Închide meniul

David Popovici şi-a dezvăluit reţeta succesului, înainte de Campionatele Mondiale de Înot: „Eu mă consider diferit!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 iulie 2023, 23:01

Reclamă
David Popovici şi-a dezvăluit reţeta succesului, înainte de Campionatele Mondiale de Înot: „Eu mă consider diferit!

David Popovici şi-a dezvăluit reţeta succesului, înainte de Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici, în bazin / Profimediaimages

David Popovici şi-a dezvăluit reţeta succesului, înainte de Campionatele Mondiale de Înot. Competiţia în care înotătorul român de 18 ani se luptă pentru medaliile de aur se va desfăşura în perioada 23-30 iulie şi va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fenomenul nataţiei din România a susţinut un interviu pentru El Pais în care a vorbit despre modul prin care a ajuns să spulbere recorduri la o vârstă atât de fragedă. Acesta a ţinut să precizeze că nu este niciun secret şi că rezultatele se obţin numai după antrenamente fără întrerupere!

David Popovici şi-a dezvăluit reţeta succesului. Campionatele Mondiale de Înot, exclusiv în AntenaPLAY

David Popovici a precizat că trage din greu pentru a fi în cea mai bună formă la Fukuoka. A recunoscut că e dificil să gestionezi „plictiseala” care apare ca urmare a antrenamentelor zilnice.

Este un simţ de bază al sincronizării. Este vorba doar de a o perfecţiona în fiecare zi. Nu există magie, vreun secret sau o super-poţiune. Înalta performanţă este, în realitate, foarte plictistitoare – în 99% din timp tot ceea ce faci este să te antrenezi. Concurezi de trei sau patru ori pe an şi ai impresia că îţi petreci cea mai mare parte a timpului privind doar o linie neagră de pe fundul bazinului.

Trebuie să găseşti o modalitate de a gestiona acea plictiseală. Eu aleg să nu-mi pierd timpul la petreceri sau dormind mult. Pentru mine, opt ore par deja prea mult„, a declarat David Popovici pentru elpais.com.

Reclamă

Popovici asigură că a abordat un stil unic, care l-a ajutat să se diferenţieze de adversarii săi şi să devină multiplu campion mondial şi european.

Eu mă consider diferit. Începutul acestei revoluţii a fost când am câştigat Campionatele Mondiale din 2022. A fost ceva nou pentru mine. Nu vreau să fiu ipocrit, înţeleg sincer că oamenii nu se pot imagina făcând ceea ce fac eu. Dar fiecare are un rol şi acesta este al meu.

Întotdeauna mi-am dorit să ies în evidenţă. Mama m-a avertizat mereu că încerc să mă amestec cu mulţimea şi asta mi-a afectat stilul. Antrenorul meu a văzut asta imediat. Stilul meu nu este convenţional corect, mai ales pentru probele la care concurez de obicei – 100m şi 200m liber – dar nu a încercat să îl schimbe. Înot în continuare exact la fel cum o făceam când eram copil„, a mai spus „Regele Nataţiei”.

Reclamă 4 / 0/3

Probele la care participă David Popovici şi Andrei Anghel la Campionatele Mondiale de Înot

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM) a anunţat, vineri, lotul pentru Campionatele Mondiale care are loc în perioada 14-30 iulie, în Japonia, la Fukuoka.

Se va concura în şase discipline (înot, sărituri în apă, înot sincron, polo pe apă, înot în ape deschise şi sărituri în apă de la mare înălţime/high diving), iar România va fi prezentă în concursurile de sărituri în apă, sărituri în apă de la mare înălţime şi înot.

SĂRITURI ÎN APĂ

  • Constantin Popovici (platformă 10 m şi high diving), Cătălin Preda (high diving), Alexandru Avasiloae (trambulină 1 m şi 3 m), Angelica Muscalu (platformă 10 m), Amelie Foerster (trambulina 1 m şi 3 m);
  • Adrian Gavriliu, Florin Avasiloae, Adrian Cherciu (antrenori), Ludovic Culotta (kinetoterapeut)

ÎNOT

  • David Popovici (100 m şi 200 m liber), Andrei Anghel (50 m şi 100 m spate);
  • Adrian Rădulescu, Marius Grigore (antrenori), Dragoş Luscan (kinetoterapeut), Marcel Ivan (psiholog), Silviu Anastase şi Matei Giurcăneanu

Delegaţia este condusă de preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Calendarul Campionatului Mondial de nataţie din Japonia este următorul:

  • 14-22 iulie – sărituri în apă;
  • 23-30 iulie – înot;
  • 25-27 iulie – high diving

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Reclamă

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:38 LIVE VIDEOSprintul din Formula 2 de la Imola e ACUM în AntenaPLAY! Cursa principală e duminică, la ora 11:00 15:20 Lovitură dură pentru Gigi Becali. Tavi Popescu, OUT de la FCSB: „Nu va juca în primele două tururi preliminare” 14:44 VIDEONebunie în a treia sesiune de antrenamente de la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola. Alonso şi Perez au ieşit de pe pistă 14:40 VIDEOCalificările Marelui Premiu de Formula 1 de la Imola sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 16:45 14:16 LIVE VIDEODanemarca – Elveția şi Letonia – Suedia sunt ACUM în AntenaPLAY. Canada – Finlanda (17:20). Spectacol la CM de hochei 13:22 Bolton – Oxford United LIVE VIDEO (18:15) în AntenaPLAY. Play-off-ul de promovare în Championship se joacă pe Wembley 12:50 Larry Ten Voorde va pleca din pole-position la Porsche Mobil 1 Supercup Imola 2024. Cursa e duminică (12:45, AntenaPLAY) 12:37 „L-a trimis să se bucure de pensie”. Grecii nu au avut milă de Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu i-a grăbit demiterea 12:35 Ovidiu Popescu, la un pas de a fi deturnat din drumul spre Sepsi de o altă rivală de Liga 1 a FCSB-ului. Anunţ de ultimă oră 11:50 VIDEONoel Leon a câştigat sprintul din Formula 3 de la Imola, LIVE în AntenaPLAY! Cursa e duminică, ora 9:30, în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și