Închide meniul
VIDEO

David Popovici, după cele două medalii de aur de la Sette Colli: ”Nu le pot lăsa să mă definească”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 26 iunie 2023, 8:34

David Popovici, după cele două medalii de aur de la Sette Colli: ”Nu le pot lăsa să mă definească”

David Popovici, după cele două medalii de aur de la Sette Colli

David Popovici, la Sette Colli / Profimedia

David Popovici ne-a arătat încă o dată cum gândește un campion, după cele două medalii de aur de la Sette Colli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anul trecut, la Foro Italico, el a câștigat medaliile de aur la 100 și 200 de metri liber. De asemenea, el a devenit și cel mai tânăr sportiv care doboară recordul mondial la proba de 100 de metri liber.

David Popovici, după cele două medalii de aur de la Sette Colli

”Am multe amintiri plăcute, dar ce vreau să spun e că nu pot ignora rezultatele pe care le-am făcut aici anul trecut, dar nu pot rămâne blocat în ele și nu le pot lăsa să mă definească.

Voi încerca să am rezultate mai bune, odată cu trecerea timpului. Sportul e cu urcușuri și coborâșuri. E aici, la un anumit nivel și când te aștepți mai puțin, mergi în sus. Asta este frumusețea sportului”, a spus Popovici, citat de Rai Sport.

Reclamă

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, de la Sette Colli. Sportivul român a înregistrat un timp formidabil, înotând în finala A de la competiţia din Italia. Campionul român a terminat cursa cu timpul de 1,45,49, la peste o secundă de ocupantul locului doi.

David Popovici şi-a trecut în cont a doua medalie de aur de la Sette Colli. Acesta a câştigat şi finala probei de 200 de metri liber, după ce sâmbătă a terminat pe primul loc şi în finala de 100 de metri liber.

David Popovici s-a calificat cu al patrulea timp în finală, mai exact cu timpul de 1,47,09. Acesta a luat startul în finala de 200 de metri liber de pe culoarul patru, şi a reuşit o cursă superbă la Foro Italico, în bazinul în care a devenit campion european anul trecut.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici a întors primul de fiecare dată, şi astfel şi-a trecut în cont medalia de aur, cu timpul de 1,45,49. Acesta a fost urmat în clasament de britanicul Thomas Dean, campionul olimpic de la această probă din 2021.

David Popovici, pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka

David Popovici este pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, competiţie care se va desfăşura în perioada 23-30 iulie, în Japonia. Sportivul este conştient de faptul că va fi multă presiune asupra sa, însă susţine că ştie cum să o gestioneze.

„Dorința mea e să vină, să fie și mai bun decât mine, sau să se apropie cât mai mult de mine și să ne putem întrece, pentru că dacă nu ai competiție nu o să se simtă bine atunci când câștigi.

Cred că lumea va încerca să pună presiune pe mine, ține de mine dacă o accept sau nu și ce cred eu despre această presiune. În schimb ce pot controla e presiunea pe care o pun eu pe mine, care va fi la nivele joase.

Aș spune că devin mai plăcute antrenamentele pe măsură ce ne apropiem. Pentru că îmi place să mă antrenez și în aer liber mai mult și pentru că a venit vara am început să facem asta și e un pic mai ușor să te antrenezi când știi concret pentru ce o faci”, a declarat David Popovici, înainte de competiția de la Roma.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:39 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare. Echipele de start 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:21 Palermo – Reggiana LIVE VIDEO în AntenaPLAY (17:15). Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare! Echipele de start 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 Blackburn – Coventry (17:00) şi Hull City – Ipswich (22:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Şansă uriaşă pentru Ipswich 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni Vezi toate știrile
Citește și