Închide meniul

David Popovici şi rivalii săi, analizaţi de LEN la Campioantele Europene de înot în bazin scurt. Competiţia e LIVE în AntenaPLAY

Alex Masgras Publicat: 4 decembrie 2023, 10:56

Reclamă
David Popovici şi rivalii săi, analizaţi de LEN la Campioantele Europene de înot în bazin scurt. Competiţia e LIVE în AntenaPLAY

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber, la Euro Meet 2024

Profimedia

David Popovici şi rivalii săi au fost analizaţi de LEN la Campioantele Europene de înot în bazin scurt. Înaintea debutului competiţiei de la Otopeni, care va fi transmisă LIVE în AntenaPLAY, site-ul federaţia europeană de nataţie a prefaţat lupta din proba de 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici, favoritul publicului şi campion mondial şi european în proba desfăşurată în bazin olimpic, caută o nouă medalie de aur în competiţia organizată în bazin scurt. În 2021, Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan.

David Popovici şi rivalii săi, analizaţi de LEN la Campioantele Europene de înot în bazin scurt

Pe lângă David Popovici, în bazinul de la Otopeni îşi vor face apariţia mai multe nume importante ale nataţiei din Europa. Site-ul LEN a prefaţat lupta de la 200 de metri liber de la Otopeni, iar Popovici se va confrunta cu înotători precum Tom Dean, Matt Richards, Danas Rapsys sau Maxime Groussett pentru titlu:

„Cursele cu opt lungimi de bazin vor fi printre cele mai interesante evenimente ale întrecerii de la Otopeni.

David Popovici va avea în spate toată susţinerea publicului de acasă, românul fiind campion european şi medaliat cu aur la Campionatele Mondiale din 2022 în bazin olimpic. Tânărul de 19 ani a cucerit titlul în bazin scurt la Kazan, în 2021, şi a obţinut medalia de argint la ediţia de anul trecut a Campionatelor Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne.

Reclamă

El va avea parte de o competiţie pe măsură din partea perechii din Marea Britanie formată din Tom Dean şi Matt Richards, campionul olimpic, respectiv campionul mondial în această probă în bazin olimpic. Alături de ei va fi şi James Guy, alături de care au câştigat proba de 4×200 de metri la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Danas Rapsys, din Lituania, caută al treilea titlu în aceaastă competiţie, după victoriile din 2017 şi 2019. Speranţele francezilor depind de Maxime Grousset, de 6 ori medaliat la Campioantele Mondiale în bazin olimpic şi dublu medaliat în bazin scurt, dar şi în Roman Fuchs, cel care a cucerit 5 medalii de aur şi una de argint la Campioantele Franţei de înot în bazin scurt”, au scris cei de la len.eu.

Miza lui David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Palmaresul României la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, înainte de cea de-a 22-a ediţie, ce se va desfăşura la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie, în AntenaPLAY, cuprinde 13 medalii.

Reclamă 4 / 0/3

Înainte de întrecerea găzduită de România, tricolorii şi-au trecut în palmares 13 medalii, una de aur, patru de argint şi opt de bronz. Singurul aur a fost cucerit de David Popovici, la 200 de metri liber, cu doi ani în urmă, la Kazan. Popovici vrea acum să fie un exemplu pentru copiii care vin din urmă.

„Cel mai important lucru este să facem spectacol, pentru a putea spera că mai mulţi copii să fie inspiraţi. Mi-aduc aminte când aveam 12 ani şi mergeam să îi întâlnesc pe Danas Rapsys şi Katinka Hosszu.

Au fost prezenţi la nişte campionate naţionale în România şi a contat enorm pentru a mă motiva. Dacă aceşti copii mă pot vedea la fel, e cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru ei”, a spus Popovici, pentru sursa citată.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:51 „Pitbull” Tony da Silva, euforic după victoria cu Hermannstadt: „Muream pe teren, mușcam din adversar”! Ce a spus de Măldărăşanu 17:49 „Nu mă interesează nicio speculație” Marius Măldărășanu a făcut scandal la interviu după Hermannstadt – Poli Iași 0-1! 17:25 UTA – FCU Craiova LIVE SCORE (18:00). Oltenii lui Mititelu sunt pe ultimul loc și nu își permit niciun pas greșit. Echipele 17:08 „E de la țară!” Gigi Corsicanu, atac total la adresa lui Paul Iacob! Nu l-a uitat, după ce a vrut să bată un fan 17:08 Poli Iaşi, victorie uriaşă cu Hermannstadt în lupta pentru rămânerea în Liga 1! Dinamo, foarte aproape de retrogradare 16:25 „S-a rupt orice legătură!” Alex Băluță s-a certat cu Alexandru Mitriță! Dezvăluirea surprinzătoare a jucătorului de la FCSB 16:13 Siyabonga Ngezana a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din cariera lui: „Mă urmăreşte, încă doare” 15:42 EXCLUSIVDarius Olaru vrea să joace cu FCSB pe Ghencea, în cupele europene: „A fost o atmosferă extraordinară” 15:42 Kylian Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece într-o cursă de 100 de metri: „Probabil că nu am nicio şansă!” 15:42 Alex Băluţă, oferte din străinătate! A dezvăluit totul după ce a luat titlul cu FCSB! Vezi toate știrile
Citește și