopeni, rueșind să câștige 3 medalii de aur, la 100 metri liber, 200 metri liber și 400 metri liber, și o medalie de argint, la 100 metri mixt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a avut „un an glorios”, așa cum o spune chiar el. Înotătorul legitimat la CS Dinamo a devenit dublu campion mondial și european în 2022, iar acum se pregătește pentru ultima competiție a anului: Campionatul Mondial în bazin scurt, din Australia, programat în perioada 13-18 decembrie.

David Popovici, prima reacție după ce a cucerit 3 medalii de aur la Campionatul Național în bazin scurt

Duminică, David Popovici a încheiat Campionatul Național în bazin scurt, de la Otopeni, cu o medalie de aur câștigată în proba de 400 metri liber.

David a fost cronometrat cu timpul de 3:43.00. Pe locul al doilea a încheiat Vlad Stancu (CSA Steaua), cu timpul de 3:43.76, iar pe 3 a terminat Vlad Mihalache (Aqua Sport Citius Bucureşti), cu timpul de 3:51.84.

La finalul turneului de la Otopeni, David Popovici a făcut o scurtă retrospectivă a anului 2022. Sportivul de 18 ani spune că nu va avea prea mult timp liber de Sărbători, dar nu îl deranjează acest lucru.

Reclamă

În plus, Popovici a avut cuvinte de laudă la adresa lui Vlad Stancu, cel cu care s-a luptat pentru aur în proba de 400 m liber:

„A fost o cursă frumoasă. Mă bucur că l-am avut pe Vlad lângă mine. Nu cred că aș fi putut înota așa repede dacă nu era el acolo. Și cred că valabil și invers. Ambii ne-am afirmat la nivel înalt, ne mai antrenăm împreună și știu că e un adversar redutabil.

A fost un an glorios. Vreau ca următorii ani să fie și mai impresionați. Vreau să inspir cât mai mulți ani să se apuce de sport și să ducă o viață sănătoasă.

Reclamă 4 / 0/3

Eu nu prea am Sărbători. Nu sunt Michael Phelps, care nu a lipsit o zi de la antrenamente în 6 ani. O să-mi iau puțin liber. Sărbătorile înseamnă maximum 3 zile libere, cu tot cu Crăciun și Revelion. Dar îmi place așa. Asta mi-e rutina, ăsta e programul, iar asta m-a format.

Acum urmează Campionatele Mondiale în bazin scurt. Aici a fost o pregătire, era important să mă acomodez cu bazinul scurt. Nu pot să mint și să spun că îmi place, nu e timpul meu de bazin. Dar trebuie să fac și asta pentru că vreau să devin din ce în ce mai bun”, a spus David Popovici, citat de digisport.ro.

Motivul pentru care David Popovici a refuzat să plece în SUA și a rămas în România

Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a dezvăluit motivul pentru care puștiul fenomen al natației a refuzat universitățile din SUA și a rămas în România.

Adrian Rădulescu a recunoscut că David Popovici a fost foarte tentat să accepte oferta americanilor, dar puștiul de 18 ani nu a vrut să se despartă de mediul de acasă din România. Antrenorul înotătorului fenomen a dezvăluit ce s-a aflat în spatele ofertelor grandioase ale universităților din SUA.

„Absolut. Sunt tentante. Vin şi îţi oferă o educaţie, o diplomă prestigioasă, condiţii de pregătire şi acces la specialişti. Dar iarăşi, tot trebuie să găseşti ce funcţionează pentru tine. Mediul de acolo are nişte cutume, nişte lucruri nescrise.

Când intri într-o universitate americană intri în campus. Te-ai mutat în campus, acolo înveţi, acolo mănânci, acolo te antrenezi, acolo trăieşti. Şi asta înseamnă să te aliniezi cu adevărat la valorile lor. Depinde de locul pe care îl alegi.

Odată cu sprijinul pe care îl are de la Federaţie, Comitet (n.r. COSR), club (n.r. Dinamo). După care, prin sprijinul şi înţelegerea pe care o are la şcoală. Şi, în general, oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inconştient sau conştient, cred în visul lui. Şi încearcă să îl ajute. Când eşti într-un astfel de mediu, este bine să rămâi. Creşte riscul exponenţial la o astfel de schimbare.

Reclamă

Există viaţa socială, care este foarte importantă. Acolo trebuie să fii disponibil, într-o oarecare măsură. Şi scolastic, trebuie să fii disponibil. Poţi să fii tu campion olimpic, tot trebuie să îţi dai examenele. Şi trebuie să fii disponibil pentru competiţiile universităţii. Şi s-ar putea să nu fie programul care să te avantajeze pe tine, ca sportiv. Sunt multe aspecte ascunse în spatele acestor oferte pe care David a fost foarte înţelept şi a căutat să se sfătuiască”, a spus Adrian Rădulescu, conform fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și