Închide meniul

David Popovici, considerat favorit să cucerească medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Fukuoka: „E mândria ţării!”

Viviana Moraru Publicat: 16 iulie 2023, 12:11

Reclamă
David Popovici, considerat favorit să cucerească medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Fukuoka: „E mândria ţării!

David Popovici a dezvăluit de ce nu stă mult pe reţelele de socializare şi care este secretul succesului

David Popovici / Profimedia

David Popovici este văzut drept favorit să cucerească medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Presa din Spania notează faptul că sportivul român are mari şanse să obţină cea mai strălucitoare medalie, atât la proba de 100 de metri liber, cât şi la cea de 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka vor fi transmise în exclusivitate în AntenaPLAY, în perioada 23-30 iulie. David Popovici şi Andrei Anghel reprezintă România la competiţia din Japonia.

David Popovici, favorit să cucerească medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Fukuoka

Jurnaliştii de la El Pais au avut doar cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici, pe care îl consideră mândria României. Aceştia notează faptul că înotătorul de 18 ani a devenit un star, după performanţele de anul trecut.

„Popovici este cea mai populară personalitate din România, un simbol al succesului şi mândria unei ţări în transformare. Este de aşteptat ca acesta să câştige medalii de aur la 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, şi chiar şi la Olimpiada de la Paris din 2024”, notează jurnaliştii de la elpais.com.

David Popovici susţine că vrea să ia fiecare cursă în parte, şi încearcă să aducă un impact pozitiv asupra oamenilor prin performanţele pe care le va obţine.

Reclamă

„Fiecare cursă este o oportunitate unică de a demonstra la ce ai lucrat. Lumea nu se va schimba nici dacă voi cuceri 300 de medalii olimpice. Ce va face cu adevărat diferenţa va fi modul în care voi alege să-mi împărtăşesc munca, cum voi face oamenii să se simtă, şi ce mesaj voi transmite.

Asta va rămâne – să-mi folosesc imaginea şi vocea pentru cauze bune. Înotul este doar job-ul meu, iar victoriile sau înfrângerile sunt parte din el. Vreau să fiu mai mult decât atât. Poate sună pretenţios, dar această viaţă nou a venit într-un mod abrupt către mine. Oamenii mă recunosc pe stradă. Ei bine, înotul e grozav, dar ceea ce este mai important e să faci bine. Doar fă ceva”, a declarat David Popovici, conform sursei citate mai sus.

David Popovici şi-a dezvăluit reţeta succesului, înainte de Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici şi-a dezvăluit reţeta succesului, înainte de Campionatele Mondiale de Înot. Competiţia în care înotătorul român de 18 ani se luptă pentru medaliile de aur se va desfăşura în perioada 23-30 iulie şi va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

Reclamă 4 / 0/3

„Este un simţ de bază al sincronizării. Este vorba doar de a o perfecţiona în fiecare zi. Nu există magie, vreun secret sau o super-poţiune. Înalta performanţă este, în realitate, foarte plictistitoare – în 99% din timp tot ceea ce faci este să te antrenezi. Concurezi de trei sau patru ori pe an şi ai impresia că îţi petreci cea mai mare parte a timpului privind doar o linie neagră de pe fundul bazinului.

Trebuie să găseşti o modalitate de a gestiona acea plictiseală. Eu aleg să nu-mi pierd timpul la petreceri sau dormind mult. Pentru mine, opt ore par deja prea mult„, a declarat David Popovici pentru elpais.com.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:15 LIVE VIDEOCursa de sprint din Formula 3 de la Imola e ACUM în AntenaPLAY. Kacper Sztuka a plecat de pe primul loc 10:42 FotoMeseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: „Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!” 10:42 Lewis Hamilton, luat la ţintă de Max Verstappen şi Fernando Alonso la Imola: „Crede că e singur pe circuit” 10:23 Giani Kiriţă, avertisment pentru Dinamo înaintea barajului cu Csikszereda: „La ei o să fie foarte greu, nu va fi ușor!” 10:09 CFR Cluj – Farul şi Universitatea Craiova – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă de foc pentru locul 2 din Liga 1 9:42 „M-am chinuit să râd!” Replică usturătoare după ce Marius Şumudică a spus că FCSB l-a egalat la numărul de titluri 9:27 VIDEOBraga – Porto e meciul ultimei etape din Liga Portugal, LIVE în AntenaPLAY! Sporting primeşte titlul cu Chaves. Programul complet 9:15 VIDEONebunie totală la Southampton! Imagini fabuloase cu fanii „sfinţilor”, după calificarea în finala play-off-ului de promovare 8:35 Marius Şumudică vrea un jucător de la FCSB la naţionala României şi îl „înţeapă” pe Mihai Stoica: „Să iasă şi să spună public” 8:26 Mihai Stoica a anunţat care sunt meciurile pe care FCSB le va juca în Ghencea: „Nu fac nicio asociere între FCSB, CSA şi Steaua” Vezi toate știrile
Citește și